yavru kumru acil yoksa kuş ölcek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sananebeh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

sananebeh

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ayten erbaşkan
Meslek
erbaş
İlgi Alanı
Arkadaşlar bizim camın önüne kumru yumurtladı acil yardıma ihtiyacım var yumurtalar çıktı bugün 3 . gün 1 tanesi öldü ve sonra kuşlar gitti
bana yardım edin diğer yavruyu nasıl kurtarırım şu işi uyguaya biliriyim kuşu içeri sıcak biyere alıp mixerin içine arpa ve tablet vitamin yarım çk tuz ekleyip toz haline getirip sulandırıp şırınga yardımıyla koşa versem kuş yaşayabilirmi ne yapmam gerek hava soğuyor kuş donabilir.

Belki yarın gelebilirler kuşu ne ile ısıtabilirim yardım edin.

kuşlar belki yem aramak için gitmiş olabilir belki geri dönerler. Akşam olmasına rağmen dönmedilerse kuşu mutlaka içeri alın.Çünkü 3 günlük yavru gece dışarıda kalırsa soğuktan ölür. Önce yavruya sıcak bir ortam hazırlamalı,sonrada palet yemi sulandırarak şırınga yardımıyla kuşa verin. Yarın yuvayı kontrol edin anne-babası geri dönebilir.Zor ama sevaplı bir iş. Kolay gelsin.

PeKİ GERİ DÖNÜNCE YAVRUYU GÖREMEZLERSE NE OLUCAK TAMAMEN GİDERLER.

Sevgili arkadaşlar ben kuş hiç hareket etmeyip bembeyaz olunca kanoliferin üstüne bir havlu koyup onun üstüne kuşu koydum rengi şimdi kahvemsi pembeye döndü ve ağzını açıp kapıyor çok mutluyum sabaha kadar aç kalabilirmi

aç kalması iyi birşey değil 3 günlük yavrunun.sen dedikleri gibi palet yem al ya da bebe bisküvisini su ile ıslat ve mama kıvamına getir.sitede nasıl besleneceği ile ilgili konular var.oradan bakarsan birkaç sekilde gösterilmiş resimlerle.büyük ihtimal anne baba terketmiştir.3 günlük yavruyu çok zor beslersin ama şansını denemekten başka çaren yok.

yardım edin acilll. 10 günlük yavru kumrular var balkonumda. evdeyim sürekli bakıyorum ama anneleri yok havalar soğuk kuşcuklar titriyor.. daha tam tüyleri çıkmadı. eve alıp almamakta kararsız kaldım acill yardım edin. forumlarda ellemeyin yazıyor ama 2 gündür anne yok.hayvanlar üşüyor. açlar sanırım . belki anneleri gizli gizli verip kaçıyordur. ama hiç rastlamadım. içeri alıp ısıtmalımıyım???
kaç gündür uyuyamıyorum

Yavru kuşun beslenmesi konusunda arkadaşlar yardımcı olmuşlar.
Sıcak tutulması için sıcak su şişesi yardımcı olur belki. Yapılışı;
Bir pet şişeye kaynar olmayacak, şişeyi eritmeyecek sıcaklıkta su koyuyoruz. Onu bir havluya sarıp yavrunun yanına sabitliyoruz. Yalnız güzel sabitlemeliyiz ki yavru ezilmesin.
Civcivleri, yeni doğmuş kedileri bu yöntemle sıcak tutuyorlar. Yavru kuşta da işe yarar.

Arkadaşım al içeri elinde besleme ile ilgili yöntemleri arat forumdan sen besle baktın kanatlandı sal balkona o kendi gider yolunu bulur sende sevaba girersin. Cici bebe bisküvisi ve büyük şırınga alacaksın altı üstü sabah öğle akşam kursağı çok sert yada yumuşacık olmayacak kadar vereceksin. Yöntemi arat bul ve uygula, annesinin artık geleceğini sanmıyorum.

Bunları yazdım konunun sonradan eski olduğunu farkettim arkadaşlar her bulduğunuz konunun tarihine bakın aradan aylar geçmiş.

Geri