yavru kuşta kırgınlık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sebahattin97
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Sebahattin Güler
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Diğer
İyi akşamlar kuşçu dostlar. 2 aylık bango yavrum var 3-4 gündür kuşta kırgınlık var. Sürekli pusarık duruyor bende bugün ufak bi diş sarımsak yutturdum. Başka nasıl bir tedavi uygulayabilirim?

Canım kardeşim havaların sıcaklığından olabilir elinde kulağa veya ağıza buruna ilaç damlatılan damlalıkla kuşun gagasını kırmadan açıp Eczaneden insan ilacı Mikostatin al 3 - 4 gün,günde 3- 5 damla ver kuş çabuçak kendini toparlayacaktır selamlar.

Bugün ondan daha büyük yavru vardı onuda hasta gördüm ikisini ayırdım. Biraz kuşları inceledim özellikle kanat tüylerinde uzun ince bitler var ve yeşil ishal yapıyorlar. Yarın blotic ile hem kuşları hem kümesi ilaçlıcam. Demek bitlerden bitkin düşmüşler :haha:

Canım kardeşim bitler için Blotonic kullanmanı tavsiye etmem dış parazit düşürücülerden kullansan daha iyi eskiden opikal 5 kullanıyorduk şimdi bayerin dış parazit için buffon diye bir tozu var onu kullansan daha iyi sirkeli suyla banyo yaptırabilirsin kuşları güneşte kurutmayı dene kurutamassan saçkurutma makinasıyla kurut en son çare blotoniği kullan ama oranı çok iyi tuttur kuşun boynundan aşağısını sok fazla suda bekletme yavruların derileri incedir yara açılmasın kaç kuşun var bilmiyorum ama( 5 -10 litre suya bir kapak) selamlarımla.

Abi bugün hallettim o işi. Bango yavrusu ölmüş ondan daha büyük olan yavru biraz sersem ama toparlar inşallah. Bitlere gelince veterinere gittim anlattım durumu "zippeks" diye bir ilaç verdi. Bu da blotic gibiymiş. 5 litre suya 1 kapak döktüm su bembeyaz oldu. Kafaları dışarıda olcak şekilde hepsini daldırdım suya kalanını camsil şişesine koyup tüm kümese sıktım. İçine dışına yuvalara yerlere duvarlara heryere sıktım kümesi yıkadım denebilir. Kuşlar kaşınmaya başladı ayaklarını yere vurdular. İyi geldi o ilaç forumda aratınca ismi yok ama faydası var. Zippeks % 10 öneririm.

Tuttuğun her kuşu kümesine katarsan böyle olur tabii :D

Geri