yavru ölümleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albatros58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

albatros58

Üye
Siteyi ziyaret et
elimde miski ,mermeri, mardin, sivas e diyarbakır kuşları mevcut ama bu geçen yıl sonundan bu zamana kadar düzgün yavru alamadım ,yavrular 20 günlük olduğunda ölüyorlar, daha önceleri yavru aldığım damızlıklar bile yavru vermez oldu . hata yavruların çoğuna anaçlar beli bir süreden sonra bakmıyor ve ölüme terk ediyor. kümeste hiç bir kemirgende yok , hastalıkta yok anlayamadım bu tür sorunla karşılaşıp ta sorunu çözen arkadaş varsa lütfen bilgi versin 6 ayda aldığım yavru sayısı 2 tane

Ben Anne-babalarıyla aynı follukta kilitliyorum.Yem ve sularıda folluk içinde.Devamlı yavruları besliyorlar.Yavrularda bolbol yatıyorlar.Hem anne-baba hemde yavrular gereksiz enerji kaybetmiyorlar.Günde sadece 1 kez anne-babaların çıkmasına izin veriyorum.Yavrular sakat olmadığı sürece sorun olmuyor yüzde 90 büyüyor uçuyor.Yalnız sabah akşam su ve yemlerini doldurmak lazım özelliklede su çok tüketirler...

kuşlar çok yavru baktıysa üstüste bıkmış olabilirler.bi süre dinlendir kuşları yavruyu özlesinler

eşleri ayır belli bir müddet dinlerdir kuşları

kardes öncelikle kümesinden ele basla biraz temizlik biraz yem ve vitamin takviyesi biseyi kalmaz yavruyada bakarlar yumurtayada yatarlar.

merhaba arkadaşlarda yazmışlar yumurtaları sallaki kuş biraz dinlensin yadabir ay kadar kuşları dişi ve erkekler olarak ayır,yavrular 20 günü geçmiyorsa salmonella olabilir beravit b12 vitaminini sularına sıkarsan düzelmeye başlarlar hastalık belirti göstermez taaki kuş strese girecek ortam bulana kadar ,yuvandaki kuş sayısınıda azalt eş başına 2 yuvalık lazımdır kuşlar yumurta için eşleşmeye başladığında yumurta bırakacak yer bulamazsa eşleşme uzun sürer ve yavru tam beslenemediğinden ölür. sağlıcakla kal inşallah düzelir malum yavru sezonundayız :slm:

Geri