Yavru kuş alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan >>Güvercinci45<<
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Güvercinci45
Meslek
Üst Düzey Öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
S.aleyküm abilerim,arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi 4 adet yavru kuşum var.Anne.babalarının kanatları açık 1senedir bendeler fazla uçmuyorlar.çatıdan çatıya konuyorlar.Yavruların 1 bana alışık ama diğer 3ü değil.Hafif kanat oyunlarına başladılar.2-3 metre ileri uçabiliyorlar nasıl eğitmeliyim,kümese kuşlarımı nasıl sokmalıyım(sopa yardımı ile denedim korkuyorlar).Kuşlarımı çatıdan nasıl bi yol ile indirebilirim(yem atma,kapı açma vb.).

Yavruların anne babaları adana , kelebek , mısıri , taklacı.Forumda aradım yavru kuş eğitmeyi bulamadım malesef .Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. :hmm:

aleyküm selam Uçururken kuşların aç olması özen gösteriniz aç olmayıp çatıya giden kuş gelmez. Tabi eziyet olacak derecede aç bırakmayın uçurmak için sopayla kovalayın yerde uçmayan birkaç kuşunuz bulunsun kanatsız diye tabir ettiğimiz kuşların gelmesini istediğinizde bir kapla yem çalkalayıp yerdeki kuşlara bir miktar (yarım avuç az miktarda atın ki kuşlar doymasın)atın onlarda yemi görüp gelecektir bu şekilde kuşları disipline edebilirsiniz.
kümese kuşları sokmak içinde kuşların arkasına geçip yavaş yavaş yürüyerek ve kollarınızı açarak kümese doğru hareket etmelerini sağlayabilirsiniz yada aç bıraktığınızda kümes içine yem atmak suretiyle kümese sokabilirsiniz. Birde kuşlarınız daha cikcik ise biraz daha büyümelerini ve akıllanmalarını bekleyebilirsiniz. Çünkü uçmasını ve çevresini yeni keşfetmeye başladığı için heyecanla başka yerlere konabilir pencerelere bina aralarındaki boşluklara düşebilir. Sabırlı olmanızı tavsiye ederim.

Abi,(tam yaşını bilmediğim için abi diyorum)çok saol.Bu arada benimde adım samet.Yavrular 1-1,5 aylık daha annelerini bırakmadılar.En ilginç olanı biri daha20 günlük kendisi yem yiyiyor.Dediğiniz gibi yapıcam.Elimle kuşları idare etmeye çalışıyorum fakat bazen sopa kullanıyorum.kuşlarımın cinsinin farklı olması uçuşlarında sorun teşkil edermi sizce?Bu arada kuşların evin etrafında dönmesini nasıl sağlarım?
Bilgileriniz için teşekkürler.SaMeT

Kelebkler zaten küme olmayıp arı kovanı şeklinde kümenin üstünde uçar ancak kuşların cinsleri farklı olması uçururken sana sorun çıkarmaz. kuşların 2 aylık olmasını beklersen göreceksin ki kanatları ve kasları oldukça gelişecek. Zaten uçup alıştıklarında illaki evin etrafında daire çizerek uçacaklardır genel anlamda söylüyorum. Adaşım olarak sana verebileceğim en iyi tavsiye acele etme sabırlı ol zaten kendi yavruların kuşlar, çıkar sabah akşam yada akşam ne zaman müsaitsen kuşların hergün havalandır dışarda gezinsinler etrafı görsün tanısınlar belli bir süre sonra herşey kendiliğinden gelişecekdir emin olabilirsin, Kuş uçurmak ayrı zevkli heyecanlıdır o yüzden tez canlılığınıda anlıyorum sabırlı olmak sana elindeki kuşların kaybolmamasını sağlar. İnşallah gönlüce uçurur bu sevdaya yaşarsın. Bilgi deneyim paylaşmadan bir işe yaramaz aklındaki sorulara cevap verebildiysem ne mutlu.

Abi bilgilerin için çok saol dediğin gibi bekleyeceğim.Kuşlarımda iyice alıştı bana.
Bilgilerin için çok saol :tamam: :heyo:

Geri