Yavru kusumu kesmemmi gerekiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Mechelen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Mechelen

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mustafa Altnsoy
Meslek
Belcika
İlgi Alanı
Kediler
2 haftalik ve ilk yavru kusum oldugu icin biraz kafam karisti.

nerdeyse 5 gundur takipdeyim.
kusun ayaklari cok garip.
uvey kusu ana babasina götürüp oda yemletiyorum
resimdeki ayaga kalkmakta zolaniyor ve üvey kus daha cok yiyor
uvey yumurtadan cikan onun gibi degil ayni ana baba olmadigi icinde tam anliyamadim.
resimde kusun günlük durusu görünüyor.
acaba ailedenmi var yoksa tohumu gecmi gelmis yada ana baba yavrunun ayaginimi kirmis(yatarken)

yapilmasi gereken neyse bilmek isterim
yoksa büyüyünce kesecem bosuna büyümesin sansi az.diye düsünüyoum.

kediye yem yaparim en kötü ihtimal..

Ekli dosyalar

• nisan 11 003.webp
    nisan 11 003.webp
    402.6 KB · Görüntüleme: 1,219
  • nisan 11 004.webp
    nisan 11 004.webp
    268 KB · Görüntüleme: 1,245
üstad hayvanda sıkıntı olabilir. herhangi bir halçaresine bakılır. ama Allahın yarattığıyla dalga geçmek kimseye yakışmaz...

Yok dalga ile anlasilmasin ama anlatim tarzim bu.

kusu yem yaparim evde bir disi kedi ve karni dolu yavru var.
cöpemi atiyim eger onu demek istediysen.

carelere acigim ben kac gündür elimle büyütüyorum ve bir yuvarlak yem kutusuna SIKISTIRIP dik oturmasini sagliyorum.
arada bir baska anaya babaya verip yemletiyorum.

aklima kutu koladan bir tekerli araba yapiyim dedim ama yani bir kus icinde degermi bilmiyorum.

Mustafa kardeşim o kuşun o hale gelmesindeki sebeb senin hatan.Ya o kuşun çıktığı yuvada yeteri kadar ot v.s yoktur

yada yumurtada yattığı yerin mesafesi yükseklik olarak azdır yavru büyüdükçe anne baba üstüne abanmak zorunda

kalmıştır.

Şimdi yapacağın şey o kuşun ayaklarını üst bağlantı yerinden itibaren çok fazla sıkmadan ayaklar bitişik olacak şekilde

güzelce bantla,yavru olduğu için ayakları çabuk düzelecektir.1 hafta 10 gün öyle kalsın gözlemle anne babada

doyursun elinle koy yanlarına büyük ihtimalle düzelir.

Selamlar sağlıcakla kal.

mustafa abi ne kediye yem yapması ya.kediye yem yapmayı düşündüğün başka kuşların varsa ya da ilerde her hasta kuşa boşa gitmesin diye aynı muameleyi yapacaksan sen kuş beslemeyi bırak.kuşun o hale gelme nedeni yuvalıkta yeterli süpürge çöpü vb şeylerin olmaması.ayaklarını tutamadığı için üstüne de anne baba yatınca ayakları haliyle yana açılmış.şenol abinin dediği tedaviyi uygula.eğer ben yapamam diyorsan bilen birine yaptır

Öncelikle vermis oldugun bilgi icin tesekkür ederim Senol abi.

yuvaliklari kücük olabilir ama nedense 4 yuvaliktan ilk sorun.
kuslari aldigim kisi berdi bende uygundur diye dusundum
yoksa 1 liradan cok islemeli var beyazlarin altina koymustum
yarin degistirecem

Tabi irk meselesi yavrunun biri ayaklari güclü.ilerde resimlerim yada bendeki beyazlarin yavrusu.

Elimden geleni yaptim daha dogrusu aklima geleni. o sebebten bir bardak görünümlü yemlige koyup ara sira sicakta bekletiyorum.

