Yavru tip eğtimi hakında detaylı bilgi istiyorum arkdaşlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eren874
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 5K

eren874

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
eren eren
Meslek
kuşcu
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar tip eğtimi hakında bilgi istiyorum tiplerde sökülme gibi şeyler varmı yardımcı olursanız sevinirim

ben bildiğim kadarıyla anlatayım.yanlışımda olabilir ama sabahın çok erken saatlerinde su verip 1 saat sonrada uçuruluyor bu saatler sabah 5 de fln su verirsin 6 dada uçurursun.çünkü iyi bir ırka sahip tipler inanmaya bilirsiniz ama 20 saat uçuyor inanmayanlar internette bilgiler mevcutttur. bi adam vardı yabancı ülkede onun tipleri 20 saatin üzerinde uçmuş bide tipler gecede ucusunu sürdürüyormuş böyle iddalar var.

saol58che58 tipler dama alışınca hayata gelmiyormuş anca çok susayınca geliyorlarmış güzel bi eğtim vermem lazım aslında posta besliycektim ama yok kümese girmez bilmeme ne fallan dediler faz geçtim sen posta besliyoruşsun biraz açıklarmısın 4tanetip aldım hiç uçmamış güzel bi eğtimle bulutlarda uçağından eminim yardım olcak fikriolan ları bekliyorum

yardımcı olcak yokmu arkdaşlar tip eğtiminin marddin eğitimiyle uzaktan yakından alakası yok o yüzden biraz yardımcı olursanız sevinirimm

abicim kuşları ilk önceleri başka kuşçu uçurmazken uçur.. sabahın erken saatlari, akşam biraz geç saatler bu iş için idealdir.. kimse yokken birkaç kere sineğe yapışsınlar ondan sonra biraz rahatlayabilirsin yani istediğin zaman uçur.. karınları aç olsun ama aşırı da aç olmasın ki her yere inmesin açlıktan.. ondan sonra her gün düzenli olarak uçur onlar giderek daha fazla uçmaya başlar. Bence aralarına 1 çift posta koy.. Ben mesela düz kuşlarımı uçururken 1 çift de posta atıyorum araya: çok güzel oluyor.. Postalar diğerlerini hafiften açıyor, yükseltiyor.. Kuşları çevreyi çok iyi tanıyor..

saol çift yavru aldım demin bitanesi dışarı kaçtı yakalayamadımda cin gibiler mardin gibi yakalanmıyorlar da dışarda kaldı bu gün sanırım eğtim vermeyi iyi yapmam lazım çünkü tipler dama alışınca çok zor geliorlarmış mardinlerle tek tek mi atsam acaba yoksa gurpmu fikrin nedir posta alıcaktım yok içeri girmez kaçarlr fallan dediler ben de almadım başka düşüncelerin varsa paylaşırsan sevinirim

bilgisi olan varmı arkadaşlar yardım bekliyorum

postanın eğitimini çok iyi verirsen dışarda filan kalmaz zaten posta dışarda kalıyorsa besleyemiyorsun demektir çünkü yarışa girdin mesela kümeste saatte var şöyle diyim saniyelerle yarışıyorsun kuş kümese gelir ama kapıdan içeriye girmedikçe bi derecesi olmaz klasmana giremez.posta besliceksen iyi kanlardan takım alman lazım.çünkü posta kuşu gercekte eşine uçar.eşine çok seviyorsa direk gelip kümesin içine girer zaten.bide posta ırkı çok zahmetli ve maddiyet isteyen bi ırk bi kere hafta sonları tatilini unut çünkü hafta sonları salıma fln gidersin antremana gidersin sabah çok erken kalkman icab eder.eğer diyorsanki benim param ve zamanım var ben dayanırım o zaman en ideal ve zevkli ırk postadır o kuşun yoldan saldığında gelişini beklemek kadar heyecanlı bişey yok hele bide geldiğini görürsen havadan o heyecana kalp dayanmaz öyle diyim.

saol mehmet kaya madiyat derken posta ırkı mardinler kadar palı bi ırk deil sanırım peki postayı ila antiraman yaptırmak mak şartmıdır zevk için sadece filo uçurmanın yöntemi nedir tip aldım 2çift yavru dün bitanesi arazi oldu sabah buralardaydı ama gelceni sanmıyorum posta tip beselemeyi düşünüyorum tiplerin beni çok yorcanı sanmıyorum ama eğtimi çok zor bi eğtimoldunu düşünüyorum ver yardım bekliyorum

saol mehmet kaya madiyat derken posta ırkı mardinler kadar palı bi ırk deil sanırım peki postayı ila antiraman yaptırmak mak şartmıdır zevk için sadece filo uçurmanın yöntemi nedir tip aldım 2çift yavru dün bitanesi arazi oldu sabah buralardaydı ama gelceni sanmıyorum posta tip beselemeyi düşünüyorum tiplerin beni çok yorcanı sanmıyorum ama eğtimi çok zor bi eğtimoldunu düşünüyorum ver yardım bekliyorum

yani postaları uzak mesefelerden salmadan beslenmezmi kalktıklarında uçum süreleri nekadar

eren874' Alıntı:
yani postaları uzak mesefelerden salmadan beslenmezmi kalktıklarında uçum süreleri nekadar

tabikide uçarlar. Ama postacılar kuşlarını böyle daha uzaklara daha kolay alıştırırlar. Tabi sen benim gibi sadece kuşlarınla beraber uçsun, yarışta falan gözüm yok diyorsan normal uçurursun.. Benim postalarım kuşlarımla beraber uçuyor hep birlikte 20 dk falan uçuyorlar. Ama postaları tek uçurduğun zaman saatlerce uçabilirler...

