yavru kuşş

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan taklacı_odın
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 928
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
oğuzhan dinler
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
abılerım selamun aleykum herkese bol yavrulu donemler :D
abılerım yavru kus 2 aylık oldugunda ucmaya basladıgını bılıyorum bu sıteden bılyoruzkı anaclar 2 tane yumurta yapar ve 2 yavru cıkar dogal olarak bu yavru kusları yeme dusurdukten 1 hafta sonra catıya kaldırabılınır dıe bılıyorum ve bu konuyla ılgılı sıze sorularım olucak :D
1. yavru kusu 3 lu gruplarda ucurun dıorlar ve bazı kısılerde anne babalarıyla ucurun dıorlar en dogrusu nedır ve eger anne baba ıle ucurursak kardesıde olmalımıdır aralarında ?
2.eger 3 lu gruplarla ucurun dıosanız bu 3 lu gruplar ıcerısınde 2 kardes 1 eke kusmu olmalıdır yoksa 1 yavru 2 eke kusmu olmalıdır ?
3.kumeslerınızı ayırın dıosunuz bu kumeslerı ayırdıgımızda toplam kac kumes olmalıdır ve bu kumeslerı ne dıe ayırmalıyız?
4.kumeslerı ayırdıgımızda ucurmak ıstedıgımız yavruları normaldede ucurdugumuz kuslarla aynı kumese mı koymalıyız?
5.kumeslerımız nasıl olmalıdır?
6.yavruları ucuruken ılk hafta kumesın onune ındırmeye calısın yoruldugunda kusun havada yoruldugunu nereden anlıyacagız
7.yavruları ucurdugumuz ekeler yavruları ucurdugumuz surede kalıtesı dusermı normal olarak yavrular bel kıracak braz zaman alıcak fısek yapması ve kus kusa benzer ılerleyen surecte dıe duymustum boyle bsey olabılırmı ?
ABILERIM SORULARIMLA KAFANIZI SISIRDIM KUSURUMA BAKMAYIN AMA NAPIYIM DAHA YENIYIM VE EVIMIN YAKINLARINDAKI KUSCU ABILERE GITDIGIM ZAMAN YUKARI CIKARTMIYABILIYORLAR BU DA NORMAL BSEY AMA BU SITEDEKI ABILER BAZEN EVININ YAKINLARINDAKI TANIDIGIN ABILERINE GIT DIYOR SIZLERDEN YARDIM BEKLIYORUM HERKESE IYI GUNLER :D

taklacı_odın' Alıntı:
abılerım selamun aleykum herkese bol yavrulu donemler :D
abılerım yavru kus 2 aylık oldugunda ucmaya basladıgını bılıyorum bu sıteden bılyoruzkı anaclar 2 tane yumurta yapar ve 2 yavru cıkar dogal olarak bu yavru kusları yeme dusurdukten 1 hafta sonra catıya kaldırabılınır dıe bılıyorum ve bu konuyla ılgılı sıze sorularım olucak :D
1. yavru kusu 3 lu gruplarda ucurun dıorlar ve bazı kısılerde anne babalarıyla ucurun dıorlar en dogrusu nedır ve eger anne baba ıle ucurursak kardesıde olmalımıdır aralarında ?
2.eger 3 lu gruplarla ucurun dıosanız bu 3 lu gruplar ıcerısınde 2 kardes 1 eke kusmu olmalıdır yoksa 1 yavru 2 eke kusmu olmalıdır ?
3.kumeslerınızı ayırın dıosunuz bu kumeslerı ayırdıgımızda toplam kac kumes olmalıdır ve bu kumeslerı ne dıe ayırmalıyız?
4.kumeslerı ayırdıgımızda ucurmak ıstedıgımız yavruları normaldede ucurdugumuz kuslarla aynı kumese mı koymalıyız?
5.kumeslerımız nasıl olmalıdır?
6.yavruları ucuruken ılk hafta kumesın onune ındırmeye calısın yoruldugunda kusun havada yoruldugunu nereden anlıyacagız
7.yavruları ucurdugumuz ekeler yavruları ucurdugumuz surede kalıtesı dusermı normal olarak yavrular bel kıracak braz zaman alıcak fısek yapması ve kus kusa benzer ılerleyen surecte dıe duymustum boyle bsey olabılırmı ?
ABILERIM SORULARIMLA KAFANIZI SISIRDIM KUSURUMA BAKMAYIN AMA NAPIYIM DAHA YENIYIM VE EVIMIN YAKINLARINDAKI KUSCU ABILERE GITDIGIM ZAMAN YUKARI CIKARTMIYABILIYORLAR BU DA NORMAL BSEY AMA BU SITEDEKI ABILER BAZEN EVININ YAKINLARINDAKI TANIDIGIN ABILERINE GIT DIYOR SIZLERDEN YARDIM BEKLIYORUM HERKESE IYI GUNLER :D

ZATEN UÇMAYA HAZIR HALE GELEN YAVRU KUŞ HAREKETLERİNDEN ÇEVREYE MERAKINDAN YERDE DURAMAYISINDAN
KENDİNİ BELLİ EDER AMA KENDİMCE EN SAGLIKLISI GÖZLERİ DÖNMEYE BASLAYIP BİR İKİ FEK ATTIKDAN SONRA KALDIRMAKDIR NEDENİ İSE DAHA AKLI BASINDA VE DAHA BİLİNÇLİ UÇAR KISA BİR ZAMAN ZORLANIRSINIZ LAKİN RİSKLERİNİZ AZALIR

1 yavru kusu evi bilen eke kusla az uçan kusla ucurun yavrular tamamen yorulmadan yere indirmeyi ögretin saga sola kondurmamaya özen gösterin

2 havaya tepinmeye basladıklarında 3lü uçurun çünkü 2 yavru kafa kafaya iddiaya uçarlar 3üncü kus olması daha iyi olur kaybolma riskleride azalır

3 kümes ayrımları damızlık ve eke kuslarda dinlendirilmeleri için kısa girerken erkekleri ve dişileri ayrı ayrı yerlede birbirlerini görmeyecekleri sekilde bahara kadar ayrı tutulmalı sonra tekrar aynı eslerle salmalarda eslenmeleri saglanmalı

4 ucurulan yavru kuslar ayrı yerde tutulmalı terbiye ve uçumları saglanabilmesi için daha iyi olur

5 kümeslerimiz gayet havadar hijyenik yukardan bacalı olmalı vede saglam yapılmalı

6 yorulduklarında zaten alçalırlar uçus mesafeleri kısalır saga sola konma egilimi gösterirler bunlara dikkat ederek yer hakimiyetleri saglanmalıdlır kusun yerede diregin tepesinede inmesi sizle alakalı onu siz disipline edeceksiniz

7 yavruları kendileri gibi emsalleri ve oyun sekilleri benzeyenlerle uçurmak uygun havai bastaki bir kusla yeni yavru uçurmanız yavrunun kaybolmasına havai bastaki kusunda bozulmasına neden olur

ayrıca yakınlarınızdaki kuscu büyük agabey lerinize yaklasımınız yardım almanız sizlerin davranıs sekli ve kusculuk ahlakınızla alakalıdır karsınızdakilere ne kadar olumlu güven verirseniz her zaman siz kazanırsınız

saygılar

Geri