Yavru güvercinin kursağındaki yemin sertleşmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MUHLİS YAZAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
MUHLİS YAZAR
Meslek
ESNAF
İlgi Alanı
Kediler
Selamün aleyküm.Arkadaşlar yeni kılçıklaşan yavrularımın kursağındaki yem susuz ve çok sertleşiyor. Yemi galiba hazm edemiyorlar. Bol bol su takviyesi yaptığım halde yine sorun devam ediyor ve bir hafta içerisinde ölüyarlar acaba hangi tedaviyi uygulayabilirim şimdiden teşekkürler.

MUHLİS YAZAR' Alıntı:
Selamün aleyküm.Arkadaşlar yeni kılçıklaşan yavrularımın kursağındaki yem susuz ve çok sertleşiyor. Yemi galiba hazm edemiyorlar. Bol bol su takviyesi yaptığım halde yine sorun devam ediyor ve bir hafta içerisinde ölüyarlar acaba hangi tedaviyi uygulayabilirim şimdiden teşekkürler.

takipteyim bende merak ettim sonucu.

.

Bu durum bende büyük yem kullaninca oluyor.
Yavrusu olan kuslara yavruluk yem veriyorum.
Konuyu bende takip edecegim.

ustalar da yazsa da bizde öğrenmiş olsak ne yapacağımızı bilsek böyle durumlarda

kuşlarınıza yem olarak neler veriyorsunuz. verdiğiniz yem i öğrensek bence iyi olur.

metkor1961' Alıntı:
kuşlarınıza yem olarak neler veriyorsunuz. verdiğiniz yem i öğrensek bence iyi olur.
Buğday,mısır kırığı,nohut kırığı,pirinç kırığı,darı ve mercimekten oluşan karışımı veriyorum. Yavrulara takviye olarak bol suda 2-3 saat bekletilen feni yemi çok sulu çorba kıvamında mamalığa bırakıp veriyorum.

fenni yemi bende veriyorum ana babası bakamayan kuşlara bendede oluyor fenni yemde. fenni yemden başka ne verebiliriz acaba

Bahsettiğin sorun anne ve babanın eksik gıda almasından kaynaklanmaktadır. Kullandığın yemlere takviye olarak özellikle yavruların ilk 3 haftasında muhabbet kuşu yemi ve süpürge tohumu kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca sadece yemlende malesef iş çözülmüyor. Vitamin ve protein haricinde mineral desteğide çok önemli. Bira mayası, kil toprağı, eğer temin edebiliyorsan deniz kumu, mermer tozu, yeşillik (marul, havuç, lahana az miktarlarda takviye yapmalısın). En kötü ihtimal kuşlara normal toprak yedirmelisin çünkü sindirmek için taş yemeye ihtiyaç duyarlar. Bu beslenme sistemi bence işine yarar. Kolay gelsin sorunun inşallah çözülür.

Selam arkadaşlar Bayram nedeniyle birkaç gündür aranızda yoktum. Geçmiş bayramınızı da tebrik ederek konuya bende ufak bir katkıda bulunayım.Yavrusu olan kuşlarınızın beslenmesinde,yavruların metabolizması zayıf olması nedeni ile hazım edilmesi zor sert yemlerden kesinlikle kaçının (mısır, sert makarnalık buğday gb.) yumuşak tip beyaz buğday önerilir,gelişimin hızlanması için ise kenevir türevi yağlı yemlerle destekleyebilirsiniz.Mineral konusunda ise hiç bir tedarik bulamıyorsanız içinde kireç ihtiva eden 2 adet basit kerpiç tuğla, kerpiç tuğlanın birini parçalayıp içine yemek tuzu karıştırıp verebilirsiniz.Dikkat ederseniz ki siz kuşlarınıza ne kadar kablarda mineral versenizde onlar duvar diplerini karıştıracaklardır. herkeze kolay gelsin.

soylemez18' Alıntı:
Selam arkadaşlar Bayram nedeniyle birkaç gündür aranızda yoktum. Geçmiş bayramınızı da tebrik ederek konuya bende ufak bir katkıda bulunayım.Yavrusu olan kuşlarınızın beslenmesinde,yavruların metabolizması zayıf olması nedeni ile hazım edilmesi zor sert yemlerden kesinlikle kaçının (mısır, sert makarnalık buğday gb.) yumuşak tip beyaz buğday önerilir,gelişimin hızlanması için ise kenevir türevi yağlı yemlerle destekleyebilirsiniz.Mineral konusunda ise hiç bir tedarik bulamıyorsanız içinde kireç ihtiva eden 2 adet basit kerpiç tuğla, kerpiç tuğlanın birini parçalayıp içine yemek tuzu karıştırıp verebilirsiniz.Dikkat ederseniz ki siz kuşlarınıza ne kadar kablarda mineral versenizde onlar duvar diplerini karıştıracaklardır. herkeze kolay gelsin.

mineral taşı bulunmadığında yapılacak işlemi ilk kez okuyorum, çok faydalı oldu paylaşım için teşekkürler.

Kuşların Sindirim Sisteminde sorun var. Tedavi için Ronidazole 40 kullanabilirsiniz. Tedavi edilmez veya geç kalınırsa kuşunuz bir hafta içinde ölür

Anne veya baba hasta ( ishal ) varsa , aynı hastalık yavrulara geçmiştir.

öyle kolay sekilde ilac tedavisine acigim ama ya ilac bulamiyorsa ne yapmamiz gerekiyor?
ya benim anlamadigim bu kuslar dün cikip gelmediler gecmisten günümüze kadar yasadilar.
Anlamiyorum eskiler nasil yasatmislar nasil bakmislar nasil beslemisler.

!sirke ve yogurt suyu
!sarimsak (yavru haric)
Yavrusu kücük olan ana babalar icin bugdaydan 1 kat büyüklünde yem.
Aklima gelen uyguladiklarim bunlar.
Baska bir yolu daha vardir diye düsünüyorum yoksa ölümler kacinilmaz olacaklar.

Yer geliyor iyi bakiyorlar, bir sonraki yavru ilk gelenlerden sansli olmuyor,yada ilk gelen ler kadar ikincisi sansli olmuyor.
Ayni folluk ayni es ayni yem ayni günlük kontrol ama nasil oluyorda kuslar huy degistiriyor anlamadim gitdi.

Iyi bir egitimci yada besleyici degilim acemiligimi atmaya calisiyorum ama hani su söyle olur bu böyle olur diyemiyorum.

Tek bildikleri hep uyguladiklari gelip su icmek yem yemek köseye pineklemek acsa sana yaklasmak toksa senden kacmak.
yavruya arada bir bakmak

Sonra bazen bakiyorum yumurta cikana kadar yatiyor yumurta cikinca 1 hafta olmadan kalkiyorlar.
yavrulari gelip doyuruyor ama zamanli degil sonra baba bir yerde ana biryerde gidiyor yavru az beslenmeye basliyor ve sonuc ölüyor.
Kuslari ayri yerde besleyim dedim oda ayni SIkILdilar baktim yumurtaya yatmiyorlarda.

Sonra olur olmaz yerlere yumurtluyorlar her yer sandik yer musait.
Dün yine tahta merdiven vardi 1 metrelik 1 metre genislginde arasi kapali temizlik sirasinda yumurtalarindan cikmis yavru buldum ellemedim 2 gün iyi görünüyordu sonra malum yine ayni yavrunun biri iyi beslenmiyor.
Bu gün yavrunun birisi yine ölmüs,digeride yasarmi bilmiyorum.

Yani öyle oluyorki 4 veya 5 yavruya bakitdigi oldu daha dogrusu kulucka yaptilar.
Sonra yumurtasi bozulan yada zarar görenle degistirdim,yavru az büyüdü ayaklandi ve yem icin kimi bulsa kosuyorlar yaralaniyorlar.
Yavrular cikinca sade kendi yavrusuna degil yan komsudaki yavruyuda doyuran oldu.
Ondan sonra yine bir arap sahte yumurtayla 2 haftadan cok zaman durdurmustum,oda yemlendikten sonra yol üstündeki yavrulara kustuguna sahit oldum.

Anliyacaginiz kimin ne yapmak istedigi belli degil.
Bir bakiyorum iyi birde bakmisim iyi dedigim kus cok sorumsuz oluyor.
bir süre kanadindan carpisip yara alan kusum iyilesmedi ve gün gectikce ur cikti ayaklar sisti yemlenmesi iyi nefes iyi ayakta iyi duruyordu ama bosa zaman kaybi ve gerekeni yaptim.

3 gündür asiri derecede egitim veriyorum ya adam olacaklar yada baska kapiya.

bir arap kusum kuyrugundan nefes aliyordu ayirdim kusu sadece yogurt ve sarimsak uyguluyorum.
her hasta olan kusu veterinere götürme imkanim yok,sanirim biraz düzeldi ama yem yemiyor ve nefes almada güclesiyor öyle asiri degil ama belliki cigerde su var
su ana kadar bir tek resimdeki kuslardan birini iyilestirdim baskada olmadi onuda sanirim erken fark etdim,durumundan anladim.
Yazimi okuyan herkeze tesekkür ederim ben yardim alamasamda bir baskasina isik tutmus olurum umarim.

Geri