Yavru güvercinim hasta ve hastalıkları devam ediyor

dogadostu

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
doga dostu
Meslek
istatistikçi
İlgi Alanı
Merhaba değerli forum üyeleri,

Yaklaşık 20 gün önce cadde üzerinde yürürken hasta bir yavru kaya güvercini buldum. hemen aldım. üzerinde inanılmaz derecede at sineği vardı, spreyle temizledim ancak o kadar çok çıktı ki, bu kadar küçücük bir yavrudan bu kadar çok at sineği çıkmasına çok şaşırdım. genel durumu hiç iyi değildi. gözleri sulanmış, simsiyah olmuş, göğsünden hırılıtılı sesler geliyordu. burnundan ve ağzından sarı balgamlar akıyordu. çok halsiz, bitkin, beslenememiş ve gelişememişti ve sürekli kabarıktı. sitenizde yazdığınız yorumlar sayesinde nezlesi, kanlı ishali ve at sineği paraziti hastalığı iyileşti çok şükür...

ancak ilk başta çok küçük olarak başlayan gagasının üstünden başına ve kursağına doğru yayılan kabuklanma ve pul pul deri dökülmesi, ne yaptıysam iyileşemedi, üstelik o bölgedeki tüyleri de döküldü. ve bu hastalığın onda halsizlik yaptığını da düşünüyorum. kuşlar için mantar ilacı, teramcyn hepsini kullandım ama işe yaramadı maalesef. antibiyotik kullandı ancak daha fazla ağır olmaması için 2 gündür sabahları birkaç küçük parça sarımsak veriyorum, çok iyi geldi... artık önceden hırıltılı olarak çıkan sesi şimdi cik ciklemeye başladı beni görünce :) ancak bu deri hastalığı konusunda yardımcı olabilirseniz o kadar sevinirim ki... hayata binbir güçlükle tutunan yabişimizin ölmesinden çok korkuyorum. fotoğraflarını ekliyorum.

yardımlarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    47.3 KB · Görüntüleme: 561
  • 2.webp
    2.webp
    42.1 KB · Görüntüleme: 713
  • 3.webp
    3.webp
    27.9 KB · Görüntüleme: 733
Geri