Yavru Güvercinlerim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan semihpinar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 46
  • Görüntüleme Görüntüleme 10K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

semihpinar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
semih pınar
Meslek
end. kalıpçı
İlgi Alanı
Kediler
Yavru güvercinlerin hikayesi şudur. 7 günlük olan yavrular kümesin içinin tamamen değiştirilmesi sonucunda anne babasının yavrulara bakmamasıdır. Sizden Yardımlarınızı bekliyorum gün gün fotoğraflarını paylaşacağım.

Bunlar bizim yawrular anne babası bakmadıgında gursana elledigimde bildiğin bugdayları felan hissediyordum sıcak suyla palet yemleri sulandırın dediler yaptım verdim şimdi heryerleri pislenio yavruların suyu akıo katı oldumu yiyemiolar bikaç kişiden örnek olarak şırıngayla ortaya bez yapıp o şekilde veriyorum acaba yavrulara yetmiyormu gursakları şişmiyor öle gursakta tane tane şeyler yok ben bu yemin sulu olması sebebiyle tam karışık güvercin yemi var yiyebileceklerini agızlarından vereyim mi nasıl yapayım

Ekli dosyalar

• P3180034dsfsd.jpg
    P3180034dsfsd.jpg
    439.6 KB · Görüntüleme: 2,488
  • rdfs.webp
    rdfs.webp
    206.8 KB · Görüntüleme: 2,448
Merhaba Semih,
Palet yemini sıcak suya karıştırdığında lapet yemi çözülür ve mama şeklini alır bu yüzden eline tane tane gelmemesi normal.Kursakları mama şeklinde olur.Bende senin gibi palet yemi ve şırınga ile böyle yavru büyüttüm.

Benim hazırladığım mama şöyle idi:
Sıcak su içerisinde palet yemini , bebe büskivisini ve bir miktar muhabbet kuşu yemini ,palet yem ve bebe büskivisi eriyene kadar karıştırıyordum.
Günde 2 sefer bu karışımla yedirdim ve sağlıklı bir şekilde büyüdüler.

Sağdaki yavrunun kursağı dolu gibi , soldaki küçük kalmış ve kursağı boş.
İnşallah büyürler...

Öncelikle dikkat etmen gereken: hava soğuk eğer gece kümeste bırakır ve üzerine yatan kuş olmaz ise soğuktan ölürler aman dikkat.

Bu yavrular elle beslenebilir büyüklükteler. Eğer ilgilenirsen büyütürsün. Sitemizde yavruların elle beslenmesi diye arama yap. Elle besleme ile ilgili birkaç yöntem bulacaksın.

Hadi şu yavruları büyüt. Kolay gelsin...

Kerim kardeşim yorumun yardımın için saol. Hüseyin abicim çok yardımcı oldun ilgi alakan için saol. Görmem müthiş oldu Annesiyle babası beslerken gursakları sertti Ben besleyince yanlış bişeymi yapıyorum dedim Yavrular klaroferin yanında duruyorlar o yönden sıkıntı yok. Günlük Gelişimlerini fotoraflayıp ekliceğim Eksiğim olursa diye sizinle birlikte umrım büyütücez yavruları saygılar..

Maşallah sana Semih kardesim,inşallah büyüteceksin onları..

Bugun havanda dövüp az sulandırdığım karışık yemi şırınga yardımıyla verdim.
son durumları böyle. Maşallah (:

Ekli dosyalar

• P3200001.JPG
    P3200001.JPG
    654.8 KB · Görüntüleme: 2,227
  • P3200002.webp
    P3200002.webp
    340.8 KB · Görüntüleme: 2,312
  • P3200003.webp
    P3200003.webp
    361.9 KB · Görüntüleme: 2,329
Semih maşallah , boyutları eşitlenmiş , kafa göz her taraftarı mama olmuş (:
İnşallah bu şekilde devam eder ve yavrular büyür.Azminden dolayı tebrik ederim :slm:

Kerim TÜRK' Alıntı:
Semih maşallah , boyutları eşitlenmiş , kafa göz her taraftarı mama olmuş (:
İnşallah bu şekilde devam eder ve yavrular büyür.Azminden dolayı tebrik ederim :slm:

Eyvallah saollun :)

son durum bu şekilde bugünde hava güneşliydi bugün bi güzelde güneşlendiler. Maşallah çok şükür iyiler.. (:

Ekli dosyalar

• P3240004.jpg
    P3240004.jpg
    679.4 KB · Görüntüleme: 954
  • P3240009.webp
    P3240009.webp
    826.5 KB · Görüntüleme: 1,000
  • P3240010.webp
    P3240010.webp
    709.5 KB · Görüntüleme: 1,000
  • ss1.jpg
    ss1.jpg
    59.4 KB · Görüntüleme: 967
Maşallah , hem sana hem kuşlara (:

Çok iyi gidiyorlar.En fazla 2 hafta daha sabır.2Haftaya kadar yeme vurmaya başlarlar . :slm:

Maşallah gelişim süreçleri hızlı ama bunlar ne suluktan su ıcmeyı bılıcekler nede yemlıkten yem yemeyi aynısı benım başıma geldi. Çalınan kuşlarımın yavrulanı buyuttum aynı boydan ucucak sevıyeye getırdım. Yinede diğer kuslardan daha kucuk oldular ama kumese uyum sağlayamadılar. o yuzden bu yedirme işini kumes içinde kapalı bı yer yapıp orda tutsanız en azından ortamı görseler yeterlı olur dıye dusunuyorum yoksa cok sıkıntı cekersınız. Saygılar....

