Yavru ölümleri hakkında 3 günde 5 yavru öldü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan boz34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

boz34

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emre boz
Meslek
teknisyen
İlgi Alanı
Kediler
S.a arkadaşlar. bundan önceki başlıkta yine bi hastalıkla başım beladaydı bu sefer yavrular hakkında bilgilerinize ihtiyacım var 2 gün önce 2 yavruyu dün 2 yavruyu ve bugünde 1 yavruyu kaybettim. daha önce başıma gelmeyen bi olay 5-6 yavru büyüttüm ölenler olmuştu ama bu sefer yumurtadan çıkan yavru 2 gün yaşamadan ölüyor. yumurta döneminde ilaç karışımı kullandığımı belirtmek istiyorum. bu benim yaptığım bi hata acaba bu yüzden mi yavrular ölüyor. tavsiyelerinize ihtiyacım var yumurtadan çıkıcak daha yavrular var bu durum böyle devam edecekmidir tereddütle bekliyorum.

saygılar. hastalıksız günler dilerim.

Canım kardeşim geçmiş olsun senin ölen yavrun ne ilk olacak ne de son olacaktır ölümler ve doğumlar hep olacaktır sana bir takım önerilerde bulunup yazışıyoruz fakat değişen birşeyler olmayınca bizlerde üzülüyoruz senin kümesinde hastalık hala mevcut tedavi sonlanmamış yavru ölümleri bu yuzden anne ve baba durumundaki kuşlarında virüs var bunları tedavi etmelisin 4 ü mix kürü uygulayıp arkadan Elekrolit yüklemesi yapman hastalığı sonlandırdıktan sonra yumurta alman sağlıklı yumurtalarla devam etmede fayda göreceksin hastalığı da 10-15 gün içinde tedavi edebilir bu zamanda oluşan yumurtaları da atman lazım bu kürden sonra ufak ufak sularına Avit -K ,süpervit, Berovit-B ,E-Sevil veya E selenyum yüklemesi yapmanda fayda görürsün selamlar.

Arkadasim yorumun için tesekkurler. Ayrintili bilgi vermek gerekirse yavrular yenl yumurtadan ciktiklari zaman sularina bir karisim yapip 7 gün boyunca verdik. Kkarisim içeriği su sekilde- sanasol surup. Largopen 250. Flagy serum ve ercefuly 2 litre suya uygulayip damizlarim için kullandim. Acaba bu karisimdan etkilenmis olabilirlermi? kaybettigim yavrulardaki gozlemlerimde hepsi olum oncesi keyifsiz, yuruyememe, yeme ve kusulmaya isteksiz kümesinde hasta kusta yok. Sulari hergun degisiyor suluklar ve yemlikler temizleniyor. Her hafta genel temizlik yapiliyor. Fakat folluklarin içlerine dokunmuyorum. Ve plastik yuvalik var kuslarin altinda. Cvplariniz için teşekkürler.

Canım kardeşim ben sana yorum yazmıyorum bu yorum değil bilgi Türker Öden kardeşimin yazdığı karışım çok iyi ve faydalı ben sana yavrularınla ilgili değil anne ve babadan gelen kalıtımsal rahatsızlığı mikropları anlatmaya çalışıyorum sen nasıl anlarsan anla bu dediğim karışım anne ve babadaki rahatsızlığı gidererek diğer yavrulara ve yumurtalarda oluşaçak mikropları öldürüp anne babanın rahatlamasını sağlıyacaktır selamlarımla.

Hastalıkların haricinde , anı hava değişikleride yavru ölumlerine sebebtir.8-10 tene yavrum var özellikle geceleri ruzgar yemesin, yemleme zamanında beyaz yumuşak bugday veriyorum sularınıda ılıtıyorum keyıfleri yerinde fakat bıraz ruzgarda kalsın yemi karışık vereyım kuşlar tuy kabartıyor.

gökay' Alıntı:
Hastalıkların haricinde , anı hava değişikleride yavru ölumlerine sebebtir.8-10 tene yavrum var özellikle geceleri ruzgar yemesin, yemleme zamanında beyaz yumuşak bugday veriyorum sularınıda ılıtıyorum keyıfleri yerinde fakat bıraz ruzgarda kalsın yemi karışık vereyım kuşlar tuy kabartıyor.
ben güvercinlerin yemlerini devamlı karışık veriyorum tüm besinlerden vitaminlerini alsınlar diye fakat yanlışmı yapıyorum bilmiyorum. kümesin çok olmamak kaydıyla hava değişimini sağlıyorum içerinin sıcaklığı normal seviyede tutuyorum. yemide kapalı alıyorum diğer yemlerin sıkıntılı çıkması ihtimaline karşı.

YAVRULAR 2 HAFTALIK OLMADAN * SALMONELLA * DAN ÖLEBİLMEKTE ..
YEM E DÜŞMEDEN DE ... * E-COLİ * DEN ....KAYBEDEBİLMEKTEYİZ..
.
.
HER GÜN NASIL BESLEMEKTESİN ..KÜMESE GİRDİN ..NELER YAPTIN ..TEK TEK NELER YAPTIN ..
BU BAŞLIKTA ANLATMANI RİCA EDECEĞİM...

TAŞIYICI ..SEN BİLE OLABİLİRSİN !
TAVUK ÇİFTLİKLERİNDE ..ÇALIŞANLARIN TAHLİLLERİ YAPILIR ...E-COLİ ,SALMONELLA ...RASTLANIRSA ÇALIŞAN TEDAVİSİNİ OLUR VE İŞE BAŞLAR ..
.
LARGOPEN 250 ( amoksisilin 10 gün 12 saat ara ile ) Yİ SENİN DE İÇMEN GEREKEBİLECEĞİNİ ANIMSATMAK İSTERİM ..O KADAR ÇOK SEBEP VAR Kİ ..
DAHA AYRINTILI * BOL BİLGİLERLE * YOLA ÇIKMALIYIZ..

kümese girdiğim zaman yaptığım şey güvercinleri 2-3 dakika izlerim sıkıntısı olan varmı yokmu akşamdan sabaha ne değişti diyerek. daha sonra yemlik ve suluk temizliğini yaparım sırasıyla yem ve sularını tazelerim yumurta varsa kontrol ederim izlenimlerim yem yiyen güvercinlerin yem ve su ile işleri bitene kadar devam eder yemlerini önlerinden alırım kapalı olan yemleri karıştırırım bunu bana bi veteriner söyledi bakteri ürememesi için bunu her gün yap dedi.

bu arada grip aşısı oldum yaklaşık 1 ay oluyor. fakat bi ara gribi hafif olarak atlattım 2-3 gün sürdü. bu grip olduğum sürede yukarıda belirttiğim karışımı güvercinler için kullanıyordum fakat yanlarında çok fazla durmamak şartıyla önlerine yemi suyu verip bekleyip sonra tekrar gözlemleyip yem ve suyla işleri bitince çıkıyordum.
kümes temizliğini haftada 1 yapıyorum.

Yumurtadan cıkan yavru maya (mama ) almazsa annesinden zaten ölür, tok olduklarına emınmısın yavruların.Bazen anne baba kuşların genç olması yavruya bakamaması durumuda olabilir.Bu dönemde yemlerin ince taneli olursa iyi olur.Hastalık olan kumesin içi tam güneş görmüyorsa ,yerdeki kumes dışkıları cıvık ve kötü kokulu olur ,bazen bunun sebebi güvercine verilen taşların tuzlu olmasının yanında kuşların cıvık dışkılaması, eger taşı fazla vermediysen bu durum kumesinde bir şeylerin yolunda olmadığına işarettir.
Benim ucurma kumesimin içi direk güneş alır ,temizliğe cok dikkat etmesemde kuşlar sağlıklı ama aynı kuşları kapalı güneş görmeyen bir salmaya aldığım zaman ,her gün temizlesende bakımını eksik etmesemde ,mutlaka e.coli, salmonella, diğer kuş hastalıkları eksik olmuyor.

gökay' Alıntı:
Yumurtadan cıkan yavru maya (mama ) almazsa annesinden zaten ölür, tok olduklarına emınmısın yavruların.Bazen anne baba kuşların genç olması yavruya bakamaması durumuda olabilir.Bu dönemde yemlerin ince taneli olursa iyi olur.Hastalık olan kumesin içi tam güneş görmüyorsa ,yerdeki kumes dışkıları cıvık ve kötü kokulu olur ,bazen bunun sebebi güvercine verilen taşların tuzlu olmasının yanında kuşların cıvık dışkılaması, eger taşı fazla vermediysen bu durum kumesinde bir şeylerin yolunda olmadığına işarettir.
Benim ucurma kumesimin içi direk güneş alır ,temizliğe cok dikkat etmesemde kuşlar sağlıklı ama aynı kuşları kapalı güneş görmeyen bir salmaya aldığım zaman ,her gün temizlesende bakımını eksik etmesemde ,mutlaka e.coli, salmonella, diğer kuş hastalıkları eksik olmuyor.
ölen yavruların hepsinin kursakları doluydu yavrular daha 2 günlük öldüler şuan diğer yumurtaların durumunu bekliyorum eğer sorun devam ederse acilen tüm kümesi karantinaya alıcam. kümesin bir bölümü güneş görüyor fakat içeride kötü bi koku yok dışkılar normal bazı kuşlarında biraz sıvı var aşırı derecede sıkıntı gözlenmiyor. gelişmeleri bu başlık altında bildiricem. destekleriniz için teşekkürler.

gökay' Alıntı:
Aynen katılıyorum son 2 haftada 12 tane yavru çöpe attım...bu olay hava değişimi ve hangi kuşçuya sorsam herkes yaprak dökümü yaşıyor.... Türker Öden abimizin BİR COK HASTALIĞA TEK ÇÖZÜM başlıklı konusuna bakınıź ordaki karışımı uyguluyorum 3. Gündeyim ve gelişmeler değişiklikler başladı... saygılar sevgiler

havalar sogudu follukları saman koymanızı rüzgar almıcak bir yerde follukları dizmenizi gerekir

Ben uzun zamandır foruma giremiyorum. Buraya eklemek istediğim bir şey var Türker öden abimizin vermiş olduğu karışımı kullandıktan sonra yavru aldım çok şükür aralarında yine kayıplar oldu fakat yavrularım şuanda büyüyor. Bende kışa hazırlandım bakalım gelişmeler olumsuz yolda ilerleyecek mi. Hastalıksız günler diliyorum.

Karışık yeme dıkkat et hepsinden vitamin alır düşüncesi sizi yanıltmasın.Böyle belirtilerde mutlaka kuşları diyete sok buğday agırlıklı yemin yanında bir kaç çeşit a darı, kırık prinç mercimek bu tür yemleri ver, kılçıklı ve kabuklu yemlerden kaçın. Arpa, aspir, muhabbet yemi vb.

Geri