yavru ölümleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haci.omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

haci.omer

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hacı dağ
Meslek
tekstil
İlgi Alanı
Seçiniz
selamun aleykum abilerim kardeşlerim bu aralar başım çok dertte bu 1 yıldır doğru düzgün bi türlü damızlıklarımdan yavru alamadım şuan kümesimde 4 çift oyun kuşum var bir çift dışında öbür kuşlarımdan yavru alamıyorum kuşlar yumurtluyor yumurtalarda çıkıyor ama yavru bir buçuk 2 haftalık olunca bi yavru çok güzel bi şekilde gelişiyor ama öbür yavru gittikçe küçülüyor kuruyor ve 1 hafta içinde ölüyor kuşlarım damızlık teras arasında kümesim büyük güneş alıyor ve kuşları hiç uçurmuyorum zaten çalıştığım içinde akşam ları önlerine yemi koyuyorum taki öbür akşama kadar niçin böyle oluyor anlamadım oyun kuşuna çok merakım war ama kimse bana yardımcı olmuyor lütfen bana yardım edin

merhaba,
genç kuş hastalığı veya yavru ölümleri diye siteden arama yapabilirsiniz.
imkanınız varsa kanatlı uzmanı veterinerden yardım alabilirsiniz. mutlaka önceden dışkıya tahlil yaptırabilirseniz, doğrudan duyarlı olduğu etken maddeye göre kısa sürede iyleşmesini sağlarsınız. vakit yoksa; aşağıda linkini vereceğim güncellenebilen dökümandan faydalanabilirsiniz. Gerekli tedavisi yanında multivitamin ve "bira mayası" takviyesi faydalı olmaktadır, özellikle çinko içermesi antikor/immunoglobulins üretimine katkı sağlar. Sindirim ve metabolizmayı düzenler. daha detaylı bilgi ve ayrıntılar için şu dökümanı incelemeniz faydalı olacaktır: https://goo.gl/TVOLqb Tip2 ecoli yetişkinlerde ani ölüm ve yavru/genç kuş hastalığı konusunu bulup okuyunuz. dökümanı güncellenebileceğinden sadece linkiyle paylaşınız ve bilgisayar üzerinden açınız. yiyemeyenlere iyleşene dek günde birkaç kez uygun kıvamlı mama takviyesi yapınız. her seferinde hazım kontrol edilmeli bozulmuş içerik varsa dökümanda anlatıldığı şekilde dikkatlice boşaltılmalıdır. üşüyenleri kuru ve uygun sıcaklıkta tutunuz! kafesinizi uygun şekilde dezenfekte ediniz.
geçmiş olsun..

Canım kardeşim bir tanesi büyüp gelişiyor diğeri ölüyor ise bu işte bir tuhaflık var nedenine gelince kuşun birinci yumurtasını hayvan yumurtladığı zaman yumurtaların sivri tarafından kırmadan ve çalkalaman usulca al güneş görmeyen bir yere koy yerine bir sahte yumurta koy 1-2 gün sonra ikincisini yapınca ötekinide dediğim usulda al ötekinin yanına koy 18-19 sonra ikisi bir den yumurtayı kırıp ilk gün havayı ertesi gün de mayayı verecektir yani ilk çıkan mayayı alıp ötekinin gücü maya istemeye anneyi gagalamadığı zaman ölümler oluşur yoksa olmas yani alınmaz isen bu senin kendi hatandan kaynaklanıyor sağdan soldan su ver gibi laflar duyuyorum sen hiç o sözlere kulaklarını tıka kuşlar insanlardan akıllı olduğu için ne zaman yem vereceklerini iyi bilirler bir de gün de iki defa yem vermeğe çalış sabah işe giderken ve akşam işten geldiğinde hayırlı yavru büyütmeler selamlarımla.

