yavru kalıtesı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre_54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

emre_54

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre emir
Meslek
şöför
İlgi Alanı
Kediler
1 dişi 1 erkek oyunlu kuşum var her ikisininde uçmasını ve oyununu beğenıyorum bunları eş yaptım ve altlarında şuanda yumurta var renklerı uymuyor dişi arap erkek portakal ne renk atar ve oyun kalıtesı ne olur bilgilendırırsenız sevınırım... teşekkurler..

keşke onları eşe kapatmayıp aynı renkte eş bulabilseydin kanı hangisinin sağlamsa yavruyu ona göre verir benim bildiğim bu oyunlarıda aynı derecede ise oyunlu bi kırma olur bende bi çift var beyaz dişi perçemli arap erkek her yavruda birini donuk veriyor birini arap

oyunları ana ve baba ya çekmesını ıstıyortum renk e okadar onem vermıyorum genede tşk edrım

emre kardeşim oyun dediğin anda olayın boyutu oyun kuşuna doğru kayıyo yani renkten daha çok oyun öne çıkıyo böyle olunca kuşun renginin pek önemli olmayacağı gibi bi sonuçta kendiliğinden gelişiyo.kaldıki kuşların ana babalarının ne olduğu belli değil o yüzden renk olarak ne vereceğini bilemeyiz bakarsın inanılmaz güzel renkler de verebilirler,fakat birşey daha söylemek isterim birbirine eş ettiğin kuşların oyunlarının iyi olması yavrularında iyi olacağı anlamına gelmiyo.bu bir genetik aktarım inşallah tutarda istediğin renk ve oyunda yavrular alırsın.

metin abi yorumun için tşk ederım fakat çıkıcak olan yavruların anne ve baba oyunlu yavruları nın oynamama sebebi ne olabılır bende kendı damarımı geliştirmek istiyorum kalıteyı yukseltmek istiyorum bunun için başka kuş karıştırmam gerekırmı yoksa cıkan yavruları mı kırıyım nasıl olabılır sizce..

slm kardeş şimdi şöyle bir olay var eşlediğin kuşları insan gibi düşün bir aile çocukları olacak anayada benzeyebilir halayada benzer teyzeyede dayı yada amcaya böyle farzet yada arada karma melez bir cocukta olabilir.bu yavruların büyüdükten sonra olacak yrularının ne renk olabileceğini daha yakın olasılıkla tahmin edersin.fakat ilk deneme olduğu için her olasılık mümkündür saygılar

emre_54' Alıntı:
metin abi yorumun için tşk ederım fakat çıkıcak olan yavruların anne ve baba oyunlu yavruları nın oynamama sebebi ne olabılır bende kendı damarımı geliştirmek istiyorum kalıteyı yukseltmek istiyorum bunun için başka kuş karıştırmam gerekırmı yoksa cıkan yavruları mı kırıyım nasıl olabılır sizce..
bu iş sabır işidir mademki kendi damarını deneyeceksin baştan bir 5 yılını buna ayıracaksın.neden dersen kuş yavruyken nasıl eşledinde nasıl yavruya kustunda nasıl her aşamada oyununu performansını takib edeceksinki doğru kuşu ve doğruyu bulacaksın.buldun zaman ise damızlıkların elinde sağlam kalacak yaşlandıkları zaman yenilerini damızlık yapcaksın.aynı soy aynı aile eşleşmesinden belli zamanlar sonra istediin kalitede kuşlar azalacak kalitede düşmeler olacak bununda nedeni kan ağırlaşması olur başka damarla eşliyecen ve 3 yada 4 ağız yavru büyüdükten sonra sonra tekrar kendi damarını ve kaliteni we eski haline getirmek için eski damar kırılmamışlları kırdığın kuşları ın devamı yavrularla eşleyip tekrar ilk performansı iyi olan kuşlarını yakalıyacaksın.bu da baya bir sürecek.bu da en az 15 yılını alır insanın.sana kolay gelsin saygılarla

öncelikle eğer kuşların damarlı kuşlarsa genlerin ağırlık bastığı renkleri verirler.yani kırma renk vermezler....eğer kendi ırkını yetiştirmek istiyorsan sana tavsiyem anne ve babalarının belli olduğu sağlam damrlı bir çift edinmen.yukardaki arkadaşın dediği gibibu uzun soluklu ve mek isteyen bir süreç olduğu için kaliteli kuşlarla bunu yapman san ahem daha fazla zevkhem de daha fazla kalite getirecektir.saflaştırma ve kalite konusuna gelince çıkan her yavruyu takip edip en kalitelisini babaya vuracaksın....babaya yakın en iyi erkeğini en iyi dişisiyle eşleştirip arılaştırmaya gideceksin ki bu da baya bir uğraş ve gözlem gerektiririr.sabırlı isen tavsiye ederim ama sana şunuda söyleyeyim ki bunu yaptığın zamanda kafayı yemiş olacaksın:)))

benı bılgılendırdığınız ve yorumlarınız için teşekkur ederım arkadalar....sağolun

Geri