2 elimle alip düzgün durma sekliyle avcumun icine sigdirip gezdiriyorum.
düzelme ihtimali var diye ama hani olurya bosa ugrasiyorsamda bilmek istedim

Anne ve baba 1 haftadir yatmiyorlar aksamlari yatatdiklarini saniyorum.yem kusma oluyo özel olarak yavrulu yumurtali kuslarin hepsinin yemlerini eksik etmiyorum.

Kuslarimi ilerde kedilere yem yapma niyetiyle beslemiyorum ama cöpe atma ve gömme niyetinde de degilim.
ve dinimizce yakmakta haram.
saygilamimla
Mustafa Altnsy

yazinin büyük olma sebebi yabanci klavye durumunda daha iyi anlasilmasi adina

Yazmayi unutmusum öbür yavruyu ara sira öz babasinin yanina birakiyorum ve 4 gündür yemini ordan yedirdim

böyle yaparak diger yavrunun zorlanarak yemlenmesinin düsürmüs oldum ve istahi kapali yavru anaya saldirmasi azaldi.

yani demek istedigim öyle yanlis anlasilmasin
söyle bir gecmisi düsünsek acliktan kuslari yedigimiz günleri.
ki bu benim basima acliktan gelmedi ama kus yemisligim cok.

yani yemesine yiyemem besledikten sonra ama yem yaparim ziyan olmasin diye

cölde ac kalsak deveyi yeriz yani okadar derine girmek gerekmez
ben inaniyorum köpeklerine yediren vardir yani umarim tek ben düsünmemisimdir
neyse cokca saygilar sevgiler

Yavrularin zemini nasil tirnaklarini gecircek bir zeminmi ?

Ana ve babasi geldikten sanirim 2 gün sonra yumurtladi

ve aldigim kisi folluklarinida vermisti
diger kus icin zor oldugundan 1 tanesini profil resmimdeki kus icin degistirmistim.

folluklarin icine saman ve cöp koymustum ana baba pek zaman bulamamisti

ama bir haftadir yavrularda icinde tastan comlekli follukun icinde tas üsünde duruyordu,
yani ot cöp kenarda var ama ortada yok
bende sicak oluyor ana baba yatmiyor diye cöpleri yeniden düzenlemedim
bu sayede cömlekin yavrulardan aldigi sicaklikla ISILARINI korusun diye

dediklerinize katiliyorum folluklar coluk cocugun isine benziyor bende uydum esantiyon gelince tek hatam burda.

önceki sorularimda kusun birisi icin demeseydim hepsi icin bir alsaydim sanirim sorun olmazdi.

Selam Mustafa bak kardeşim,o çömleğin içindeki yavruların altınada ot koymazsan onlardada aynı sorunu yaşarsın

çömleğin içine ot koy yavruların ayakları ottan destek alıp kendini düzeltsinler,kuru otsuz çömlekte onlarında ayakları

yayılır anne baba üstüne abandıkça ayakların dayanacağı ot olmayacağı için iki yana açılır dikkat et.

Ot koymadan folluklarda yavru sağlıklı olmaz.

Selamlar sağlıcakla kal.

Senol abi yorum icin tesekkürler.

ne yazikki baska bir follukta 2gunluk yavu bu gün öldü anasinin babasinin ezmesinden dolayi kaynaklaniyor
resmen follukla bir olmus yavru pestilini cikarmisla essekler :hayir:

yerleri iyi ve genis en son folluklar kücük dendiginde degistirmistim. simdide üzerine basip ezmisler yavruyu.

birazda kuslarin acemiligindenmi kaynaklaniyor yada baska kumesde ilk yumurtalari ondanmi acaba >sastim kaldim.

benım sahsı fıkrım acı vermeden otenazidir agzına ikitane aspirin at 10 dakika içinde acısız bi şekilde ölücektir bırdaha tekrarlanmaması dıleıgle

GÜzledi Cevap :)
2 adet aspirin yerine defalgan var yada fitil onu veriyim hemde bilime katkimiz olur.

