YAVRU KIZMASI HÜNKARİ

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wrongdoer_19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Gazi KABA
Meslek
BİLGİ İŞLEM
İlgi Alanı
Köpekler
HERKEZE İYİ GÜNLER S.A BENDE BU SEZON ALDIĞIM HÜNKARİ YAVRUSU 2 3 GÜNDEN BERİ HASTA GİBİYDİ HAVALARDANDIR DEDİM ÖNEMSEMEDİM DÜN EVE GİTTİĞİMDE NE GÖREYİM KUŞ SALLABAŞ OLMUŞ KAFASI 360 DERECE DÖNÜYOR KURSAĞI BOMBOŞ YEM YİYEMİYOR SU İÇEMİYOR ARKADAŞLAR BEN BU KUŞUN ANASINI BABASINI MANİSADAN ALDIM BU YAVRU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KAYBETMEK İSTEMİYORUM NE YAPABİLİRİM NASIL BİR İLAÇ TEDAVİSİ UYGULAYABİLİRİM...HERKEZE ŞİMDİDEN ÇOK TŞKLER...

bakteri hastalıklar bölümünde birçok açılmış konu var vede cevaplar :kitap: :slm:

hocam bişi yapamazsın ayır temizle kumesi yak fürmüzle diğerlerine geçmesin. Diğerlerinide kontrol et burnu akan ishal olan varsa ayır tüm kuşların gider

Mrb kardeşim mikrobik bir sallabaş değilse kuşa sarımsak yedir bunu 3-5 yap kendin yem yedir kuşa biraz sabırla kurtuluyor.Bende hunkariye denedim aynı yavru kuşa çok faydası oldu kurtuldu.Kuşun boynuna masajda yap düzenli olarak 1 haftada kurtulur inşallah.Kuşu ayrı bir yerde beslemeyi unutma öbür kuşlar eziyet etmesin.

YAVRU HÜNKARİ HASTA OLANA KADAR KUŞLARIMDA HİÇ BİŞİ YOKTU KUŞ SALLABAŞ OLDU AYIRDIM AMA HALA DİĞER KUŞLARDA HALSİZLİK PUSMA BAŞLADI KUŞLARA GEÇMEDİ SANIRSAM HASTALIK AMA KUŞLAR ÇOK DURGUN NE YAPABİLİRİM VİTAMİ VERİYİM Mİ BİRDE ARKADAŞ KÜMESİ FÜRMÜZLE YAK DEMİŞ FÜRMÜZ NE ACABA

Merhaba,
Öncelikle geçmiş olsun. Vitamin ver. Vücut dirençlerini arttırır.
Salmamix ver. Salgını önler.Kümeslerini ve folluklarını çok
iyi temizle. Sonrada çamaşır suyu veya dezenfektan sık
kümesin her yerine. Köşe bucak ve folluklara.(Fürmüz uzun hikaye boşver)
Hayvanları sürekli gözlem altında tut.Ağız içlerini kontrol et.
Bu dönem hayvanları en zayıf olduğu dönemdir.Bilhassa yavrular.
Sanırım ve umarım toparlarsın.

İstanbuldan Neco.

Sallabaş 1 haftada gecer, 3 ayda da.Öncelikle yem yemeyen kuşa, palet toz yemi sıcak suda eriterek, plastik yağdanlık yardımıyla, kuşa mamayı ver.İlaç olayına fazla girme, kuşu ayır sakin bir yere, kuş kendini toparlayıp yem yeme başladığında kuşun ileşme şansı yüksek, isal devam edip kuş zayıflıyosa pek kurtulma şansı olmayabilir.Salmadaki diğer sağlam kuşlara, salmomix, salmotap tablet, veya sularına, baytril türü ilaçlar katabilirsiniz.Forumda, daha detaylı bilgiyi göreceksiniz.Bunlar benim tecrübelerim.

VERDİĞİNİZ BİLGİLER İÇİN ÇOK TŞKLER...

ÖnceLikLe geçmiş Olsun DilekLerimi İletiyorum... Senin konunLa ilqiLi bir fikrim yok fakat.. Onları özenLe düzenLe büyütüp besLiyoruz... Kolay kolay tesLim etmemek Lazım gerekirse kuşu veterinere götürüp konuyLa ilqiLi araştırmalar yapıp kuşunu Kurtar... Sonucda bir canLı yaşamaya hakkı var bu probLem senin kümesinde senin yuvanda senin huzur Buldugun ortamda yaşanıyorsa... ProbLemin peşinden koş ve hayvanı kurtar... Colvit Pulus + sarımsak Öneririm ... Tabi bu benim görüşüm SağLıcakLa allaha emanet !!!

Süleyman özeR

BENİM BAŞIMA BÖYLE BİRŞEY GELSEYDİ.( SADECE BENİM TERCİHİMDİR.)
eczaneden ALFOXIL kapsül alır.litreye 1 kapsül olarak 14 gün kullanır.bunuda 3 ay boyunca her ay devam ederdim.
maddi durumum daha iyi olsaydı
salmomix...vs salmonella ilaçlarını tercih eder.3 ay devam ederdim.bütün kuşların tedavisine yönelirdim.
taşıyıcı olabileceğini düşünürdüm.
temizlik hassasiyeti tabiiki önemli.
karantinalar gereklidir.gözlemlerde kakaların rengi ön planda olmalıdır.
yem yemliklerde olmalı, yere atılmamalıdır.
doğru teşhisler doğru ilaç ve tedaviler başarıyı getirir.GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMLE.

Geri