Yavru Güvercinlerin İçme Suyu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan FeLix_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

FeLix_

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mesut DİNÇER
Meslek
Medikal Kimya
İlgi Alanı
Köpekler
Uçan kuşların yavru bakımları diğer kapalı kümes kuşlarına göre daha kısa sürdüğünden bazı yavruların küçük kaldığı gözlemlenmektedir. Bunun başlıca sebeplerinden birisi, yavrunun tam olarak yeme düşememiş olması buna bağlı olarak da vitaminsel eksikliğinden dolayı diğer kardeş yavruya orantılı olarak çelimsiz düşmesidir. Bu gibi durumlarda gerekli vitamin takviyeleri yapılmadığında bu tarz yavruların 1-2 ay içinde tüylense dahi ölmesi söz konusudur.

Bu gibi durumlarda tespit edilen yavruların içme sularına öncelikli olarak elma sirkesi ve havanda dövülmüş sarımsak ilave edilmesi iştahlarını açıp yeme yönelmesini sağlayacak, Akabinde gelişim sürecindeki kuşların 15 günde bir içme sularına 1lt suya 1 tatlı kaşığı pekmez ilave edilmesi yavru kuşun kan miktarının düzenlenmesini sağlayacaktır. Bu şekilde vitamin takviyesi yapılan yavru kuşların ergenlik dönemlerini çok rahat atlatıp ebeveynlik dönemine geçtikleri gözlemlenmiştir.

Not : Yavru kuşların içme sularına limon, nane gibi iştahsızlık ve nezle gibi durumlara bağlı olarak ek takviyeler de yapılması yararımıza olmaktadır. Yavruluk dönemini semiz ve sağlıklı bir şekilde geçiren yavru ileriki dönemler de kolay kolay hasta olmamaktadır

(bu vitamin takviyeleri sayesinde fındık gaga bango, hünkari, dönek, taklacı yavrularımda kayıpsız 2 sene geçirdim tavsiye ederim)

cörekotu yagi hakkindaki fikriniz nedir fayda yada zarar bakimindan yani...
Yavrular yada normal diger kuslar icin hafif kirginlik giderici yada direnc artirici olarak kullanmak tabi dozunu iyi ayarlayarak

ben çörekotu yağını aktardan alıp haftada 1 olmak kaydıyla 3 hafta kullandım, orantımı tutmadı veya kuşların bağışıklığından dolayımı oldu bilemiyorum ama tek bildiğim kuşlar cırcır böceğine döndüler ishal oldular :) ben de hemen vermeyi kestim.

Mesut kardeş son derece yararlı öneriler. Ben de hepsini olmasa da birkaçını uyguluyorum. Tüm arkadaşlar için basit, uygulaması kolay ama çok yararlı bilgiler.
Herkes adına ben teşekkür ederim.
Hüseyin Ener

FeLix_' Alıntı:
ben çörekotu yağını aktardan alıp haftada 1 olmak kaydıyla 3 hafta kullandım, orantımı tutmadı veya kuşların bağışıklığından dolayımı oldu bilemiyorum ama tek bildiğim kuşlar cırcır böceğine döndüler ishal oldular :) ben de hemen vermeyi kestim.

Cörekotunda oran cok önemli gerci kimse bu dogru oran hakkinda bir sey diyemiyor hal boyle olunca ne kadar faydalida olsa orantisiz bir anlam ifade etmiyor :hayir: gecen birisine dedim corekotu yagi kullaniyor musun kuslar icin ben buldumda cörekotunu kuslar kaldi dedi :ckmk: hafif bir tebessüm ile gecistirdim :hhh:

bilgiler için teşekkürler
elma sirkeli su önlerinde kaç gün durmalı değiştirmeden ve kaç günde bir koyulmalı

Merhaba. Arkadaşlar.
Kaç. Litre suya. Ne kadar limon. Sikmaliyiz
kaç gün. Önlerinde. Durmalı. Bilgi verirsen verirsen sevinirim

Arkadaşlar kuşların sularını sabah akşam yenilemelisiniz. Ben kuşların sularını yenilediğim her zaman 2 lt suluğa bir yemek kaşığı elma sirkesi koyuyorum. Ara sıra yarım limon sıkıyorum. Gözlemleyin eğer kuşlar içmek istemiyorsa demek ki fazla olmuş biraz daha su ekleyin. Böylece normal kararını bulursunuz. Ama sular devamlı yenilenmeli ve su kapları her yenilenmede iyice temizlenmelidir.

mesut abinin yazzdıkları çok önemli bilgiler
ben pekmezi ilk defa duyuyorum ama mantıklı
demir vitamini bakımından cok zengin
demir vitamini kandaki oksijen taşıyan holobin maddesinin çoğalmasını sağlar
tabi ben bunu insanlar için sölüyom kuşlarada illaki yararı vardı
bende demir eksikliği varda ondan biliom :))
saygılar

:evet: :tamam:
hener' Alıntı:
Arkadaşlar kuşların sularını sabah akşam yenilemelisiniz. Ben kuşların sularını yenilediğim her zaman 2 lt suluğa bir yemek kaşığı elma sirkesi koyuyorum. Ara sıra yarım limon sıkıyorum. Gözlemleyin eğer kuşlar içmek istemiyorsa demek ki fazla olmuş biraz daha su ekleyin. Böylece normal kararını bulursunuz. Ama sular devamlı yenilenmeli ve su kapları her yenilenmede iyice temizlenmelidir.
:evet:

hener' Alıntı:
Haklısınız temizlik önemli, ben sadece akşamları yemleme yapıyorum karınlarını iyice doyurduklarında suya ne katılmış olursa olsun şikayet etmeden içiyorlar. Elma sirkesi ve Limonun zayıflatıcı etkisi de var, kuşlar için çok faydalılar kış aylarında bende haftada 1 kez 1 lt'ye yarım Limon koyuyorum, böylelikle C vitamini de almış oluyorlar, haftada 2 kez de Elma sirkesi katıyorum sularına.

ELMA SİRKESİ VE LİMONLU SUYU GÜN BOYU İÇİYORLAR GÖKHAN . FAYDALI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
CAN TAŞIYORLAR ,NE VERİRSEK O NUNLA BESLENİYORLAR.İYİ BAKMAĞA GAYRET EDİYORUZ.SEVGİ İLE... :slm:

Geri