yavru sökme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gecko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K

gecko

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
hakan adak
Meslek
kasiyer
İlgi Alanı
Kediler
iki tane yeni yavrum var şu an daha yheni yeme vurmaya başladılar sanırım 1 hafta sonra artık neşelenirler..çatıya zıplamaya falan başlarlarr.anneleri ve babaları kuşların oyun ve uçuş yönünden çok iyii..acaba yavrular nasıl çıkacak gerçi bunu bilemeyiz..ama benim sormak istedigim yavrulara ansıl egitim verelim nasıl uçuralımm..annesiyle babasıylamı kovalayalım....bilgisi olan arkadaşlar payalşırsa sevinirim..aslında daha önceden çok yavru söktüm ama sizinde deneyimlerinizi görmek istiyorumm.cevaplar için teşekkürler

benim yöntemim yanında annesiyle babasıyla ve bir yada iki tane kuş ile kaldırıyorum sürekli .. zamanla oraya buraya konarak alışıyorlar uçmayı :))

şuan 2 hafta yeme düşmüş 4 tane yavrularım nokta oluyor :D

selam değerli dostum..yavru kuşunuz yerde sineklenme dediğimiz hareketleri yaparak uçmak istediğini belli eder.ilk uçma girişimi arka arkaya gelir.kuşunuzun sağa sola atması sizi panikletmesin yavrudur yapar..kuşunuzu benim kanaatim öncelikle uzun süreli uçan hatta varsa mardin olmasın yüksek uçan bol gezen kuşlarla grup olarak uçurun..bu kuşunuza nefes vermek için çok iyi bir yöntemdir..unutmayın takladan önce nefes olmalı kuşta yani havada kalmalı gezmeli..taklayı çeviren kuş sinek diye tabir ettiğimiz yükseklikte yanın da diğer kuşlar varken takla atacaktır buna al-ver denir..alvere giren kuş yavaş yavaş bunu aşağılara indirir..en sonun da inme zorluğu yaşar işte o andan yani inme zorluğu yaşadığı andan itibaren tek uçurun kuşunuzu..

ali hakan' Alıntı:
selam değerli dostum..yavru kuşunuz yerde sineklenme dediğimiz hareketleri yaparak uçmak istediğini belli eder.ilk uçma girişimi arka arkaya gelir.kuşunuzun sağa sola atması sizi panikletmesin yavrudur yapar..kuşunuzu benim kanaatim öncelikle uzun süreli uçan hatta varsa mardin olmasın yüksek uçan bol gezen kuşlarla grup olarak uçurun..bu kuşunuza nefes vermek için çok iyi bir yöntemdir..unutmayın takladan önce nefes olmalı kuşta yani havada kalmalı gezmeli..taklayı çeviren kuş sinek diye tabir ettiğimiz yükseklikte yanın da diğer kuşlar varken takla atacaktır buna al-ver denir..alvere giren kuş yavaş yavaş bunu aşağılara indirir..en sonun da inme zorluğu yaşar işte o andan yani inme zorluğu yaşadığı andan itibaren tek uçurun kuşunuzu..
Sağ olun çok iyi bir bilgi (: .Yeni yavru uçurmak isteyenler ve yavrusu olanların okuması gereken bir yazı.

değerli dostum ..dedim ya nefes kuşlarımızda nefes olmadıktan sonra bir işe yaramaz 20 dakka yarım saat uçan kuş bakmak insanı üzer..bu sebep ile kuşlarınıza nefes kazandırın ..oyun kuşu her zaman dediğimiz gibi seyislik ister..saygılar..

3 lü gurup halinde uçurmalısın mümkünse sağ sola atan kuşları yanlarına atmamalısın
ve bel kırma yani götleme diye tabir ettiğimiz olayı yapacaktır il hetapta takla ya düşen kuş bel kran kuşla uçurulmamlıdır çünkü bel kıran kuş taklayı çevirmiş yükseğe çıkmak isteyipte kendini yüsekte taklalrını bollaştırara kafa kaldıran kuşu alçaltır.
en güzel en iiyi kuş kendini yükseğe çekerek yüksette zerini yani perse girme yada ne diyorsak sizce kendini takalar döven kuş her zaman geleceği parlak kuştur

saygılar.

Saolun valla bu site bana çok yardımcı olacak ben daha hiç kuş sökmedim (yavru yani) bi kirli safim var onu çandırlarla uçura uçra antenci yaptık şimdi nasıl antenden kurtaracam onu bulmaya çalışıyorum yardımlarınızı bekliyorum....

akcaova123' Alıntı:
eger uzun uçmayan kuşumuz yoksa ne yapmalıyız
abi zaten yavrular ilk etapta uzun uçmazlar 5 dakka 10 dakika derken bu giderek artar zaten taklaya döndükçe kuşlar yükselir yanında başka anaç kuş atmassan bile onlar günden güne performans artırır sineğe yani buluta cıkınca iş tamamdır sonra zer başlar işte ak koyun kara koyun o zaman belli olur

Paylaşım için teşekkur

Geri