Yavru Ölümleri !

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mertcan26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

mertcan26

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
mertcan derici
Meslek
Öğr3nci
İlgi Alanı
Kediler
Öncelikle Konuyu dikkate aldığınız için Teşekkür ederim.
bundan 10 gün öncesine kadar 20 adet kendi kuşum vardı.Sevdiğim saydığım bir amcamdan 3 adet yavru kızması kuş aldım.Geldiklerinde hiç birinde birşey yokdu.Sonra aradan 4 gün sonra yeni getirdiğim yavru çakmaklı hastalandı kafasını geriye çekip saatlerce hiç birşey yapmadan bekliyodu.Ayırdım küçük bi kümese koydum.Ertesi gün öldü :S.
Ve bugünde öğlen 12 gibi kümese girdiğimde yavru kızması açık kır yavrumu ölü gördüm.Bir önceki gün uçmuş diğer erkeklerle kavga etmiş ve hiç bir sorunu yokken kapatıp bırakmışdım.

Bu 2 ölümde yavrularda oldu yavru hastalığı gibi birşeymi var ?
Diğer kuşlarımda tehlikedemi ?
ilacı varsa ne ilacı önerirsiniz ?
7 adet daha ölen kuşlarımın kıvamına gelmiş kuşum var ne yapacağımı bilmiyorum ?

Şimdiden Yorumlarınız İçin Teşekkür Ediyorum !

Y avrular bakterilere karşı hassaastır kendi doğduğu kümesteki bakterilere karşı savunma mekanizmaları oluşmuştur farklı mekandaki bakterilere karşı bünyeleri savunmasız oldukları için kümes değişimlerinde bu gibi şeyler olabilir sen genede kalan kendi kuşların için için önlem alsan iyi olur çünkü yavrular beraberinde yabancı bakterileri senin kümese getirip bırakmıştır senein kuşlarda o bakterilere karşı hazırlıksız olduğu için özellikle yavru kuşların için risk var.
antibakteriyel ilaçlardan al kullan. sitede bakteri ve virüslr bölümünden faydalanabilirsin

Teşekkürler diğer kuşlarımda şimdilik bişey yok inşallah da olmaz .

Kümesini ve kuşlarını dış parazitlere karşı ilaçla. B vitamini komplexi al. Sularına kat. Bünyeleri güçlensin. Direnşleri artsın.

Geri