yavru guvercinin kanadini makaslamak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yekta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

yekta

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
yekta ak
Meslek
electrik
İlgi Alanı
Kediler
slamlar kuscu arkadaslar bir sey danismak icin yazdim ben sirp yuksek ucucusu beslemeye basladim ama yavrulari kaybediyorum ilk ucduklarinda cok yukselip evi bulamiyorlar 3partidir ayni sekilde kaybetdim 1aylik oldumu kumesden aniden havalanip gidiyorlar buna ne yapabilirim kanatlarini kac gunlukken makas yapabilirim yavru tuyune kadar sirp kusu besleyen arkadaslarin bilgi yazarsa cok sevinirim

Kardeşim neden makslamak istiyorsun ki kuşa neden eziyet yapacaksın yapacaksan 6 7 tel bir kanattan bir bant ile bantla

Canım kardeşim birşeyler yazmışsın ama kendi anladığım kadarıyla kendim yazıyım kendim cevaplayım sırp kuşu değişik tür budapeşte yüksek uçucucusu çok benzer tiplerede benzer ama oldukça akıllıdır kolay kolay kaçmaz yuvaya sadıktır hata sende yavru kuş direk dışarı salınmaz yurt dışında kümesin üzerine bir tel salma yapılır ve delikten aşağı yukarı gezer ve etrafı tanır kümesin den hiç ayrılmaz yavru kuşun kanadına makas falan atılmaz selamlae.

-BEYAZADAM-' Alıntı:
Arkadaşlar kuşlarınızın ne cins olduğu çok önemli deyil kaliteli meziyetli bi soya sahip aklı salim hassas bi yetiştirici yavru kuşlarını kaybetmek veya bozmak istemiyosa yeme düşmüş uçuma hazır gelişmiş yavruların kanat ve kuyruk uclarını keser ve komple tüy deyişimini tamamlamasını bekler..kanatlarını uçamıca kadar makasla..kuyrukların ise sadece uclarını makasla .kuş tüye girip yeni tüylerini düzene kadar hayvana karışma aceleci olmadan sabırla beklet... güvercinler tüye girmeye kafadan başlar kuyrukta bitirir.ucunu kestiğin kuyruklarıda gelmişse kuş tüy deyişimini ve vucut gelişimini tam olarak bitirmiş demektir.bu şekilde yaptığında kuşlar fizik olarakta daha boylu poslu sağlam olurlar.bu hayvanı bi eşe atıp yavru alıp sonra gönlünce uçur.....yağmurlu sert rüzgarlı tipili sisli hava gibi olumsuz hava şartlarında kuş uçurma...kötü havalarda kuş uçurmazsan kolay kolay hiç bi kuşun kaybolmaz....
:tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam:

Geri