yavru güvercinimde nokta nokta bitler var yardımm

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hünkari 03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ege deniz
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
yavru güvercinimin(4-5 günlük) alt tarfında nokta nokta bitler var bolfo diye bir dış parazit ilacım var ama büyük güvercinlerde bi zararını görmedim acaa yavruya bi zararı dokunur mu ? lütfen yardımm

neguven isminde bir toz var
onu toz olarak hayvana serpebilirsin veya 5litre suya 3 poşet neguven dök bütün hayvanları o suya daldır çıkar
geri kalan suyuda kümesinin her yerine serp bunu ayda bir yaparsan haşere kalmaz kümesinde

bence 4 - 5 gunluk yavruya zarari olabilir bildigim kadariyla tuyu cikmamis yavrulara damla var enseye iki damla yapiyorsun tuy suresince asalaklari uzaklastiriyor

Aynen sakın yavruları ilaçlama enseye damla var kedi köpekler içinde kullanılıyor onlardan al 1 damla sık veya kuşta bi halsizlik bi zayıflama belırtısı varsa elleme derim.

merhaba,yuvarlak olan bitler genelde saman ve otlardan yuvaya geçer bu yüzden hem yuva hem kuşlar ilaçlanmalıdır.Blotik bu işinizi çözer ancak ölçüsüne dikkat etmelisin 5lt suya yarım kapak döküp kafa dışarda kalacak şekilde kuşlar batırılıp çıkartılır (kuşları banyodan sonra mümkünse geniş bir oda yada kömürlüğe salınmalı ilaç biraz kaşındırıyor,kaçan kuşlarda olabiliyor :haha: ),neguvan toz ,banyo suyuna katılıp hem iç hem dış parazite etkilidir,banyoluğa ilk sefer için yarım poşet diğer hafta için tam paket atılması iyidir.kuşların içmesinde sakınca yoktur bu yüzden en güzeli ve kolayı budur .neguvan toz 2,5 tl blotik şişe 7,5 tl .sağlıcakla kal :slm:

Selam bende nacizane fikrimi beyan etmek istiyorum... Normalde gençlik yıllarımda çok güvercin besledim ama şu an yer ve zaman olmadığıdan bu sevgimi kanarya ve muhabbet kuşlarına kaydırdır (güvercin kadar olmasada) yavru muhabbet ve kanaryalarda ben baymec(ivermektin türevi) ilaç kullanıyorum kullanımıda 1 litre suya 1 cc kaşırtırıyoruz yuvadaki yavruların ensesine bir damla damlatıyoruz yuvadan atlamadan 2 defa yapsan yeterli... Bu karışımı içme sularına verdiğimizde iç parazitlerden bir kısmını da yok ediyor... İçtikleri su ile tabi sonradan gelecek kanat bitlerine de faidası var... Bunun yanında güvercinlerde şu zararı olabilir kuşa verildiği ilk gün kuşda hafif bir aptallık oluyor, uçan kuşlarda verildiğin gün ucurulursa uçarken istenmeyen kazalar olabilir... Onun dışında güzel uzun süreli faidalı bir ürün ayda bir yapıyorum...

Kusunda olusan nokta seklındeki bitler ,bazı kesımlerde halk arasında tavuk biti denilen küçük yuvarlak nokta seklındekı canlılar...Bende kuslarıma neguvan kullanıyorum. Yavrun küçük oldugu için arkadasların dedıgı gıbı kusun ensesine 1-2 damla damlat.Şırınga ile kolay bir şekilde damlatabılırsın... (:

Arkadaşlar ben en kesin ve başarilī yótemi anatayi...... bidiginiz sinek kovucu ilaclari elinize aliyorsnuz' kusun kafasi elinizin icine saaklanaarak kanatlara fazla abartmadan ,písst pīsst sıkıyoruz.inanin birtane bit pire kalmaz.ancak dedlgim gibi kusun kafasi elimizle iyice saklamamiz gerekiyor.yani ilaci tenefus etmemesi gerekiyor.

karakonya' Alıntı:
Arkadaşlar ben en kesin ve başarilī yótemi anatayi...... bidiginiz sinek kovucu ilaclari elinize aliyorsnuz' kusun kafasi elinizin icine saaklanaarak kanatlara fazla abartmadan ,písst pīsst sıkıyoruz.inanin birtane bit pire kalmaz.ancak dedlgim gibi kusun kafasi elimizle iyice saklamamiz gerekiyor.yani ilaci tenefus etmemesi gerekiyor.

Mustafa Abi Allah uzun ömür versin de, ne zaman doğru yazdığını, ne zaman dalga geçtiğini nasıl anlayacağız?

Geri