Yavru kuşun kıçının içinde ur çıktı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dogan18
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

dogan18

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Doğan
Meslek
Özel Sektör
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba arkadaşlar
Yeme yeni yeni vurmaya başlayan yavru kuşun kıç kısmında bir sertlik farkettim.çişini yapamamış ve o bölge dışkılı biçimde kalmış. Bu gölgeye parmaklarımla yanlarından baskı yaptım(sıktım). Misket büyüklüğünde,beyaz renk ur kıçından dışarıya düştü.O bölgeyi iyice temziledim.Yavru biraz rahatlamış gibi görünüyor,ama acı çektiğinin farkındayım.
Şu ana kadar yavruya hiçbir tedavi uygulamadım.Yarından itibaren gerekli ilacı ve iğneleri alacağım.

En etkili iğne yada vitamin hangisidir? ve nasıl kullanacağım?

Bu konuda acil olarak cevap verirseniz sevinirim.zira geç kalmak istemiyorum.

tüm arkadaşlarımıza hastalıksız,sağlıklı uçurmalar dilerim.

dostum zaten onun uru dusmus yapacagın bısey yok o zamanla kendısı kurtarır

gultekinn' Alıntı:
dostum zaten onun uru dusmus yapacagın bısey yok o zamanla kendısı kurtarır
nerden biliyosun iç tarafı görebiliyomusunda bu kadar rahat yorum yapıyosun belki dişi ur çoğalcak aynı sorun devam edicek belki adam senin yüzünden kuşu kendi haline bırakacak kuş idrar yapamamaktan ölecek ve vebali senin boyuna kalacak! lütfen bilmediğiniz konularda yorum yapmış olmak için yorum yapmayın !

öncelikle geçmiş olsun nacizane tavsiyem (eczanelerde bulamayacağın) sadece depolarda var silindir şeklinde balık yağı onu ağzında ıslatıp yuttur 1 hafta gibi bi süreçte bütün uru dökersin tertemiz alırsın hayvanı bu silindir şeklindeki balık yağı tabiri caizse ölü kuşu diriltiyo tecrübelerle sabittir HAZARBEYOĞLU

merhaba, ur eğer dişi olsaydı düşmezdi,benim gördüklerimde dişi hep dokulara yapışık ve ucu belki dışarda görülebiliyor,ve temizlesinde en küçük parçada bile tekrar çıkar düştüğüne göre sadece gözlem yaparsan yeter gibi,balık yağının ura değil bence kuşa faydası olur,tekrar çıkarsa konularda dekort ve bir ilaç daha var arkadaşım denemiş faydasını görmüş karıştırıp vurmuşlar,geçmiş olsun :slm:

Sayın Arkadasım,

Anlattıgınız olay gecen ay benim de basıma geldi ve lk defa boyle birseyle karsılastım. Yeni yeme dusmus yavruda dakı halsizlligi incelerken makatın ustundeki siskinligi sıktım ve kendılıgınden dustu. Farklı bır doku ıdı. 10 gun sonra tekrar nuksettı ve aynı ıslemı uyguladım. En son kontrolumde yaranın kapanmıs oldugunu fark ettım. Kusta keyfıne kavusmustu. Bu hastalıgının bır benzerının koyunlarda da oldugunu soyledıler. Sıze tek tavsiyem kustan cıkan o dokuya cıplak elle temasta bulunmayınız.

Aynısı başıma geldı uru temızledım fakat yanlardan şişmeye devam etti ve yavruyu kaybettım.

göksal balcı' Alıntı:
merhaba, ur eğer dişi olsaydı düşmezdi,benim gördüklerimde dişi hep dokulara yapışık ve ucu belki dışarda görülebiliyor,ve temizlesinde en küçük parçada bile tekrar çıkar düştüğüne göre sadece gözlem yaparsan yeter gibi,balık yağının ura değil bence kuşa faydası olur,tekrar çıkarsa konularda dekort ve bir ilaç daha var arkadaşım denemiş faydasını görmüş karıştırıp vurmuşlar,geçmiş olsun :slm:
niye düşmesin sıkıp düşürüyo sonuçta adam ?? benim dediğim balık yağı misket şeklindeki değil silindir şeklinde daha farklı bişey kuşta bulunan bütün hastalıklara iyi geliyor bizde bilioruz kuşun kemik ve kas yapısını geliştirdiğini ama bu tamamem farklı bişey HAZARBEYOĞLU

merhaba anlatmaya çalıştığımı yanlış anlayanlar olmuş,her ur sıkılmaz,her ur parça değildir düşsün,kanadındaki sırtındaki urla yaşını doldurup ölen kuşlarım çok oldu,oynayan ur düşer ama her urda düşer derseniz kuşlara çok acı çektirenler olur,balık yağının çeşitleri var bende biliyorum ama uru müdahele ve iğnesiz kurutamazsınız (heleki dişisini)bunu yapmak herkezin harcı değil ben yapamıyorum mesela,arkadaşa götürüyorum ur genelde % 90 ırsidir kalanıda yanlış ve aşırı beslenmeden çıkıyor ben kendi deneyimimi yazıyorum herkesin düşüncesine saygım sonsuzdur işin özü ur çıktıysa vitamin desteği urda etki etmez :slm:

Dün Genta80 alıp urun etrafına karşılıklı olarak 2 şer mg enjekte ettim.Bu uygulamayı hergün yapacağım.
Dünden bu güne yavruda biraz hareketlilik gözlemledim.Ancak makatın etrafı yumuşak da olsa şişlik devam ediyor.(ur düşmeden önce sert ti) İnşallah iyileşir de 2 aydır gözüne baktığım yavruyu uçururabilirim.
Balık yağı tavsiyesini de dikkate alıp,sağlıklı olan kuşlarıma ayda birkez de olsa yutturacağım.
İlgi gösteren,yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.Gelişmeyi burada yazacağım.

göksal balcı' Alıntı:
merhaba anlatmaya çalıştığımı yanlış anlayanlar olmuş,her ur sıkılmaz,her ur parça değildir düşsün,kanadındaki sırtındaki urla yaşını doldurup ölen kuşlarım çok oldu,oynayan ur düşer ama her urda düşer derseniz kuşlara çok acı çektirenler olur,balık yağının çeşitleri var bende biliyorum ama uru müdahele ve iğnesiz kurutamazsınız (heleki dişisini)bunu yapmak herkezin harcı değil ben yapamıyorum mesela,arkadaşa götürüyorum ur genelde % 90 ırsidir kalanıda yanlış ve aşırı beslenmeden çıkıyor ben kendi deneyimimi yazıyorum herkesin düşüncesine saygım sonsuzdur işin özü ur çıktıysa vitamin desteği urda etki etmez :slm:
aslında ikimizde doğru şeyler anlatıyoruz ama farklı yollardan ve birbirimizi anlamıyoruz tmm her ur sıkılmaz onda hem fikiriz yeri geliyo erkek uru sıkıp çıkarttıktan sonra iğne ile tedavi edip düzelttiğimiz zamanlar illaki oluyo ama yeride geliyo dişi ur olduğu zaman bu silindir şeklinde olan balık yağını(farklı ilavelerde var içinde) verip iğnesini de vurduktan sonra bitik kuşu bile düzeltiyorum bu söylediğim balık yağı hayvanın bütün kemik yapısına ayrı bi etki yapıyo biliyoruz ki genelde ur kemikli kısımlarda çıkıyo (ayak kanat ) bu iğne olayını ilk yazdığımda msjda söyleyecektim ama biliyosunuz herkes yapamıyor yazılabilecek o kadar çok şey var ki bu ur olayı ile sayfalar yetmez HAZARBEYOĞLU

Bu gün tedavinin 4. günü. Genta80 ilacını 12 saatde bir 2 şer mg enjekte ettim.Yavru şu an sağlığına kavuşmuş görünüyor.Makat kısmında en ufak şişlik kalmadı.İnşallah tamamen iyileşmiştir.Tedbir amaçlı genta80 iğnesine 3 gün daha devam edeceğim.
Forum ve deneyimli arkadaşların tavsiyesi sayesinde yavruyu kurtardık sayılır.Herkese teşekkür ederim.

Malesef Bu gün yavruyu kaybettik.Uru çıkardıktan sonra ve iğne tedavisine devam ettiğimiz süreçte iyi gibi görünüyordu,ama gün gün kötüleşti.
Urun tedavisi ilk başlangıçta yapolırsa sonuç alınabiliyor,büyüdğünde(misket büyüklüğü) pek iyi sonuçlanmıyor..
Hayırlısı olsun,ana baba bizde.aynı yavrulardan yine alırız.

merhaba. benim yetişkin bir kuşumun makat bölgesi cevizden daha büyük ölçüde şişmiş ur olup olmadığını bilmiyorum ilk kez karşılasıyoruz .ne yapacağımı bilmiyorum . tavsiyesi olan varsa sevinirim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri