Yavru kuş hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 4facan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

4facan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömer kalaycıoğlu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
Değerli ustalarım,
Güvercin sevdasında ilk yavrumu aldım daha doğrusu ilk yavrumu büyüttüm 42 günlük bir yavrum var 30 günlükken annesi babası bakmayı bıraktı yavruda o günden beri kendisi yemini yiyor suyunu içiyor biraz olsun geç büyüyor gözüm de sizlere soracağım soru şu bu yavrumun tüyleri bi garip oldu sanki tüye girmiş gibi şaşırdım daha tüyleri tam çıkmadan nasıl böyle oldu her tarafından tüp halinde patlayan tüyler çıkıyor bundan 1 hafta önce böyle değilde tüyleri vardı şimdi böyle daha yavruyken böyle olmasını garipsedim acaba başka bi neden mi var ve bu durumda benim yapmam gereken sizce nelerdir tüydeyse napabilirim herkese teşekkürler saydılar.

Herşey yolunda gidiyor sakin olun yavru tüyleri yerini mevsimlik tüylerine bırakıyor. Onlarda tam anlamıyla çıkınca yavrunuz çok ama çok güzel tertemiz bir güvercin olucak.

inşallah öyle olur beni korkutan bu kış döneminde ve henüz 2 aylıkken olması ve bu hava şartlarda olması kümes dışında şuan 1 m kar var :D bildiğim kadarıyla tüy dönemi ağır geçen bir dönem acaba yavru kaldırabilecek mi bu dönemi

Bu tüy değişimi değil, yavru tüyleri çıkmayı bırakıyor bu zamandan sonra normal tüyleri geliyor öyle düşünün.

şimdi anladım çok teşekkür ederim ustam peki bu dönem ne kdr sürer ve bu dönemden sonra ilk uçuşlara başlasam erken olmaz sanırım

Canım kardeşim bak sana webmasterın yazmış hayvan yavru tüylerini atmaya çalışıyor sende ona yardım etmek için iki günde bir balık yağı yuttur varsa sanasol bebek şurubundan gagayı kırmadan aç pipet yardımıyla kursağıa boşalt bir ay kadar aralıklarla ver selamlar.

su an sularında sanasol var haftada 1 koyarım sularına kuşların ikinizede çok teşekkür ederim

Geri