yavru kusuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Fenerbahcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Mehmet
Meslek
Guvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Benim bir yavru yedigi yemi birgun sonra geri cikartiyor , bu kuslari aldigim kisi bugun tesaduf bana geldi kuslara ve yeni yaptigim kumese bakmaya.
Tam kuslara bakarken yavru kus dun yedigi yemi cikartti , bunu 2-3 gundur yapiyor.
Kus bunu ilk yaptiginda ertesi gun yem bile yemedi sadece 2-3 bugday yedi..2 gun sonra tekrar kustu , ve bugun tekrar kustu ama dun ve bugun iyi yem yiyor yani oyle fazla halsizlik yok , yalniz digerlerine gore biraz daha keyifsiz.

Kuslari aldigim sahis kurt dustugunu soyledi , hap almami tavsiye etti..veya tuz vermemi soyledi.
Sizce bunun nedeni kurt mi yoksa baska bir hastalikmi , ve tuz yedirmenin bunun bir tedavisi olabilirmi yoksa hap mi alayim ?

Sizin fikirleriniz nedir ?

Tesekkur ederim.

benim kuşlarda aynı seyi yapıyor. yeni yavru kızması kuşlarım bazıları yeme düştü gayet saglıklı ama bazıları bir köseye cekiliyor ve tüylerini kabartıp duruyor. yedigi yemleride kusuyor.. bence salmonella hastalıgından olabilir zaten tam hastalık mevsimi.. bakım kurlerini uygulamanı tavsiye ederim..

kotukull' Alıntı:
benim kuşlarda aynı seyi yapıyor. yeni yavru kızması kuşlarım bazıları yeme düştü gayet saglıklı ama bazıları bir köseye cekiliyor ve tüylerini kabartıp duruyor. yedigi yemleride kusuyor.. bence salmonella hastalıgından olabilir zaten tam hastalık mevsimi.. bakım kurlerini uygulamanı tavsiye ederim..

Tam 5 gun oldu bu konuyu acali , ben hicbir tedavi uygulamadim cunku yardimci olan yoktu.
Sularina 2 gun limon siktim , suan biraz daha iyiler gibi..hatta hic kusmuyorlar diyebilirim , tabi limonlu sudanmi kaynaklaniyor yoksa kendiliginden mi gecti bilemiyorum.

limon suyu limon kabugu rendelemek iyidir. kusun kanını sulandırır direncini artırır.

kuşları yemlikten yem yemeye alıstırsan iyi olur. çünki hastalıkların cogu yerdeki kus dıskılarından birbirine geçiyor. sularını her gün değiştir mesela. yem yemiyen kusa kendin yem yedirmeye calıs birde. aclıktan dahada halsiz kalabilir. bu ara bir cok hastalıkla ugrasıyorum kesin bir çözüm bulursam buradan yazarım. yarın pazardan kuşlar için ilaç alıcam. onları bir deniyeyimde..

kotukull' Alıntı:
limon suyu limon kabugu rendelemek iyidir. kusun kanını sulandırır direncini artırır.

kuşları yemlikten yem yemeye alıstırsan iyi olur. çünki hastalıkların cogu yerdeki kus dıskılarından birbirine geçiyor. sularını her gün değiştir mesela. yem yemiyen kusa kendin yem yedirmeye calıs birde. aclıktan dahada halsiz kalabilir. bu ara bir cok hastalıkla ugrasıyorum kesin bir çözüm bulursam buradan yazarım. yarın pazardan kuşlar için ilaç alıcam. onları bir deniyeyimde..

Tesekkur ederim dediklerinizi dikkate alacagim , insallah kuslariniz sagliklarina kavusurlar bende merakla kullanacaginiz ilaclarin neticesini takip etmeye calisacagim ..hersey gonlunuzce olur insallah.

mrb arkadaşlar hepimizin derdi aynı belirtiler aynı forumu komple incedim herkes aynı dertten yakınıyor.Benim kumesta 7 tane öldü saglam dedigim hayvanlardan aynı belirtiler var ama ne hikmetse kimsenin birbirinden haberi yok bu moderatörler ortak bir konu yazsa herkes okusa hep beraber aynı tedaviyi yapsak olmazmı hiç konularla cidddi anlamda ilgilenen yok.Ben ecz kalfasıyım kuşlarım aşılı oldugu halde geldi basıma almanyadan bir arkadaşın yazısında okudum tetracıclın etken maddeli ilaçları kullanmasını söylemişler ona buda ecz tetra tb var ben 4 gundür kullanıyorum fayda var ilaç fıyatı 2.75 kullanmakta fayda var deneyin belkı sizede faydası olur saygılar.

Dun tekrar kusan kus gordum , yalniz bu bir hastalik degil gibi geldi bana.
Bahcede yedikleri bazi otlar yuzunden kustuklarini dusunuyorum , daha onceki durum biraz farkliydi ozaman kusumdan birisi hastaydi..yalniz bu kusma olayini ben bazi kuslarimnda gordum ve cok aktif guvercinlerdir.
Misal dun kusan kus bugun sapa saglam , baktim gece yine kusmus(yerde yem vardi) ama hicbir hastalik belirtisi yok , hala cok aktif.
Yani bence bahceden yedeklire bazi otlar yuzunden oluyor , ben belki kurt vardir diye dun aksam bazi kuslarima kurt hapi verdim cunku baska bir guvercinimide kusarken gormustum dun bakalim bugun kusacakmi..ama hicbir hastalik belirtisi yok sadece kusma var bende..cok ilginc bir durum.

S.A Beyler benim yarulardada aynısı oldu bu sene,yani kusma.veterinerle görüşdüm karışık yemi kesin dedi.yem olayı çok önemliymiş,kusma bağışıklık sisteminin,sindirim sisteminin bir belirtisi diyo.vitamin ve antibiyotik uygulayıp kurtarmak mümkün.kolay gelsin.

Geri