Yavru Ölümlerinin Sebebi Nedir

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cinar03
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

cinar03

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
halil çınar
Meslek
bakkal
İlgi Alanı
Kediler
yumartadan çıkalı 10 günü geçen tüglenmeye baslayan kursakları dolu bir sekilde ölen yavrularım ölüyor bugünle beraber 5 yavru kaybettim ?? mantar dan olabilir mi acaba ??

Re: acil yardim lütfen

selam kardeşim bendede aynı durum oluyor fakat halen bir çözüm bulamadım

Dişi veya erkek kuş eğer gece yavruların üzerine yatmıyorlar ise soğuktan ölüyorlardır. Yavrular 10-15 günlük oldukarında tam annne ve babanın tekrar çifleşme zamanıdır. Yumurtlamak için başka yer ararlar. Özellikle soğuk kış gecelerinde kontrol etmek gerekir.
Hener

evet bu gün yavru öldü disi kus yumurtlamis bir köseye gece kusun üstüne basılmadigindan dolayı oluyor soguk sebebi bi ile oluyor demek ki bunu önlemenin bir yolu var mi ?

Benimde böyle bi sorunum var.Yavruya belli bir güne kadar yatıyolar.Tüyleri filizlenince yatmayı bırakıyorlar.O zamanda yavru ölüyor.Bir abim yavrunun filiz tüylerinin diken gibi anaçlara battığını söylemişti ne kadar doğru bilmiyorum.
Havalar ısınmaya başladı artık umarım böyle kayıplar yaşamayız.

soledıklerımı ne kadar dıkkate alırsın bılmem ama kasımdan snra kumesı hıc bı sekılde temızleme bırak ıcerde hayvan pıslıklerı kalsın o kısın kumesın sıcak olmasını saglıyor ve bole havalarda kumesın sıcak olmasını saglıyor. bıde havalandırma delıklerı varsa kumesınde yada tel gıbı v.s. bu tarz seyler gunde belırlı saatlerde ac ıcerdekı havanın tazelenmesı ıcın bn suana kadar subat ayından ıtıbaren 8 tane yavru aldım nasıp olursa 1 hafta snra ucmaya baslarlar allah herkesın kuslarına can peklıgı versın saygılarla.

yavrular kursakları dolu olduğu halde ölüyorsa ya soğuktandır ya da hastalıktan. Bu mevsimde genelde soğuktan ölümler oluyor. Bence yavrular tam büyümeden yumurtlarlarsa yumurtaları atmak veya başka kuşun altına sürmek gerekir.Tekrar yumurtlayana kadar yavrular tüylenmiş olur. Yakında havalar ısınır soğuktan ölümler sona erer, hastalıklara dikkat etmek gerekir.

soguk havalarda yavru almak için benim bir yöntemim var. ilk önce kümesin soguk almaması için ısı yalıtımını güçlendiriyorum. ve yavru olan folluklara düşük voltajlı ampuller takıyorum. böylece soguk havalarda annelei üstüne yatmasa bile kuşlar sıcak kalıyor.. ve yem takviyesi yapmakta lazım. ama önümüz yaz bu saatten sonra soguk sorunu olmaz diye düşünüyorum

Ben de kayıp verdim maalesef ve sebebinin de soğuk olduğunu düşünüyorum.Ülkenin en sıcak yerlerinden biri burası ama yine de gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı bu dönemde fazla.Yavru artık irileşmeye başladığı için de ana baba pek yatmıyor , kümesi sıcak tutmak lazım.

bir arkadasın ampul önerisini cok beyendim seneye deniyecegim simdi yavrum yok cıkacak olanlarda havalar sıcakken cıkacak insallah bu yaz cok yavru alırım

Geri