Yavru Kumru

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan harakiri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

harakiri

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Can Berk
Meslek
işçi
İlgi Alanı
Merhaba yaklaşık 2-3 hafta önce balkonuma bir kumru yuva yaptı, gayet sağlıklı da iki yavruları oldu. yumurtadan çıkalı 10 gün oldu. her şey çok güzel gidiyordu. ta ki iki gün önce yavrulara bakmak için pencereden baktığımda ikisi de yerinde yoktu. daha önce hiç kumru yuvasına şahit olmadığım için heralde 10 gün olgunlaşmaları için yeterli bir süre dedim. 1 gün sonra ilginç bir şekilde anne ve baba kumrular geldi. en azından ben onları anneleri babaları olduğunu düşünüyorum. garipsedim ilk başta acaba yavrulara istemsizce pencereden uçup kediye yem mi oldular diye. insallah öyde değildir dedim ama bugün balkonda bir süpriz karşıladı beni. yavru kumrulardan biri balkonumdaydı. balkon kapalı, balkonun da penceresini kapadığım için tek girebileceği yer baca borusu genişliğindeki yerdi. ilginç bir şekilde girmiş hayvancaz. ama asıl sıkıntı burda başlıyor. pencereyi açarsam hayvan kurda kuşa yem olur ebeveynlerinin gelmesini bekleyim diyorum, bir yandan da ya gelmezlerse diyorum. hayvanın kursağı dolu gibi. resmini aşağıda paylaşıcam. yavrunun büyüklüğüne bakıp ona göre yorum yaparsanız sevinirim. muhtemelen annesi beslemiş. emin değiim işte sıkıntı burda başlıyor.

Uploaded with ImageShack.us

Can bey bu kumru olgunlaşmış dışarı bırakırsanız büyük ihtimal ile hayatta kalmayı başarır diye tahmin ediyorum..

bana da öyle geldi ama emin olamadım. en azından bu akşam içerde kalsın. yarın sabah uyandığımda ilk işim pencereyi açmak olacak eğer diğer kuşlara gönül vermiş insanlar da böyle düşünüyorsa.

bencede olgunlaşmış kardeş tek yaşamaz o kumru bence de sal kumruyu ömrü varsa yaşar inşallah

Arkadaşlara katılıyorum bırak gitsin uçuyorsa zaten bulur rızkını

Geri