daha önce kuşları balkonda besliodum hiç böyle bişi yoktu ne zaman kuşları teras arasına götürdüm böyle oldu kuşların hepsi genç en yaşlısı 4 yaşında bide kuşlara günde iki defa yem verme gibi bi zamanım yok çünkü kuşları bizim dükkanın çatısında besliom ve bende mağazada duruyom yani sadece akşamları gidebiliom

Aleyküm Selam ve herkese Selamün Aleyküm.
bahsettiğin sorunun benzerini bende yaşıyorum. Bir çift Portakal Postadan hiç yavru verimi alamadım kuşlar 2 kez yavruları çıkardı 5-10 gün gayet iyi baktı ancak ne zaman yavrular tüylenmeye başladı ilk olarak yavrulardan biri herhangi bir hastalık yada açlık belirtisi olmadan kursaklarında yem olduğu halde öldü. Daha sonra kuşlar ikinci yavruya bakmamaya başladı ve ikinci yavruda açlıktan öldü. bunu ard arda 2 ağız yavruda yaptılar. İlki olduğunda kış aylarına denk geldiği için soğuktan olabileceğini düşündüm ancak ikinci ise daha sıcak zamana rastlamıştı. Aynı kümeste başka kuşlardan tam tersi % 100 verim aldım aynı yemlemeyle 2 ağız gayet sağlıklı yavru büyüten kuşlarım var ama bunlar posta olduğu halde yavrular tüylenmeye başlayınca bi ilgisizlik oluşuyor sanki.
ilk yavru ölünce kuşlar kızışmaya eş almaya başlıyor ve bu yüzden ikinci yavruyuda kaybediyorum. kuşların tek yavruya ilgisiz olabileceğini düşündüm ancak daha 1 yaşını doldurmamış beyaz postalarım da var tek yavru çıkarmalarına rağmen hala çok iyi bakıyorlar yavrularına.
İşin özeti ne kuşların cinsi ne rengi ile alakalı olduğunu düşünüyorum gözlemlerime dayanarak. Bu kuşların fiziksel olarak formları ve sağlıklarıda gayet yerinde kuluçka ve yavru çıktıktan sonra tüyleninceye kadar çok iyi baktıklarınıda gözlemledim. Sonuç olarak şu kanıya vardım ya taşıyıcı oldukları bi virüs yada hastalık var yavruya geçiyor ve bu aşamada etkili oluyor yada bu kuşların içgüdüleriyle alakalı.
şimdi yumurtalarını alıp başka kuşun altına koyucam ve birde bunu gözlemlicem. eğer yine yavrular ölürse kuşlara suç bulup kuşları satıcam. konuyu takipteyim ve gelişmeleri inşallah paylaşırım. Hayırlı akşamlar...

Eğer yavrular faklı zamanlarda doğuyor iseler Ahmet abinin dediğini uygulayınız. Günde bir kez yem verebildiğinizi yazmışsınız. Eğer yeterli yem vermiyorsanız da yavru beslemesinde sorun yaşanabilir. Kümesinize bir kez de yem verseniz, yeterli yem vermelisiniz. Yemlemeğe gittiğinizde eğer yemliklerde yem kalmamış ise, bu kez daha fazla yem vermenizi tavsiye ederim. Ancak ne yaparsanız yapın, bazı kuşlar maalesef yavrularına çok düşkün olmazlar. Bunu da göz önüne alarak zayıf kalan yavruya siz takviye yapmalısınız.
İnşallah sorunu halledersiniz. Kolay gelsin...

cevaplarınız için sağolun varolun iki hafta sonra kuşları tekrar eşlicem bide bi abimiz colvit plus yavru hapını önerdi hem yavrulara hem anaçlara günde birer hap inşallah halletcez bu işi aklıma geldikçe kuşlardan soğuyorum yemin ederim

