Viridis
Üye
- Ad Soyad
- Cihan Karaman
- Meslek
- Öğrenci
- İlgi Alanı
Dün başlık açmıştım sağolsunlar bazı arkadaşlar yardım etti. Yavru güvercin eskisinden çok daha iyi. En azından artık gözlerini açıyor, çevreye karşı duyarlı, hareketlerimi izliyor ve en sevindiğimse artık hareket edip oradan oraya uçuyor. Göz mikrobu temizlendi gibi 1 günde neredeyse ama devam ediyorum pomad ile. Tek sorun yine kendisi yemiyor ben yediriyorum şırıngayla. Ancak bu sorunlardan sonra aklıma başka birşey takıldı araştırmam üzerine. Yavru heyecanlanınca direk salıyor. 15-20 günlük olduğu için yavaş yavaş egzersizlere başlayayım dedim kanatları güçlensin aldığımda uçamayacak kadar küçüktü çünkü. Şimdi ishalden korkuyorum. Dün baya tuvaletini yapmış 4-5 defa, kartona baktım normal topak şeklinde griye-beyaza dönüşmüş. Ancak elime aldığımda tuvaletini yaptığında sulu ve yeşil bırakıyor. İshal şüphelerinde böyle oluyormuş ancak elimdeki 15-20 günlük yavru olduğu için belki diyorum yaşından dolayı olabilir rengi.
Hareket ediyor eskisi gibi yatmıyor paso. Verdiğim yemekte 1 yumurta sarısı ve 1 avuç köftelik bulgur. Bulguru suda haşlıyorum 20 dakika geçtikten sonra şırıngayla veriyorum. 1 yumurta sarısı ve 1 avuç bulguru bir tasta ikiye bölüyorum. yarısını sabah yarısını akşam veriyorum. Her öğünden sonra da 1-1,5 çay kaşığı su veriyorum. Şimdi eğer ishal şüphesi varsa araştırdığıma göre ani ölümler oluyormuş yavrularda. Pazartesi veterinere götürücem ama öncelikle sizlerin engin bilgilerinden faydalanmak istiyorum. Çünkü eğerki yavru eski durumundan bu duruma kadar geldiyse bunu tamamiyle bu siteye borçluyumdur. Eğer sorularıma sabırla cevap verecek yardımsever insanlar olmasaydı belkide bu yavruyu kaybetmiştik. Buradan aldığım bilgiler neticesinde harekete geçiyorum ve şuanki halinden gayet memnunum. Birtek bu ishal konusu kafama takıldı yine yardımcı olabilirseniz sevinirim
Teşekkürler.
Hareket ediyor eskisi gibi yatmıyor paso. Verdiğim yemekte 1 yumurta sarısı ve 1 avuç köftelik bulgur. Bulguru suda haşlıyorum 20 dakika geçtikten sonra şırıngayla veriyorum. 1 yumurta sarısı ve 1 avuç bulguru bir tasta ikiye bölüyorum. yarısını sabah yarısını akşam veriyorum. Her öğünden sonra da 1-1,5 çay kaşığı su veriyorum. Şimdi eğer ishal şüphesi varsa araştırdığıma göre ani ölümler oluyormuş yavrularda. Pazartesi veterinere götürücem ama öncelikle sizlerin engin bilgilerinden faydalanmak istiyorum. Çünkü eğerki yavru eski durumundan bu duruma kadar geldiyse bunu tamamiyle bu siteye borçluyumdur. Eğer sorularıma sabırla cevap verecek yardımsever insanlar olmasaydı belkide bu yavruyu kaybetmiştik. Buradan aldığım bilgiler neticesinde harekete geçiyorum ve şuanki halinden gayet memnunum. Birtek bu ishal konusu kafama takıldı yine yardımcı olabilirseniz sevinirim
Teşekkürler.