Yavru Güvercinde Kursak Sertleşmesi Şişmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eozsayin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eozsayin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
engin özsayın
Meslek
emekli
İlgi Alanı
Kediler
merhabalar, annesi öldüğünden 1 aylık elde beslediğim yavrunun kursağında sertleşme oldu. normal midir acaba? içindeki mama sertleşmiş ve kalmış olabilir mi?

Canım kardeşim elle besledim diyorsun mama diyorsun bunları anladık mama dediğin palet yemden veya süper civciv yeminden yapılma boza kıvamından yapılmadan mı bahsediyorsun bu havvanların mideleri yok aşırı beslediğinden ve arkadan bol miktarda su vermediğinden taşlaşmış olabilir bildiğimiz kumu gagayı kırmadan aç birkaç tutam kuşun gursağına boşalt ve arkadanda yine gagayı kırmadan aç nefes borusuna kaçırmadan su ver elinlede yavaş yavaş masaj yap eriyecektir bir daha beslerken fakirin zengin sofrasına oturunca bütün yemekleri bitirme çabası gibi gırtlağa kadar doyurma taşlıkta yani gursakta yer bırak hayvan öğütebilsin selamlar.

çok teşekkürler Genco Ahmet kardeş. taş konusunda haklısın. şimdi bir saksının yanına koydum, başladı toprak yemeğe. bebeklikten beri bakınca evlat gibi oldu. inşallah toparlarız. sadece kum yeterli gelir umarım. bir soru; katı yeme ne zaman geçelim?

Canım kardeşim dediğin gibi saksıdaki toprağa gaga vurmaya başladığına göre yemede vurabilir atıyorum o saksının içine 15-20 adet buğday 8-10 adet mısır at ve gözlemle onlara da gaga vuruyorsa yeme düşmüş demektir sende ondan sonra gagayı kırmadan açıp nefes borusuna kaçırmadan ağzınla , yapamam dersen meyva suyu veya sütün yanında verilen pipeti eline al gagayı kırmadan aç ağzının yan tarafından gursağa doğru sok ağzına aldığın suyu pipete üfle gursağın dolduğunu göreceksin selamlarımla.

merhaba,
durumu iç mantar, bağırsaklarda çiçek "ağızda görülmeyebilir", Candida ters kursak hastalığını andırıyor, bu durumda antibiyotikler ters tepebilir! nidazol+mikostatin+ercefuryl iç tozundan+multivitamin vs. şeklinde uygun dozajlama ile karma tedavi gerekiyor. ilaç vermeden önce kursakta yapışan bozulan içeriği, dökümanda bahsedildiği şekilde yumuşatarak boşaltmanız gerekecektir. konuları siteden aratabilir veya buradaki https://goo.gl/TVOLqb dökümandan ctrl+f tuşlarına basıp çıkan kutuya aranacak kelimeyi yazıp oklar yardımıyla konuları bulunuz. öncelikle tip1 ve tehlikeli ishaller için tip2 konularını ve gerekirse diğerleri dahil bulup okuyabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. belirtiler uyuyorsa gerekli tedavisine geç kalmayınız! uygulanan gerekli tedavisi yanında, destek olarak ilaç karışımına mısır kitlesinde karbonat ve magnezyum sülfat karışımı + 2-3 damla limon eklemek faydalı olacaktır. imkanınız varsa kanatlı uzmanı (ve hayvanların yaşam/refah vs. haklarını ihlal etmeyen) bir veterinerden yardım alabilirsiniz. geçmiş olsun.. Devir KorkmaZHan
Not: Konu açmadan önce arama yapınız! Konu açarken ilgili bölüme açtığınızdan emin olunuz. tanış kaynaş bölümünde hastalık konusu açmışsınız, konuyu taşıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri