Yavru Güvercinim (İlk üretim)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EzgiGzc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

EzgiGzc

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ezgi Gezici
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar, abilerim, ablalarım.

Yeni bir üretime başladık dedemle ama küçük olacak. 1 çift mardin taklacım var maşallahlarınızı eksik etmeyin mazallah çok nazar var üstünde. 1 çift kırma beyaz, kırma bal köpüğü rengi var. 1 çiftte arap güvercinim ve tekrar bal köpüğü var.

Hepsi eş ve hepsinin yumurtaları var yatıyorlar. Bu gün sanırım beyaz ve bal köpüğü olan eşimin 2 tane yumurtası vardı bu gün sanırım 1 tanesi çıkmış. Çok mutluyum ve heyecanlıyım. Nasıl bakmam gerekir? Yavru kaç günde tüylenir? Kaç günden itibaren elleyebilirim? Cevaplarsanız sevinirim (:

Yumurtalar en erken 17 günde Cıkar En gec 20 - 22 . yavruLar ilk hafta anne ve babalarından cıkan kursak sütü ile beslenirler.daha sonra Kursak sütü Yerini ısıtılmıs yeme verir.Yani kursak sütünü ekstikleri zaman yem kusarlar. yavruLar ilk haftadan sonra tüylenmeye baslıcaktır.25 - 30 günlük olduklarında yeme düserler. 45 -60 gün sonrada Ucmaya baslarlar. 4 aylıktan sonrada eşe geLirLer.Eğer Hatam varsa düzeLtirseniz sevinirim . İyi günLer. :heyo:

He bu arada

Eğer ilk haftadan snra Ywruların ac kaldığını düsünürsen.

Eczaneden 50 mLik şırınga al bazılarının ucu büyük oLuyor. Bazılarıda iğnesi ile veriliyor ucuda küçük oluyor. bunun ucuna Pipet kesip oraya gecirirsen verebilirsin. Eğer büyük aLırsan sana önerim marketten Petibör büsküvi al . ben genelde sabah aksam olmak üzere 20 ml veriorm. her neyse 2 büskiviyi plastik bardağa koy içini azına kadar su doldur yumusamasını bkle ama büskiviyi dağıtma. daha sonra bardaktaki bütün suyu dök ama büskivileri dökme :D Kalan büskivileri güzelce karıstır ve Şırıngaya Dök sonra azını acıp bas. Bu arada Korkma dibine kadar sok Şırıngayı Bende baslarda ucundan veriodum yemiodu . :D iyi günLer

Geri