yavru güvercin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ll_Suleyman_ll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Süleyman özer
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Selamun aleyküm abilerim kardeşlerim.Benim sorunum 26 günlük bir yavrum son 3 günde halsizleşti durgunlaştı.Annesinden babasından yem istiyor fakat karnını doyurdukdan sonra folluguna çekilip tüylerini kabartıyor ve cok halsiz görünüyor. Tüyleri devamlı kabarık anlam veremedim. Yardım ve önerilerinizi beklıyorum. Bilmiyorum belki tribe girdim belki bana öyle geliyor ama sanki durgunluk diğer kuşlardada var biliyorsunuz. Kuşcular en ufak bir problemde en ufak şeyleri bile kafalarına takarlar. Yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkür ediyorum .

Aleykumselam kardesım.. Bu havalar hastalık havası normaldır havalar bir ısınıyor bır soguyor.. Bunyesı kaldırmayan kuş hastalanıyor ve tabiki kümesinede bulasıyor.. Öncelikle kümesini en iyi şekilde dezenfekte et.. Hasta gibi görünen kuşları iyi bir incele mesela geçenlerde benım kuşun tekinde kusma, agız içinde beyazlık vardır.. Hem ateşlenme var hemde pamukcuk.. Ayrıdım ornitab verdım sarımsak verdım su anda allaha sukur gayet iyi durumda.. ilk başta hastalıgı tam olarak ögren yanı kuslar her hastalıkta pusar kalır önemli olan ne oldugunu bulmak.. bir kac anlayana goster derim ama soguk algınlıgı olabilir bu havalarda.. Allah yardımcın olsun

Ksrdeş öncelikle Cem kardeşinde dediği gibi hasta kuş varsa onları karantinaya al. Yavruya da balık yağı hapı veya yavru hapı verebilirsin.. Bİrde yavrunun kakası falan normal mi? Geçmiş olsun, umarım önemli bişey değildir...

Geri