Yavru ölümleri Genç Kuş hastalığı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yavas.osman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 8K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılım
22 Kas 2011
Mesajlar
47
Tepkime puanı
1
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
OSMAN YAVAŞ
Meslek
ÖĞRETMEN
Şehir
Tekirdağ
İlgi Alanı
Kemirgenler
Merhaba arkadaşlar kuşlarımdan bir çiftin yavrular yumurtadan çıktından 3 gün içinde hep öldüler. 3 gün yaşamıyorlar sorun nerde anlayamıyorum. 3 defa yumurtladılar hepsinde de yavru çıktı ama ya 1.gün ya da 2.gün hepsini kaybettim. ;Şuan 4.kez yumurtlayacaklar sebep ne olabilir? Neden ölebilirler? Ne yapmalıyım?
 
Benim önerim; kümesi komple boşalt, temizlik yap, dezenfekte et, çamaşır suyu ile yıka vs. sonra follukları yerleştir. Kesin diyemem ama bazı bakteriler, yetişkinlere zarar vermezler fakat yeni doğmuş yavrulara hemen bulaşırlar, bu da yeni doğmuş bir yavru için ölümle sonuçlanır.
 
merhaba,
eğer anne baba beslediği halde ölümler var ise; genç kuş hastalığı, "e coli" konusunu siteden aratabilirsiniz. imkanınız varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alınız. dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız. bir müddet yavru alımı durdurulmalı "sahte yumurtaya yatırabilirsiniz", tüm hasta kuşlara gerekli tedavileri uygulanmalı, hastalık stabile edilmelidir. hasta olmayan kuşlara koruyucu kür uygulayınız. konuları siteden aratabilir veya bu dökümandan https://goo.gl/TVOLqb faydalanabilirsiniz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. ctrl+f tuşlarına basıp, çıkan kutucuğa tip2 yazıp oklar yardımıyla konuyu bulup tamamını dikkatlice okuyunuz. hasta kuşları rahat ve korunaklı ayrı revirde karantinaya alınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez hazmı kolay ve uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz. tedaviye geç kalmayınız. geçmiş olsun..
 
tamam yakında kurutmaya ve isala duserler onlem al o tedaviyi yap dezenfekte et yuvayı komple degiş topragını at yenisini koy aklına gelen herseyii hastalık girmiş yuvana
 
FeLix_' Alıntı:
Benim önerim; kümesi komple boşalt, temizlik yap, dezenfekte et, çamaşır suyu ile yıka vs. sonra follukları yerleştir. Kesin diyemem ama bazı bakteriler, yetişkinlere zarar vermezler fakat yeni doğmuş yavrulara hemen bulaşırlar, bu da yeni doğmuş bir yavru için ölümle sonuçlanır.
İlginiz ve bilgi paylaşımınız için teşekkürler.
 
Anne babanın beslediği konusunda şüphelerim var. Birkaçı zaten ilk günün sonunda kimi de 24 saat olmadan öldü. Birde kümesimde diğer kuşlarımdan sorunsuz yavru alıyorum büyütüyorlar. Yalnız bu beyaz çiftte sıkıntı var. İlk işim güzel bir dezenfekte işlemi yapmak olmalı sanırım. Kuşlarımın hepsini başka biryere götürdüm yalnız bu hastalıktan şüphelendiğim çiftim kaldı. Başka yapılması gereken birşeyler varsa da paylaşırsanız sevinirim. Dokümanı inceleyeceğim... İlgi ve bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim...
 
rica ederim umarım faydası olur. genç kuş hastalığı "e coli" görüldüğünde de yavrularda 48 saat içerisinde ölümler gözleniyor. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez hazmı kolay ve uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. her seferinde hazım kontrol edilmeli bozulmuş içerik varsa yukarıda linkini verdiğim dökümanda anlatıldığı şekilde yumuşatarak dikkatlice boşaltılmalıdır. tekrar geçmiş olsun..
 
Kuşların pisliklerinin durumu bu şekilde. Bunlara bakarak ne diyebiliriz durum hakkında




 
merhaba,
yeşil sarı ve beyazlı köpüklü dışkılar yukarıda linkini verdiğim dökümandan *Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı konusunu bulup tamamını dikkatlice inceleyebilirsiniz. kuşların iç ve dış parazit temizliklerini uygun şekilde yapınız. tekrar geçmiş olsun..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst