Yavru nasıl bakılır

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lordmozard61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan kondi
Meslek
güvercinci
İlgi Alanı
Kediler
Evet arkadaşlar benim eskiden alttaki çakmaklının yavruları vardı ozaman başka çakmaklıyla eşti yavrular 5 gün olduktan sonra öldü.Kümesim çok iyi ve sıcak bir kümes kömürlük gibi biryer büyük biryer ilerde resminide koyucam.Çok emek verilen bir kümes yani neyse işte yavrular 5 gün sonra öldür sonra dişi çakmaklı öldü.Bu alttaki beyazın eşide kaçtıktan sonra çakmaklıyla beyaz eş kaptı bende ellemedim geçen bir geldim beyaz yumurtlamış dedim hayırlısı neyse o olur çakmaklı bayaa bir uçan performans kuşu beyazında oyunu var ama fazla değil çıkan yavruyu sökerim o sorun değilde yavruların ölmemesi için napmam lazım rutubetten düşünüyorum ama siz abilerim bi akıl verin yemi folluktan hiç düşürmüyorum hergün düzenli olarak veriyorum yavruların büyümesini çok istiyorum bi akıl verin abilerim neler yapmam lazım

Ekli dosyalar

• 1.webp
    1.webp
    34.5 KB · Görüntüleme: 1,226
  • 2.webp
    2.webp
    26.4 KB · Görüntüleme: 1,071
öncelikle gecmis olsun durum biraz gariplesmis.

ben saf bir beyaz kusla cakmakli veya baska renk kusu es tutmazdim. yapan vardir ama tek renk kus bende es degismez aynisi veya renk olarak tek olan bir baska kus olabilir.

gelelim soruna rutubetdendir diyorsan günes görmeyen bir yer yani kumesin üstü degil ama aralik yer(yemleme yeri) camdanda olsa 1 2 saat gúnes görmesi yeterli.

yerler islak oluyormu veya kus pisligi islak kaliyormu agir bir rutubet kokusu varmi.

fare veya baska hayvan gezmesi icin elverislimi yani rahat girip cikabilirmi?

Kuslarin icin bir kafeslik görüyorum,onu istedigin zaman tasiyabilirmisin?

baska alternatifin varmi hic olmazsa ne yapmayi düsünüyorsun?

biraz daha acik olursan daha faydali olur düsüncesindeyim.

ve ortam resmini cekip paylasirsan daha iyi olur aceleye gelmis olabilir hazirlik yapabilirsin bir kac gün sürsede olur

bu tür kümes kasaları koydum ayrıca güneş girmesi imkansız yerlerdede ıslak değil kuşları pislikleri kuruyor ama çok hafif yaş gibi rutubet kokusuda eski yavrular ölünce bayagı vardı ama şuan hiç yok nerdeyse

Ekli dosyalar

• 2.webp
    2.webp
    32.4 KB · Görüntüleme: 1,188
Bu arada kümes temizliğine bakmayın şuan tertemiz kümes kusura bakmayın :)

Olur öyle ne kümesler var sorun degil okadar
yerde kuru kaliyor diyorsun
kuslarini ne kadar zamanla ucuruyorsun.

gunluk haftalik aylik

Günlük sadece en son resimdeki sarımı uçuyorum 1 saat uçuyor yaklaşık resimde öle durduğuna bakma çok güzel kuş :D çakmaklıyla beyazın zaten kanatlarını çektim mecburen kuşlara içerde yem vermek istemiyorum dışarı çıkarıyorum beyaz yada çakmaklı kalkınca yavrular kalıyor aslında yumurtalar varken çektim kanatlarını yavrular büyüyene kadarda uçumuyacağım ikisini bu arada sarıyı akşam 5 gibi uçuyorum güneş inince hergün 4.5, 5 , 5.5 gibi

kardeşim bi güvercin kümesinde rutubet hiç istenmeyeden bi durumdur bunu önlemenin yolu şu kümesi hava almasını sağlamak kümese çift taraflı (karşılıklı) küçük veya büyük ordaki hava şartlarının durumuna göre pencere açıcaksın bi yerden giren hava bi yerden çıkıcak bu hava akımını sağlarsan rutubet olmaz ve içerde mikrop barınmaz ama havasız ve rutubetli kumeste her türlü mikropda olur hastalıkta

Hastalıkla ilgili sorun yokta bir pencere var orayıda kapattım tuğlayla bizim orda hırsız çok girip çalarlar diye pimapene vericek parada yok napıcağımı bende şaşırdım valla

YavruLar 5 günlükten sonra Ölüyor demissin. Anne Baba ilk hafta kursak sütü verir daha sonra yem vermeye baslar kursak sütü kestikten sonra yem verdiklerinden eminmisin eĞer deilsen ve yavrular ac kalıosa ondan öLüodur. onun içinde az önce arkadasa anlattığım Şeyi buraya yazayım ...

Eğer ilk haftadan snra Ywruların ac kaldığını düsünürsen.

Eczaneden 50 mLik şırınga al bazılarının ucu büyük oLuyor. Bazılarıda iğnesi ile veriliyor ucuda küçük oluyor. bunun ucuna Pipet kesip oraya gecirirsen verebilirsin. Eğer büyük aLırsan sana önerim marketten Petibör büsküvi al . ben genelde sabah aksam olmak üzere 20 ml veriorm. her neyse 2 büskiviyi plastik bardağa koy içini azına kadar su doldur yumusamasını bkle ama büskiviyi dağıtma. daha sonra bardaktaki bütün suyu dök ama büskivileri dökme :D Kalan büskivileri güzelce karıstır ve Şırıngaya Dök sonra azını acıp bas. Bu arada Korkma dibine kadar sok Şırıngayı Bende baslarda ucundan veriodum yemiodu . :D iyi günLer

komple kapatmana gerek yoktuki küçük bi pencere bıraksan insan girmicek kadar yeterdi

Haa o tür olur cenk o işi yarın halledeyim ozaman frknuluck tavsiyelerin için sağol dediğin gibi olursa emin ol denicem sağolun arkadaşlar

ayrıca senin pimapenle felan bi işin yokki eline bi keski ile balyoz al küçük bi delik aç kümese parça tel koy oraya az bişey harç kar telin etrafına sür sabitle oraya bunu karşlıklı yaparsan daha iyi olur

ÖnemLi deiL ben öLe 6 sağLıkLı yavru büyüttüm.

Geri