Herkeze teşekkürler saolun. Ben güvercinin ağzını acamıyorum bişey olcak diye (: bu yavrulara bilezik takıcam birine taktım ama diyerine tüyleri yenı çıktı için takılıyo paçalarından dolayı ne yapmamı önerirsiniz youtubede bi video gormüştüm ama onlarda paça yok şimdi bunda var (:

Cinsi Mardindir kardeşim.

merhaba aranıza yeni katıldım adım levent bende yavrularımın annesini kaybettim oyun kuşu besliyorum yerden kalktı rüzgarda aldı başını gitti gittiği günden beri de babaları yavruya kusmadı bende elle besliyorum 14 günlük oldular inşallah büyütebileceğim bitanesi biraz ufak kaldı inşallah birşey olmaz

SEMİH İYİ GİDİYOR..DEVAM :heyo: :slm:

[email protected]' Alıntı:
SEMİH İYİ GİDİYOR..DEVAM :heyo: :slm:

Vay vay Türker abi saygılar bende diyordum Hiç mi görmedi bize bi yorum yapardı... :?

Saol abi İnş. kazasız belasız büyütücem. (:

wulpes' Alıntı:
merhaba aranıza yeni katıldım adım levent bende yavrularımın annesini kaybettim oyun kuşu besliyorum yerden kalktı rüzgarda aldı başını gitti gittiği günden beri de babaları yavruya kusmadı bende elle besliyorum 14 günlük oldular inşallah büyütebileceğim bitanesi biraz ufak kaldı inşallah birşey olmaz

Merhaba Levent Aramıza Hoş Geldin (:

Geçmiş Olsun , İnşallah büyütürsün biraz özen istiyorlar (: Benimkilerden biride ufak Sıkıntı yapma bence vitamin takviyesi yapabilirsin. (:

malesefki ufak olanı bu sabah baktığımda ölmüştü çok üzüldüm diğeri çok sağlıklı gözüküyor umarım ona bişey olmaz elimden geleni yapıyorum

wulpes' Alıntı:
malesefki ufak olanı bu sabah baktığımda ölmüştü çok üzüldüm diğeri çok sağlıklı gözüküyor umarım ona bişey olmaz elimden geleni yapıyorum
Sen yavruları kümeste o vaziyette mi bırakıyorsun?

yok kümeste değil evde bakıyorum şuan diğer yavrum gayet iyi yeme vurmaya başladı 1 haftaya heralde yeme düşer senin yavruların ne durumdalar

wulpes' Alıntı:
yok kümeste değil evde bakıyorum şuan diğer yavrum gayet iyi yeme vurmaya başladı 1 haftaya heralde yeme düşer senin yavruların ne durumdalar

ilk 2 foto 3 4 gün önce çektim diğerlerini şimdi çektim. Benimkiler su içiyorlar. Buyuk yemi ağzına alıyor ama yutamıyor. Küçük olan hep ayakta yuvasından iniyor su içiyor yeme vurduğunu görmedim. Buyuk olan biraz hantal aşağıya indimi çıkmıyor altta yatıyor. (: Maşallah Diyelim...

Ekli dosyalar

• 123.jpg
    123.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 898
  • 3123.webp
    3123.webp
    212.4 KB · Görüntüleme: 931
  • 3512.jpg
    3512.jpg
    658.4 KB · Görüntüleme: 899
  • 32462.webp
    32462.webp
    470 KB · Görüntüleme: 907
  • ss1.webp
    ss1.webp
    22.4 KB · Görüntüleme: 947
maşallah kardeşim çok sevindim senin adına küçük olan akbaş çok sevimli :)

wulpes' Alıntı:
maşallah kardeşim çok sevindim senin adına küçük olan akbaş çok sevimli :)

Eyvallah çok saol Benim bakım yeri nasıl ? (:

Tecrubeli abilerim bu konuyu takip ediyorlarsa (Türker abi v.b ) Bunlara aşı yaptırabilirmiyiz neyi uygun görürsünüz.

(Bursa da vet varmış Gidim mi :D )

Super yapmissin ozellikle yemlik cok iyi :) senin gibi besleyiciler gormek gercekten cok hoş bende evde ayni sekilde kolinin icinde bakiyorum insallah videolarini izleriz bol seferli :)

wulpes' Alıntı:
Super yapmissin ozellikle yemlik cok iyi :) senin gibi besleyiciler gormek gercekten cok hoş bende evde ayni sekilde kolinin icinde bakiyorum insallah videolarini izleriz bol seferli :)
Levent çok saol inşallah izleriz. Seninkininde fotosu paylaş görmek isteriz. :)

semih abi kuşlara bakma yeri çok güzel maşallah kuşlarda büyümüş :heyo:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri