yavru kuş ne zaman fişek yapar ve oynar???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar benim yavru kuşlar fişek felan yapmıyor sadece bel kırıyor 2 tanesi 3 4 haftadır uçuyor bu kuşların annesi içeride takla atan fişekli kuştu ama babası pek iyi bir kuş değil bu yavruyu etkiler mi birde arap var kuş takla atıyor fakat fişek yapmıyor 2.5 aylık felan bu kuşu bir tanıdıktan aldım anne babası fişeklimiş öyle diyor. yavru kuşlar neden böyle yapıyor

Bazı kuşlar geç oyuna başlar bazıları erken.. Anne babası oyunlu diye yavru da oyunlu çıkacak diye kesin bi hüküm yok bana göre.. Çıkma ihtimali yüksek sadece.. Sen uçurmaya devam et...

Yavru taklacı kuşu küçükken eğitmek lazım. Yani yavru taklacıyı sen devamlı düz kuşlarla uçurursan o da alışır devamlı düz uçar. YAvru taklacılar doğru düzgün takla atan taklacılarla berber uçurulmalı bence. Sanada bunu öneririm. O yavruyu devamlı güzel takla atan kuşlarla uçur ve gerisini zamana bırak zamanla alışır...Tam tarih söylemek imkansızdır...

SİNAN ÖZTEKİN

ben sadece taklacı besliyorum ve hepsi doğru dürüs takla atar ama bana göre geç kalıyorlar

silik dumanlı' Alıntı:
ben sadece taklacı besliyorum ve hepsi doğru dürüs takla atar ama bana göre geç kalıyorlar

Belki kuşun soyu öyledir yani geç açılıyodur veya fişekliyecek kadar iyi kuş değildir...
Allah gönlüne göre versin..

SİNAN ÖZTEKİN

polat kardeş iyi takla atan kuşla uçuracam takla atmasını öğrenecek o nedemek yok öyle bişey içinde varsa hayvanın 100 tane düz uçan kuşun arasından ayrılır oynar sana bir örnek benim yavrularım kendi başına uçar eğitmen kuşta kaldırmam yanına hepside sökülür içinde olacak zorla kuş olmaz bakarsın kuşun içinde var sökmeye başlamış tek uçurur kuşu yönlendirirsin uzun lafın kısası o görüşüne katılmıyorum

Her taklaci fiseklemez , her taklaci belirli bir zaman sonra fisikleyecek diye bir birsey yok biri atiyorum 2 ay digeri 5 ay sonra fiseklemeye baslar bunu bilemeyiz.Kusun damarinda ne varsa odur.

agokmen' Alıntı:
polat kardeş iyi takla atan kuşla uçuracam takla atmasını öğrenecek o nedemek yok öyle bişey içinde varsa hayvanın 100 tane düz uçan kuşun arasından ayrılır oynar sana bir örnek benim yavrularım kendi başına uçar eğitmen kuşta kaldırmam yanına hepside sökülür içinde olacak zorla kuş olmaz bakarsın kuşun içinde var sökmeye başlamış tek uçurur kuşu yönlendirirsin uzun lafın kısası o görüşüne katılmıyorum

Aydın Bey benim görüşüm böyle. Bence yavru taklacı taklacı kuşlarla uçurulmalı ki taklayı öğrensin ve daha çabuk sökülsün. Siz veya birbaşkası bu görüşüme katılmaz ama bence bu böyledir. Mesela benim 1 çift taklacım 1 çift yavru çıkardı burda bir arkadaş hep yavrusunu istiyordu bende 1 tanesini verdim. O kelebek ve baskalarla uçurdu kuşu ben taklacılarımla uçurdum. Şimdi benimki övünmek gibi olmasın ama maaşallah göz dolduruyo onun ki ise maalesef en fazla göt basıyo....

SİNAN ÖZTEKİN

yavru kuşun tek başına oyuna düşecegine ben inanmıyorum.Yanında bir kuş olmalı diye düşünüyorum.Benim düşüncem yavru havada takla atan bir kuşla uçurulmalı. kafa kaldırmaya başladıgındada teke düşürülmeli..
Tabi bu zamana kadar nefesinide açmış olur.Teke düşürdükten sonrada kendini kısa zamanda gösterir.

buraqim' Alıntı:
yavru kuşun tek başına oyuna düşecegine ben inanmıyorum.Yanında bir kuş olmalı diye düşünüyorum.Benim düşüncem yavru havada takla atan bir kuşla uçurulmalı. kafa kaldırmaya başladıgındada teke düşürülmeli..
Tabi bu zamana kadar nefesinide açmış olur.Teke düşürdükten sonrada kendini kısa zamanda gösterir.

bende bu görüşe katılıyorum.. körle yatan şaşı kalkar :evet:

buraqim' Alıntı:

bende bu görüşe katılıyorum.. körle yatan şaşı kalkar :evet:

KIMISI ERKEN OYUN ACAR KIMISI GEÇ KUSUN DAMARIYLA ALAKALIDIR MADEM ILK YAVRULAIRNI UCURUYORSUN KUSLARIN GÖZLEMLEYECEK OLAN SENSIN ONA GÖRE ALT YUVALARININ NE YAPACAGINI TAHMIN ETMEN DAHA KOLAY OLUR HER IKISIDE OYUNLU OLAN KUSUN ALTINDAN CIKANDA OYNAYACAK DIYEDE BIR KAIDE YOK KAN MESELESI YOKSA HERKEZ KUSCU OLURDU .............

kulana eğil kardes fısılda dekı ne zaman oynıcaksın dıe sole bı bakım ne zman oynıckmıs :D

ben yumurtanın içindeki yavruya sordum bana dedi ama dedi ki sakın dedi onur abine deme dedi

Gecen kuslariniz benim burdan gecerken dedilerki baba bize yardim et bunlar beni öldürecek :asla:

kardeşler ben yavrularımı tek değil iyi takla adan seferli kuşlarım ile uçuruyom
1 çift oyunlu ile uçuruyom ona baka baka kuş oyuna girecek sonra tek uçurmaya başlıyom
fıstık gibi oynuyor kuşlarım sicede tavsiye ederim denedim ben bunu ırkı anası babası taklacı ise yavrular %100 takla atar

eren kuşçu' Alıntı:
kardeşler ben yavrularımı tek değil iyi takla adan seferli kuşlarım ile uçuruyom
1 çift oyunlu ile uçuruyom ona baka baka kuş oyuna girecek sonra tek uçurmaya başlıyom
fıstık gibi oynuyor kuşlarım sicede tavsiye ederim denedim ben bunu ırkı anası babası taklacı ise yavrular %100 takla atar
arkadaşlar ne alakası var taklacı kuşun geninde vardır takla atmak iyi taklacılarla uçurunca ona bakarak öğrenmiyor.
bu sacmalıktır başka bi ortamda söylemeyin rezil olursunuz :)

bide anası babası taklacıysa yavrularda aynı oyunu yapçak diye bişe yok
öyle olsaydı piyasa oyunlu kuştan geçilmezdi.

ben 2 hafta önce anası babası oyunsuz olan bi yavruyu zerde(sıktaklada) kaybettim gökyüzünde kayboldu zerden
peki buna ne diçeksiniz

Selamun aleykum kardesim iyi ramazanlar öncelikle takla atması damarından gelmesi lazım kardesim bel kırıyor diyorsan kusunu düzgün belirli saatlerde ucurursan daha erken taklayı cevirir ve fisek yapar mesela bi sabah 8 9 gibi ucur hem nefesi acılır bide aksam 7.30 gibi falan ucur hava serinliğinde güneşte kusu ucurursan kuş biraz salaklaşır ne yapacağını bilmez malum insanlarda öyle sıcakta mallaşırlar taklayı cevirdiğinde kusunu birazdaha fazla kovalarsan o da sana o kadar daha iyi performans verir yardımcı olabildiysem ne mutlu bana iyi günler

Geri