Yavru kuşun ağzında sivilceye benzer kabarcıklar çıktı ACİL

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hidalgoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

hidalgoo

Üye
www.kuscular.org
Ad Soyad
Hürkan TEKİN
Meslek
Öğretmen
İlgi Alanı
Kediler
1 tane barudi yavru var pazar günü hayvanı kümeste yakalayamadım,büğün kümese çıktım hayvan biraz bitikti hayvanın ağzının içinde 3-5 tane küçük sivilce tarzında sarı kabarcık vardı.Bir arkadaştan bir tane arap aldım tahmin ettim ondan geçtiğini tüm hayvanları tek tek kontrol ettim sadece yavruda var.benim aklıma ilk gelen ilaçlar :
Panteramisin
Flaygil
Nidazol500
bu ilaçları benzer hastalıklarda kullandım en kısa zamanda hangisi hastalığı yok eder.Değişik tedavi yöntemi bilen varsa acil yardım edebilir mi ?
İlgilenen herkese şimdiden teşekkürler......

Re: Yavru kuşun ağzında sivilceye benzer kabarcıklar çıktı A

en güzeli flaygl 4 e böl 4 gün ver birşey kalmaz

sağolsın sinan ..........
bide 1 tane damla vardı ama aklıma gelmio ismi neydi deminden beri onu düşünüyorum

resmini koysaydın daha net teşhis koyma imkanı doğardı ama anlattığına bakılırsa kuşun hastalığı enfeksiyonla iligili bi durum şimdi kardeşim sana hem ucuz hemde etkili bi yöntemde ben izah ediyim monodox isminde bi antibiyotik ilaç var her eczaneden rahatlıkla bulabilirsin ucuzdur kapsüller halindedir kapsülü açarsın yarıya kadar su ile dolu bir çay bardağına kapsülün içindeki tozu boşaltıp iyice karıştıtırsın daha sonra sabah 1 öğle 1 akşam 1 doz olmazk üzere ilaç bitene kadar kuşa ağızdan şırınga ile veririsin ben tüm enfeksiyonel hastalıklarda bu yöntetimi kullanırım genelde iyi sonuç alırım

ayrıca bu kapsüllerden bitanede kuşlara su verdiğin suluğun içine dökersen diğer kuşlarıda enfeksiyona karşı korumuş olursun

sağolasın cenk ben monodox u kık kık ta kullandım.Nefesle ilgili problemlere birebir.Üst solunum yolları için çok etkili 1 antibiyotik.......

2-3 gündür flygil kullanıyorum hayvan kendine geldi hastalıkla ilgili balirti kalmadı.....

Geri