Mechelen' Alıntı:
GÜzledi Cevap :)
2 adet aspirin yerine defalgan var yada fitil onu veriyim hemde bilime katkimiz olur.
Bilim ??? Kuşu o hale getirmeden önce biraz araştırma yapsaydınız hem bilime hem kuşa bi faydanız dokunurdu.amacım sürekli eleştirmek değil herkesin başına gelebilir abicim ama yani öyle bi yazıyosun ki sanki dalga geçiyosun gibi geliyo bana.

Mustafa kümeste tek erkek kuşun yada azgın erkeğin varsa,yavruda yatan dişinin üstüne çıkmıştır,büyük ihtimal

Yoksa kolay kolay kuş altındaki yavrusunu pestil gibi ezecek hale getirmez.

Yavru alacağın foluklar çok derin olmamalı,etrafıda yüksek olmamalı,kuş rahat yatıp kalkmalı,hiç bir şey yapamıyorsan

plastik folluklar var onlardan kullan,içine hazır keçede satılıyor yada ot koyarsın.

Selamlar sağlıcakla kal.

Cok tesekkür ediyorum cevaplar icin.

senol abi ben bir ara bir cift arap kuslari follugun yanindan kovdum
ben yokken bir uygulama yapmis olabilirler.

ne yazikki kus bu gün öldü,kimse korkmasin mezarda saglam gömdüm bahceye.
ayaklarini bantlamistim ama bu sefer hic canlanamadi.
en sonunda elimde öldü gitdi.
sebeb yorgunluk,halsizlik,acliktan.

Ekli dosyalar

• nisan 11 021.webp
    nisan 11 021.webp
    564.7 KB · Görüntüleme: 827
en doğrusunu yapmışsın abi.üzülme inşallah bi daha başına gelmez böyle bir olay.hayvan besliyorsak arada böyle durumlar olacaktır gerek bizim hatamız gerekse allah vergisi sıkıntılar olabiliyor.moralini bozmadan devam etmelisin mustafa abi.saygılar

Kus sonucta dogar oynar yasar ve ölür ondan hic süpem yok.

ilk olmasi nedeniylede bóyle bir durum geldi basimiza.belkide nazara gelmistir.
Cevaplar icin cokca tesekkür ederim

saygilarimla bol ucurmalar bol yumurtalar.

birde video vardi bu ölen kusun yer mekan olmamasi/olmamasi gereken hersey var.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TEd2wYZvPNc[/youtube]

Yemlemeyi... yumurtasi olan yada yavrusu olanlara öncelik davrandim.
sanirim yem kutusunu unutma baslica hata
arkasindan baska kus gelip ortami bozmasiyla karsilastim
Múmkünse yemleme bitince yemlikleri almak en iyisi.
bir diger hata ise yuvanin altina kapatmalik yapmistim.
burda rahat durmayan 1cift arap kusu bir süre hapis etmistim.
Sonra bunlar orayi mesken yapip üst katdakilerin yanina ugramasi fazlalasmis oldu.

Kuslarin diger kuslarin yuvalarina göz dikmesi ve yavruyu öldürme cabalari cokca karsilastim.
bu durumda bóyle algilamak yada annenin yada babanin veya her ikisinin yavruyu ezmesinden kaynakli.
folluklarin icinde ot vardi ama orta kismi zamanla kendileri daha fazla acmisti (simit gibi).

Zamanla ögrenecem ölecek yakalanacak hastalanacak zatüre verem olacak.
sonucta tabiyatinda etkisi var.

FOLLUK İÇİ DERİNLİK,ÇAPI, KAYGANLIK .. VE TEK ERKEKLERİN YAVRUYU EZMESİ ..AYAK AÇILMALARINA SEBEBİYET

VERMEKTE.