Hastalık mantar rahatsızlığı ve iç parazitten de olur...
*ayda bir defa içi parazit ilacı levamisol(levamin,nilverim)verilmeli ,hemen ertesi gün kaliteli bir vitamin(hypramin shock)verilmeli
*yuvadaki yavrulara 5 günlükken tkk (koksidioz,kolibasilloz önleyen mavi haplar) verilmeli yuva sulanması ilk hafta ishali önlenmeli
*yavrulara 10-17-24 günlükken tricomanas (pamuk) hapları verilmeli(flagyl pirinç tanesi kadar,nidazol aynı)
*yavrulara hergün kolvit türü bira mayalı carnitinli haplar verilmesi yavru gelişimini harika şekilde arttırır.
*üç ört günde bir suda eriyen kalsiyum tabletlerinden verilirse iyi olur.
*15 günde bir vitamin verilebilir.BUNLARDAN YAPABİLDİKLERİNİ YAPARSAN YAVRULAR ÇOK İYİ OLUR İNŞALLAH.

ALEYKÜMSELAM SAMET ARKADAŞIM ACABA KUŞLARA KARIŞIK GÜVERCİN YEMİMİ VERİYORSUN EĞER KARIŞIK YEM VERİYORSAN BUNDANDA KAYNAKLANABİLİR KUŞLAR SÜREKLİ KIZGINLIK GEÇİRİP EŞLEŞİYORLARSA YAVRUYU BÜYÜTMEDEN YAVRUDAN SOĞUYORLARDIR

"ELKIR" İlker arkadaşım Karışık buğdaysız yem veriyorum bu ihtimali hiç düşünmemiştim sanırım bu daha önce senin başına geldi ve deneyim edindin bana bu konuda ne tavsiye edersiniz ?

Ben her zaman karışık yem veririm. Anaç kuşlar yavrular yeme düşmeye yakın tekrar yumurlar ve yavrularını büyütürlerken aynı zamanda yumurtalarına yatarlar. Yuvalıklarınızın iki folluk alacak şekilde büyük olması durumunda hiç problem olmadan bu süreç yürür. Ancak yumurtlamak için başka bir yuvaya giderler ise yavruların beslenmesinde problemler yaşanabilir. Hele kalabalık kümeslerde diğer kuşlar yavruların olduğu yuvalara girerek yavruları hırpalayabilirler. Aslında herşey ortamın, yani yaşam alanlarının uygun olmasına bağlıdır. Rahat, ferah ve temiz bir ortamda yavru almada da pek sorun yaşanmaz.
Herşey yolunda gider inşallah...

ANAÇLAR ; SAĞLIKLI OLACAK Kİ YAVRULAR SAĞLIKLI OLSUN .
E-COLİ ,GENÇ KUŞ HASTALIĞI ,SALMONELLA TAŞIYICI ,DEZENFEKTAN ,AŞILAR ,YAVRU SEZONU BAKIM ,..KONULARINA BAKARAK BİLGİLER EDİNEBİLİRSİNİZ..KANAATINDAYIM..

arama motorunu kullanın lütfen * yeterli bilgi sitemizde mevcuttur.*

Kümesinde yeterince havalandırma yoksa kümes içindeki havanın sıcaklığı artacağından yavru kuşların su ihtiyacı artar,
ölen kuşların ağzında yara yoksa ve sağlıklı iken bi anda ölüm oluyorsa ve kursakları doluysa susuzluktan ölmüş olma ihtimali bence yüksek.

kuşlara eskiden karışık yem verirdim baktım buğday kenevir gibi bazı yemleri yemiyolar hemen kestim karışık yemi
şimdi % 70 buğday
% 15 mısır
% 15 arpa olacak şekilde yem hazırlıyorum önlerinde sürekli mineral taşları war ve haftada bi kere banyo yaptırıyorum
kuşları tekrar eşledim şuan hepsi yumurtladı bakcam bu sefer de böyle olursa nizam abinin dediği gibi yapcam tek yavru baktırcam az olsun öz olsun

İNŞALLAH BU DEFA SAĞLIKLA BÜYÜMÜŞ YAVRULARIN İYİ HABERLERİNİ ALIRIZ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri