yavru güvercinlerin yattıkları yeri temizlemelimiyim?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sonerezgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 827

sonerezgi

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
soner güdük
Meslek
teknisyen
İlgi Alanı
yattıkları otların üzerlerinde anne babaya ait kakalar var ve sanırım salmanın içinde koku oluşmuş güzel havalarda kapılarını kapatmıyorum başka ne yapabilirim

Yavrularda zaten çok cıvık dışkı yaptıkları için haftada en az 1 kere temizlemeni öneririm (:

yani her seferinde yeni saman sap koymam gerekiyo ölemi

Evet (:

sonerezgi' Alıntı:
yattıkları otların üzerlerinde anne babaya ait kakalar var ve sanırım salmanın içinde koku oluşmuş güzel havalarda kapılarını kapatmıyorum başka ne yapabilirim
Ayrıca yuva yapılırken de kuşların önüne saman atmayın. Saman ile yapılan yuvada da dediğiniz gibi kokma ve kötü bir şekilde pislenme oluyo. Ve kurt dahi üreyebiliyo. Ayrıca yuvada çok saman olduğu taktirde yavru yumurtadan çıktığında samanın altında ezilip ölebiliyo.. Bu gibi durumlar daha önceden başıma çok geldi, hep saman atardım önlerine yuvaları hep samandan yaparlardı ama artık ince odun parçacıkları yada süpürgeliklerden atıyorum. Daha demiz oluyo ve temizlemeside daha kolay .. Sizede bu şekilde yapmanızı tavsiye ederim .Pis bir ortamda yetişen yavruda sağlık sorunları çıkabilir yavrunuzu kaybedebilirsiniz.
Saygılar..

Geri