yavru güvercinin biri gelmedi!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Muho
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

Muho

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Muhammet
Meslek
Diş hekimi
İlgi Alanı
Kuşlar
uçurduğum 2 yavru güvercinden biri gelmedi yaklaşık on gundur kaldırıyordum uçarlarken içeri girmiştim biri inmemiş bekledim gelir diye 3gun falan oldu yok..zannımca şahin vurdu :hungur: şimdi o tek kuşu salayımmı uçan başka kuş yok kaçarmı? cevap veren arkadaşlara ve abilere teşekkürler saygılar..

tek kalırsa kaçacaktır. 35 sene kadar önce harçlıklarımı biriktirinceye kadar tek kuşuma bakmıştım.salmakta istiyordum. ben de kafese AYNA koymuştum.kafeste arkadaş var zannediyordu. böyle 1 ay kadar o nu oyaladım. salıp uçuruyordum da.100 lerce kuşun içinde uçup geliyordu.şansım iyi gitmişti.bir de dişi arkadaş bulup getirdi.o zaman da AYNAyı kafesten aldım.

BELKİ SENİN DE İŞİNE YARAYABİLİR .NE DERSİN.. sevgilerimle .

türker abi cevabın için teşekkür ederim yerde kuş var zaten sadece tek uçmasını merak ediyordum böylelikle cevabndan anladıgım kadarıyla uçurmam sağolasın zaten manisada her sokakta kuşçu var gitmesin az daha bekleyeyim..

Bence kuşunu biri çekmiş olabilir...

arkadaşım kuslar bi sürü sayayla uçup geri iniyorlardı dediğinde olabilir ama kardeşi geldi sonuçta ayrılmazlar ikisi birlikte gidermiş gibi geldi bana cevabın için teşekkür ederim..

Kuşunuzu büyük bir ihtimal indirmişlerdir kelebek kuşunu serbest bırakmaya gelmiyor :) çünkü bende saya besledim 3 4 ay kadar fakat aptallıkları beni deli etti diyebilirim :haha: :haha:

OZAN ; KAÇAN SAYA GÜVERCİNLERİNE ÇOOK PARA VERDİ DE..

CANI YANDI..

SAYA (KELEBEKLER) DE GÜZEL KUŞLARIMIZDIR. ÖZELİKLE GÖRSELLİKLERİNE DİYECEK SÖZ YOKTUR.

OZAN ; ARTIK KUŞ KAÇIRMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN '' BURSA OYNARI '' BESLEMEYE KARAR VERDİ.

SEVGİLERİMLE.

[email protected]' Alıntı:
OZAN ; KAÇAN SAYA GÜVERCİNLERİNE ÇOOK PARA VERDİ DE..

CANI YANDI..

SAYA (KELEBEKLER) DE GÜZEL KUŞLARIMIZDIR. ÖZELİKLE GÖRSELLİKLERİNE DİYECEK SÖZ YOKTUR.

OZAN ; ARTIK KUŞ KAÇIRMAK İSTEMEDİĞİ İÇİN '' BURSA OYNARI '' BESLEMEYE KARAR VERDİ.

SEVGİLERİMLE.

Evet Baya Fazla :):) Yanmadı Diyemem Emeklerim Boşa Gitti :) ARtık Benim için sadece bursa oynarı var başka kuş ne ararım nede isterim (:

bende mi oynar beslesem ki:)

HEKİMİM , BİZ DE SÜS OLSUN DİYE 50-100 TL VERİP KELEBEK BESLEMEKTEYİZ.FAKAT ,CEFAKAR DEĞİLLER.GÜZEL ESTETİK KUŞLARIMIZDIR. LAKİİN, ÇABUK ALDANIRLAR MAALESEF..

AL KAÇIR - AL - KAÇIR YİNE AL.......ÖYLE GİDER BİZ PEK ZENGİN DEĞİLİZ DEE..

SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR YA SİZİN SAYALARINIZIN-KELEBEKLERİNİZİN SOY AĞAÇLARI BOZUKTUR YADA SİZ SAYA KUŞUNDAN ANLAMIYORSUNUZ YADA SAYALARIMIZIN SOYLARINI BOZDULAR. BENDE 35 YIL ÖNCE MANİSA MERKEZDE SAYA KUŞU BESLEDİM.HEMDE HAVADAN YERE, YERDEN HAVAYA BÜTÜN GÜN UÇURUYORDUM. HİÇ BİR YERE DE KONMUYOR,HİÇ BİR KUŞÇUYADA KUŞLARIMIZ YAKALANMIYORDU.MANİSA DAN UZUN HASAN ABİMDEN BİR BEYAZ SAYA ALMIŞTIM KANADINI ÇEKTİM EŞE VURDUM KUŞUN KANADLARI GELDİĞİNDE UÇURDUĞUMDA BENİM ÜSTÜMDE 1 DÖNDÜ DOĞRU ALDIĞIMKİŞİYE GİTMİŞTİ.SAYA KUŞUM ÇALINDI YARIM KANAT HALİNDE KUŞUM BANA GELMİŞTİ. KİM DEMİŞ SAYALAR DAMARSIZ DİYE.35 YIL ÖNCESİNDE MANİSA LI YENİCAMİLİ ABİLERİMİZ BURSA DAN BALIKESİR DEN SAYA SALIRLARDI.KUŞ TAKSİDEN ÖNCE GELİRDİ. UÇURDUĞUNUZ KUŞ BİR BAŞKASINA YAKALANDI İSE YA ÇOK AÇTIR. YADA DAMARI BOZUKTUR. O KUŞU GERİ ALMAYIN. HA KUŞU ALDIĞIN KİŞİYE GERİ GİTTİ İSE O KUŞU VER PARASINI AL GERİ.KANADINI MAKASLA YAVRUSUNU AL UÇUR. YENİ BESLİYEN KUŞÇU ARKADAŞLARA DA TAVSİYEM KUŞLARI UÇURURKEN TOK UÇURMASINLAR. SAĞA SOLA KONANLARI UÇURMASINLAR. KUŞLARI SALINIK BIRAKMASINLAR.KUŞLAR UÇARKEN KÜMES ÖNÜNDE KUŞ BIRAKMASINLAR. KUŞLARI İNDİRMEYE KARAR VERDİKLERİNDE KÜMESİ AÇIN.KÜMESTEKİ KUŞLARI DIŞARI ÇIKARIN. UÇAN KUŞLARI BU ŞEKİLDE İNDİRİN. PIRILTI İLE KUŞ İNDİRMEYİN.

şu an için bende 1 takım yavru beyaz mardin uçuruyorum 1 ergen kuş ile ama tek saldığımda oldu kuşdan kuşa soydan soya farklılık gösterir diyorum bu kaçma işi amma velakin doğuduğu yeride kolay kolay bırakmaz başına bir hal gelmiştir. ben olsam uçurmaya dvm ederim eğer uçum istiyorsanız saygılar

Geri