Yavru kuş aldım kartlar gibi uçarmı bunlarda?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan pvpone
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

pvpone

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
umut asd
Meslek
webmaster
İlgi Alanı
Diğer
Selam arkadaşlar bugün 4tane daha yavru baska aldım tüyleri tam oturmuş, bunlarda kart baskalar gibi uçarlarmı? yoksa damdan damamı ? tşk

Selamlar Umut,

Hayırlı olsun güvercinlerin, sağlıklı günlerde ve keyifle beslemeni, uçurmanı dilerim. Yavru kuşların cinslerini yazmamışsın ama sanrım beslediğin güvercin cinsine bakarak baska olarak tahmin ediyorum. Yavru kuş almak hem iyi hemde kötü, iyi yönü güvercin senin vereceğin eğitime göre istediğin meziyetlere sahip olabilecektir. Kötü yanı ise eğitimini tamamlayana kadar bu süre içinde kaçma riski olmasıdır. Yavrulara eğitimi elinde bulunan yetişkin kuşlarla birebir uçurarak yaparsan çok daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bir, iki yetişkin ile 1 yavru uçurarak eğitim verebilirsin. Ama tüy dökümüne girdikleri bir dönemde ise uçurma konusunda fazla zorlama derim. Baskalar akıllı güvercinlerdir, seni çok yormaycaklarını tahmin ediyorum.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

evet aykut abinin dediği gibi yetişkin kuşlarla uçurursan iyi olur

TÜY ZAMANI NE ZAMAN BAŞLIYOR AYKUT ABİ

Selamlar Ersun bey,

Yavruların tüye girme süreleri konusunda kesin bir zaman söylemek doğru olmaz, güvercinin sağlıklı oluşu ve gelişimini tamamladığı süre ile eş değerdir. Boynundaki tüylerin azalmasından, seyrelmesinden bunu anlayabiliriz. Bir zaman dilimi vermek gerekir ise 2 ila 3 aylık oldukları süre içinde tüy dökümü olarak gözlemlenebilir.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

teşekkürler aykut abi, yani büyük kuşlarla uçursam onlar gibi uçabilirler şimdiden ?

Geri