Yavru ölümü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan omeruysal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

omeruysal

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ömer uysal
Meslek
ordu mensubu
İlgi Alanı
Kuşlar
Bir çift mardinimin yavruları 10 günlük olunca ölüyor.Sebebi ne olabilir.Bana erkekte bir problem var gibi geldi.Erkek özellikle yavrulara gece yatmamazlık yaparmı.Yavrular büyük bir ihtimalle soguktan ölüyor.

Konumunuzu belirtmemişsiniz ama istanbulda oturuyorsanız niyeyse, havasından falan galiba yavru pek büyümüyor.Ama soğuktan şüpheleniyorsanız bir tane lamba takın sımsıcak olur.Ben sadace yavruların olduğu yuvaya 7 voltluk bi ampul takıyorum sımsıcak oluyo hemde ayda 2-3 tl anca yakıyo.(Sabah akşam devamlı yanık duruyo)...

omeruysal' Alıntı:
Bir çift mardinimin yavruları 10 günlük olunca ölüyor.Sebebi ne olabilir.Bana erkekte bir problem var gibi geldi.Erkek özellikle yavrulara gece yatmamazlık yaparmı.Yavrular büyük bir ihtimalle soguktan ölüyor.

Selamlar.Öncelikle geceleri yavru ve yumurtaya erkek değil dişi yatar.Yemlemeyi nasıl yapıyorsunuz?Yavrusu olan hayvanların önünde 24 saat yem bulunması taraftarıyım.Yavruları olan mardinleri uçuruyormusunuz?Yavrusu olan hayvanları fazla zorlamamanızı tavsiye ederim.10 günlük yavrulara artık ana babaları kursak sütü vermeyi keser.Yemleri taneli olarak verir yavruya.Yani 10 günlük yavrunun aç kaldığını düşünüyorsanız sizde elinizle besleyebilirsiniz.Kümesin kalabalıklığıda ana babanın yavru verimini etkiler.
Bu gibi sebepleri gözden geçirirseniz eminim sorununuza cevap bulursunuz.Sağlıklı,bol yavrulu kümesler dileğiyle.Saygılar...

Kümes kalabalık değil.Yavrusu olan kuşlarımı hiç uçurmuyorum.Kümeste devamlı yem var.Lüleburgazdayım hava çok fazla soğuk değil.Diğer yavrulara bir şey olmuyor hep aynı çiftin yavruları ölüyo.yavrular öldüğünde kursakları dolu toklar yani.

Aklıma salmonella hastalığı geliyor, bu hastalıkta anne babanın kursak sütünden bulaşır, benim başıma defalarca geldi.Bu kuşların ya yumurtaları cıkmaz yada yavrular 10 günlükken kursağı dolu şekilde ölür.Başka bir nedende kullandığınız yem, mısır ,bezelye ağırlıklı ise , hazımda zorluk yaşanır, bu dönemde daha cok ince taneli yemleri veriniz.Ağdarı, muhabbet yemi, arpa gibi.

Hocam anaclara hafif yem ver ki yavrular yemi kolay eritsin , misiri zor eritirler agir gelebilir..tabi problem yemdenmi kaynaklaniyor bilmiyorum , belki bir turlu hastalik vardir ama herseye ragmen ben yavrularin hafif yem yemelerini tavsiye ediyorum daha dogrusu yavrusu olan anaclarin misirsiz yem yemelerinden yanayim tabi birkac gunde 1 ufak misirda katabilirsin yemlerine.
Insallah saglikli olurlarda bol saglikli yavru alirsin.

Geri