OLMUŞLA ÖLMÜŞE ÇARE YOKSA DA OLACAKLARA , BU YAZI FAYDA SAĞLAMASI DİLEĞİ İLE.. :slm:

Yavru kuş kaygan zeminde büyürse bu sorun meydana gelir. Çalı çırpıya da gerek yok, yumurtlayacakları yere plastik folluk ve içine keçe koymak yeterliydi, geçmiş olsun böyle şeyler ders oluyor işte.

Evet bugün plastik folluk aldim daha dogrusu saksi alti :)
Su kece isini cözmem gerek onun icin ne kullansam diye düsünüyorum nalburdada yok cicekcide bulamadim .
yarin aramaya devam.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ben saman koydum ama ortasini simit gibi yapiyorlar plastik ile deniyecem.

genis bir folluk almistim gecen kuslar 2 günlük yavruyu ezmisler yani taban ile yükseklik 1 2 ml oynuyordu.
hayvan ilk önce aradim hani süt ebeveyinlerinemi verdim diye sonra bir baktim yavru ayni saman olmus yapismis folluga.
bu kusun pacasi bol kesilmis hali ile epey yer kapliyor sanirim tek ayagiyla ezmis salata tursusu onuda cözemedim.

bu gün bir folluk daha kesvetdim kümeste her yere yapiyorlar.
bir yumurtanin üstü delikti gagalamis birisi
kiskanclik dehset vahsilik kuslarda hepsi var bir takip edin anlarsiniz.

kesecen veya kediye verecen he helal valla ne deyim karsımda dimiş olsan böyle bişeyi burnunun kemiğini toz ederdim

özür dilerim abi kücüklügüme ver.
istemeden demisimdir yok öyle kesmek yem etmek :asla:
sen gönlünü ferah tut ben bunlari burda kendim güderim ölüncede camiye verir yasin okudurum.
Ordanda cemaatle birlikte mezarliga gider defin islemlerini hazirlatdirrim,sag olsunlar burda hep böyle yapilir

bambam' Alıntı:
kesecen veya kediye verecen he helal valla ne deyim karsımda dimiş olsan böyle bişeyi burnunun kemiğini toz ederdim
murat kardesim hem arkadasın dediklerinin yanlıs oldugunu söylüyorsun hemde senden olduk ca büyük birine karsı söylemlerin kabadayı biçimi senin söyleminde hiç hos degil buralarda bizler olarak kim kime karsı bu sekil davranıslarda bulunur hos karsılamayız daha yapıcı ve sakin olmanızı öneriyorum

özür dilerim ben kimseyi kırmak istemem bilmeden hata ettiysem bağışlayın ama kesecem kediye verecem diyincede zoruma gitti sanki tavuktur gözüyle görüyor sandım tekrar özür dilerim her kuş severin gönlü isterki kuşlar ezilmeden şevkatle bir babanın oğluna düşkünlüğü gibi olsun

bambam' Alıntı:
özür dilerim ben kimseyi kırmak istemem bilmeden hata ettiysem bağışlayın ama kesecem kediye verecem diyincede zoruma gitti sanki tavuktur gözüyle görüyor sandım tekrar özür dilerim her kuş severin gönlü isterki kuşlar ezilmeden şevkatle bir babanın oğluna düşkünlüğü gibi olsun

DUYARLILIGINIZ İÇİN TESEKKÜR EDERİM MURAT KARDESİM

kardeşm eğer aklından kediye verme kesme falan gibi şeyler geçiriyorsan birak şu kuşculuğu hiç bulasma bizim kus bi hasta olsa sabaha kadar uyumuyoz sen nasıl kıyıcan ona neyse insALLAH öle bi düsüncen yoktur o kus ayakları çarpık doğmus veya anası babası üstüne çık basmıs

kares delimisin sen

Öldürmeyin Annesinin yanına koyun ölene kadar dursun sonra vitamin takviyesi yapın hayvan güçlenir sonrada düzelir.

Geri