Yavru Kuşlarım İshal..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan brh4n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

brh4n

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Burak Kasap
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
4 Tane yavru kuşum var kümesimde. Çokta kücük degiller yani kendi baslarına haraket ediyorlar ama hepsi ishaller. Nedeni nedir ? vede Ne yapmam gerekir ?
Şimdiden teşekkürler

hepsi degilde. 1 yada 2 tanesi ishal sanırım. cünkü yuvada ishal izleri görüyorum. Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olun. halsizlik falan hiç birşey yok ama ishaller

Mrb arkadaşım kümeste senin farketmediğin bir rahatsızlık olabilir.Bu rahatsızlık büyükleri etkilemez yavrulara zarar verir.Bence bildiğin bir ishal kesici varsa fazla zaman geçmeden uygulamak doğru olur.İshal vakalarında nasıl davranılacağı ne ilaçlar kullanılacağı forumda var.Foruma bakarsan vakit kaybetmemiş olursun saygılar.

İshale faydalı ve ishalden korunmanın doğal yolu kuslara çay demi vermektir. Evinizde çay demleyip içtikten sonra Çöpe atacağınız çayın arta kalan demini kuslarınıza verin.

merhabalar,yavrular birçok nedenden isal olabiliyor,yuvadaki kuşların rahatsız etmesi,verdiğin yemdeki çekirdek ,suluğun temiz olmaması, yemlik kullanmaman,yuvandaki hastalık başlangıcı(büyüklerde hemen belli olmaz) isale sebep olabilir,buğdayla beraber pirinç vermen biraz keser,tarım ilaçları satan yerdende güvercin için isal ilacı alman ilerisi için iyi olur,ben yavrularıma küçük bir bölme yaptımki,rahat olsunlar ki , rahat kuş uçma konusunda hevesli olur.inşallah düzelirler :slm:

Arkadaşlar, hepsi degilde sadece 1 tanesi ishal onu gözlemledim. En küçükleri sanırım o ama hiç halsizlik falan yok bazen şişiyorlar tünüyorlar bazen yem yemeye gidiyorlar. Sürekli birbirleriyle didiştikleri oluyor genelde acaba ishal nedeni bumudur ? Yuvamda onlardan başka kuş yok yani kücük 4üde kücük. Suluk ve yemlik kullanıyorum. Suda 1 gündür vitaform vardı birazdan onu değiştirip temiz su koyacağım. Tekrardan verdiğiniz, vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.

Geri