yavru kuş uçurma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Osman YAZGAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Osman YAZGAN
Meslek
DANIŞMANLIK
İlgi Alanı
Diğer
öncelikle selamlar..
15.katta balkonda beselemkteyim
yavrularım iki aylık oldu ama kendilerini akldıramazlar diye uçurmuyorum
aşağıya düşerse geleemezler diye
kaç günlük olmaları lazım uçurmak için
baska ve kelebek güvercinler..

Osman YAZGAN' Alıntı:
öncelikle selamlar..

Hocam hiç uçabilen kuşunuz yok mu ve sizden yukarıda kimse var mı? Eğer bana bir kaç foto yada net tarif edebilirseniz bende balkon kuşçusu olarak size yardımcı olabilirim. Bir kaç trick biliyorum balkon konusunda epey yardımı olacağı kanısındayım. Aramıza hoşgeldiniz..

son katım ama çattıyla aramda mesafe var..3 metre falan.. yavruların babaları uçuuyor..
çatıya inip çıkan kuşlarda var 3-4 adet
2 aylıkken babanın peşine giderlermi cesaret edemedim..kümesin üstüne çıkıyorlar.
antreman yapıyorlar... hala zik zik yaptıkları için gözümde yavru gibiler...
kaç günlükken uçabilir... tamamen.. baska güvercini..
bu arada hoş bulduk

Osman YAZGAN' Alıntı:
son katım ama çattıyla aramda mesafe var..3 metre falan.. yavruların babaları uçuuyor..
çatıya inip çıkan kuşlarda var 3-4 adet
2 aylıkken babanın peşine giderlermi cesaret edemedim..kümesin üstüne çıkıyorlar.
antreman yapıyorlar... hala zik zik yaptıkları için gözümde yavru gibiler...
kaç günlükken uçabilir... tamamen.. baska güvercini..
bu arada hoş bulduk

Sorunuza net cevap verilemez, her 2 aylık kuş uçar diye bir kaide yok. Zaten kümes üzerine çıkmaya başlamışlar yakında diğerlerini uçururken onlarda gitmek isteyecek cesaretlenecek sabır gerekiyor tamamen. Sabırla bekleyin kendiliğinden atacaklardır sonrasında zaten kovalar uçurursunuz.

Osman YAZGAN' Alıntı:
öncelikle selamlar..

Kelebek kuşu uçar dostum aşağıya düşmez buluta girer bile:)

bence bu şekilde 1 ay daha bekle, hem kuşlar biraz daha irileşsinler hem de kanatları güçlenmiş olsun. sonrasında zaten kendileri balkonun etrafında küçük uçuşlar yapacaklardır, he bana desen ki bu kuşlar düz uçucu sıkıştır diyebilirdim ama baska kelebek oyun kuşuna girdikleri için ana babadan kanları sağlamsa, kuş ister istemez yarım da olsa tabaklanma (dönme) yapmaya çalışacaktır çok yüksekte olduğun içinde irtifa kaybedip alt katlara düşecektir. bir de yavrularını 1 ay sonrasında bile sıkıştırmaya başlayınca kesinlikle rüzgarın olmamasına dikkat et, yavru ve kanatları zayıf olduğundan çok sürüklenirler, sonra yoğun rüzgardan ipini koparmış altıköşe uçurtmasının arkasından bakar gibi bakarsın kuşların kayboluşuna :))

Özet : yavrularının en az 3 aylık olmalarını ve cikcik le gurk sesinin karıştığı zamanı bekle uçurmak için.

birini 3 gün önce uçurdum... kuşlar 15. kattan uçunca direk aşağıya doğru iniyor.. 5. kat seviyesinde dolandı durdu..
iki gün dışarda gezdi ümidimi kaybetmiştim ama kuşların arasında yem yerken gördüm şok oldum .. demekki en az 3 aylık uçurulmalı yavru kuş...balkonuculara tavsiyem 3-4 aylık olmadan uçurmamaları...

banada benim kuşlar geldiğinde daha zik zikliyorlardı abi salıyodum yemliyodum yıkanıylardı kafalarına göre takılıyorlardı bi gün dışardaydım kuşlar salıktı eve geldim balkona çıktığımda kuşlar yoktu kaçtılar diye düşünmüştüm ama 1 saat sonra 4üde balkona geri geldiler 3 yada 4 aylığa göre birşey yok kimi daha erkende uçabiliyo kimi daha geç doğru olan kuşların kendilerini hazır hissedip hiçbir sıkıştırma zorlama olmadan uçmaları

Geri