yavru posta alıştırmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan patron35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K

patron35

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
emir yolcu
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kuşlar
merhabalar abiler . kuşçuluğa yeni başladım şuan 5 tane güvercinim var . 2 mısıri 2 si saya ve 1 taklacı . hiçbiri uçmuyor kuşlarımın daha doğrusu uçurmuyorum . hafta sonu 2 tane yavru posta gelicek yeni yeme düşmüş . sizce onları nasıl alıştırabilirim yada alışırlar mı . biraz fikir vermenizi istiyorum

eger postalar eskı yerlerınde baş kaldırmamıslarsa dışarıyı pek gormemısse alıstırman dıer guvercınlerle aynı yontemı kullanabılırsın cabuk alısıcaktır ıyı gunlerde ucurman dıle ıle :)

eski yerinde uçup uçmadığını bilmiyorum benim kümesim biraz ufak etraftada çok kuşçu var . alışması için kanatlarına bant vurmama gerek varmı ??

Bazen öyle yanlış kanılar var ki, posta güvercinleri doğduğu yere '' alışmak '' zorundaymış gibi . Soruna gelince, yeni yeme düşmüş yavruyu rahat ve serbest bırak, gezmelerine dolaşmalarına çevreyi tanımalarına izin ver. Bundan iyisini yapamazsın. Asla ve asla uçurmak için sıkıştırma hayvanları, zamana bırak verim alacaksın ;)

Ya abi etraftaki kuşçular önemli posta alıştımı kessen gitmez biyere merak etme sen serbest bırak cesaretlendikçe o uçacaktır.

Geri