YAVRU TAKLAYA BOĞULUYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ayvalık
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 17
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Ayvalık

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
ERTAN BOLAT
Meslek
MEMUR
İlgi Alanı
Kediler
Merhaba Arkadaşlar;
taklacı güvercin 5 aylık yavrumu günlük olarak uçururken tek tek takla atmaya başlamıştı zaman içerisinde taklaları sıklaştı ve şu an ise takla atarken çuval gibi yere çaklıyor... kuşun düşerken kendisine zarar vermesinden korkuyorum..
bu durumda ne yapmamı tavsiye edersiniz .....

Dinlendir bir hafta 10 gün kadar kafasını toplasın .selamlarŞEREF

bazı arkadaşlar kanadını makasla damızlığa ayır diyor...

Uçurmaya devam etmek istiyorsanız bir süre dinlenmesi onu toparlayacaktır yani genelde böyle yaparız , yok uçurmaya ihtiyaç duymuyorsanız hikayesini biliyorsanız direk damızlığa ayırmakta sizin tercihiniz tabii .. Mesela bende bu yıl deneme yaptığım bir takım var çok çabuk takla söktüler , sıkıya girdiler bir türlü gevşetemedim şuan yavru üstündeler halan uçurmaya çalışıyorum böyle giderse çıkaracağım elimden ben sıkıda kalan kuşu çok damızlığa layık görmüyorum gevşeme ihtimali zayıfla tutmamaya çalışıyorum .

Bir çok takla söken yavru güvercinde olduğu gibi kuşunuz sık taklaya girmiş.
İnternette araştırma yaparak buna çözüm bulabilirsiniz diye düşünüyorum çünkü bir çok başlık var bununla ilgili. Saygılarımla

bence kuşun kuyruklarının arasını açın ve uçurmaya devam edin o açılır kendi kendine günlük uçurun bi kaç kere kuş bikaç gün uçmazsa yata bilir kolay gelsin

yere düşecek kadar sık taklaya giren soy kuşları genellikle tüye girip cıkardıktan sonra ucurmakda fayda var,yada gec ucurmaya baslayıp bıkac gunde birkere ucurmak gerek.anlaşilan siz kuşu ucurmaya başlamışşınız ve sıkdan uçamayacak duruma gelmiş bu kuşu gevşetmenın yoluda yavruya kusturmaktır.yavru görünce hafifleyecek ve uçaçaktır

bence bu güzel birşey kuşunuz oyuna girmiş , aynsı banada oldu taklayı tam çevırdı ve yerden kalkamadı , kusun kuyruklarından kenarlarda 2 tane kalmak suretyle cekdım ve sureklı ucurdum ılk zamanlar sersemlıyordu catıma zor ınıyordu ve zamanla alıstı ve sımdı baş kaldırıyor sefere . .. senınde bol bol ucurman lazım kanında varsa seferını uzatık bol taklalı olr

Arkadaslar her yavru sökulmeye baslayınca mutlaka sıka gırıyor engel olunmuyor.Bizim buyukler der ki uçurmaya devam et ya çözulur normale döner yada kaybolur gider.. zaten gıdersede gıtsın derler..

Burada yapabileceğiniz 3 seçenek var.

1) Kuşunuzu dinlendirerek uçurmak.Kuş 1 hafta 10 gün'de bir uçuruldukça kendini fazla yıpratmadan düzelecektir.

2) Kuşunuzu her gün zorlayarak kuyruk kenarlarından 3'er tane bırakarak uçurmak.Bu şekilde kuşunuz ya daha çabuk açılır kendini izletmeye başlar yada kaybolacaktır.

3) Kuşunuzun soyunu biliyorsanız ve kuşa güveniyorsanız yavruya kusturduktan sonra tekrar kovalamaya devam etmek.Yavruya kustuktan sonra rahatlayacak ve büyük ihtimalle düzelecektir.

Bu olay benim başıma yeni geldi hatta soru cevap bölümünde benimde başlığım var.Kuyruklarının kople cekilmesini öneren fazlalıktaydı ama ben yeni tanıştığım bir eski kuşcudan bir yöntem öğrendim ve faydası oldu kuş iki günlük antıramanla gevşedi uyguladığım yöntem kuyruğunu paket lastiğiyle bağladım ve faydasını gördüm kuş iğice gevşedikten sonra geri acacam kuşunda kuyrugunu cekmemiş oldum.not:yeni söken kuşların kuyruğunun çekilmemesinden yanayım kuş kuyruğunu yeniden çıkarana kadar cok gevşiyor ve performansını etkiliyor

@Rambo@' Alıntı:
kuş boğuluyorsa can simdi atmanızı tavsiye ederim
Enteresan bir yaklaşım :) Ankara simiti atsak olmaz sanırım ! .. selamlar Şeref

Arkadaşlar kuşu 2 hafta dinlendirdim önce yüksek uçtu şimdi 6-7 dakikada bir kümesin önüne gelip fişekliyor...

)[/quote]gönderen @Rambo@ » 06 Şubat 2013 20:54
şeref abi herkes bazen farklı olmalıdır :)
kuş boğuluyorsa can simdi atmanızı tavsiye ederim
:: CİDDİ OLALIM SENİN 3 KATIN YASCA BÜYÜK KİŞİYE BU SEKİL ALAYCI YAKLASIM HOS DEGİL

FARKLI OLMAK BU DEGİL FARKLI OLABİLMEK YARDIMLASMAK PAYLASMAK BİLGİLENDİRMEK

AMA SENDE HAKLISIN BİLEBİLDİGİN KADARINI SÖYLEMİSSİN :asla:

Kerim TÜRK' Alıntı:
Burada yapabileceğiniz 3 seçenek var.

1) Kuşunuzu dinlendirerek uçurmak.Kuş 1 hafta 10 gün'de bir uçuruldukça kendini fazla yıpratmadan düzelecektir.

2) Kuşunuzu her gün zorlayarak kuyruk kenarlarından 3'er tane bırakarak uçurmak.Bu şekilde kuşunuz ya daha çabuk açılır kendini izletmeye başlar yada kaybolacaktır.

3) Kuşunuzun soyunu biliyorsanız ve kuşa güveniyorsanız yavruya kusturduktan sonra tekrar kovalamaya devam etmek.Yavruya kustuktan sonra rahatlayacak ve büyük ihtimalle düzelecektir.

evt doğru ama benim fikrimce en doğru olanı o kuş ztn o halde gelmeden havada belli etmiştir kendini kuşu havada dikkatlice izleyip kuyruk seyreltme işine gitmek en mantıklısı eğer kuş bu şekilde kendini yukarı alabiliyor ve havada çıkabileceği en üzt noktaya kadar çıkıyorsa kuyrukları yerine gelip kuruduğu zaman gelip oynamaya başlar , bu şekildede çıkamıyorsa sıktan evin yakınlarında konabileceği bir yükseklik olmayan açık alan bulup kutu içerinide oraya götürüp oradan kaldırıp eve gelmesini bir kaç gün tekrarlayarak sıktan çıkmasına yardımcı olabilir

saygılar

Kuşun gevşeyip sefeRe başlamasına sevindim . Sıkıda ki kuşların uçurulması aslında tek bir standartla altı çizilecek bir konu değil , burada mühim olan saşu hikayesi belli olan kuşlara göre kür uygulamak . Mahiyeti belli olmayan bir kuş için deneme kuşları için se çok seçenek yok, uçurmak sureti ile netice görülecek ya gevşeyecek ya kaybolacak yada gevşemeyecek .. Kısmet neyse o.

Geri