saol sinan mardinin 1 2cift bırakıp posta ve tipe odaklanmak istiyorum zevk amaçıyla yarışda gözüm yok uçup beni tatmin etsinler yeterli filo görüntüsü 1 2 saat uçum süresi beni tatmin edecektir kafamda en çok soru işareti tiplerim yapvru postalarıda yavru alcam ila bu kuşları uçurcak eke kuşlarınmı olması lazım yoksa onlar beni kırmayıp uçarlarmı :=)

eren874' Alıntı:
saol sinan mardinin 1 2cift bırakıp posta ve tipe odaklanmak istiyorum zevk amaçıyla yarışda gözüm yok uçup beni tatmin etsinler yeterli filo görüntüsü 1 2 saat uçum süresi beni tatmin edecektir kafamda en çok soru işareti tiplerim yapvru postalarıda yavru alcam ila bu kuşları uçurcak eke kuşlarınmı olması lazım yoksa onlar beni kırmayıp uçarlarmı :=)

Aslında en başta onları alıştırırken alışkın iyi uçan bir kuşun olsa çok iyi olur.. Çünkü yavru kuşları en başta alıştırırken kaçırmamak çok önemli: en riskli dönemdir bu dönem..

bakalım eyer bir gün filo uçan kuşlarım olursa olcak ta resim ve vidolarını paylaşırım şu en iyi eğtimi ögrendiğim zaman tip ve posta kuşlarını uçurcam

maddiyat derken kuşun fiyatını hesaba katmadım.tabikide çok iyi kan postalar mardinlerden daha pahalı olur yani 2 3 milyara satılan postalar gördüm tabi kuş diyarbakır 1. si fln maddiyat derken kuşların yarıştan belli bi derecede gelmesini istiyorsan performans ilaçı alıcaksın.yemlerin çok kaliteli ve çeşitli olucak.her ay bakım kürü yapıcaksın.tabi bi kür yapmanın fiyatı aşşaı yukarı 50 tl yi geçiyor.her ay kür yaptığını düşünürsen bide 1 kür sadece 3 takım kuşa yeter.kuşların fazlaysa kürde fazlalaşır buda maddiyata yansır.onu bunu bıraktım her hafta antreman yaptırcaksın araba su yakmıyor.hadi gercek yarışa girdin diyelim.ilk önce derneğe kayıt olucaksın ilk olarak belki değişmiştir ama 60 ytl kayıt ücreti.ondan sonrada bunların aidatı fln var.yarışa kuş yolladığında kuş başıda belli bir ücret var.her şeyi bıraktım kümese saat lazım bi saat 750 -800 tl .
postayı başka bir kuşla sakın uçurmayın ya diğer kuşların uçuş karakteri bozulur yada postaların uçuş karakteri bozulur.büyük postayı kolay kolay alıştıramassın yavru alman lazım tabi her ırkta olduğu gibi yavrular da salak oluyo yani 20 tane yavru alsan elinde en fazla 10 tane kuş kalır uçan tabi her yerdende yavru almicaksın isimli adamlardan gidip yavru alıcaksın.

inşallah yardımcı olmuşumdur.

saol bilgilerin için ben profösyenel deil amatör besliycem zevk ve filo şekli uçuç için çok saolmehmet

sen sağol eren. sen amatör olarak besle ben seni 2 ay sonra göriyim.bi bakarım konu açmışın kuşları yarışa soktum diye:))))

:hhh: inşalah dediğim gibi kafam da ilk tipler var ama kaç gün oldu kouuy açalı kimse beslemiyo herhalde fikri olan yok baksana

çıkar çıkar belki konuyu fln görmemişlerdir:)

beslediğim zaman yarıştırırız postaları

siz tippleri nerden buldunuzki nasıl eğitileceğini bilmiyorsunuz?yani eğer bir yetiştiriciden aldıysanız onun anlatması gerekmezmi? yada elindekilerin tippler olduğunu nerden biliyorsun? uzun uzun yazacak vaktim yok o yüzden şu linkten bilgi alabilirsin http://www.turkertippler.com/hakkimda.html herhangi bir yabancı dil biliyorsan o dile ait sitelerdende bakabilirsin. türkiyeden başka sitelerde var. kolay gelsin

loutremont edirne kapıdan kuş pazarından aldım kuşları paçalı olanlardan budapeşta lar senin yüksek uçucularını inceledim şu an elimse 4tanevar cik cik alışkın lar ama hiçuçmalarına yönelik bi girişimde bulunmadım anlıycan bende 2 3 saat uçan da yok eğitimli yavaş yavaş toplamaya başlıyorum anlıycağın uçun eğtimi için sadece mardin var yavruları gurup mu uçurmam lazım yoksa daha olgunlaşmaları beklemek mi lazım dediğim gibicik cikler iyi bi eotimle sadece kendi çatıma alıştırmak istiyorum yavaş yavaş sayısını çoğatmak o yüzden yardım istiyorum

çok güzel bi kaynak arap sabunu bi ilginç geldi bana

anladım onlar budapeşte yüksek uçucusudur kısmen. artık yazmak gerekmiyor çok konuşuldu nadirde olsa paçalılarıda var bu kuşların ama ben pazardakilerden emin değilim.çok fazlasını besledim onların. şuan onlardan macaristandan gelen bir kanı bıraktım. en iyi uçanlar onlardı zaten. yavrular 4 aylıklar ve 2 saate çıktılar. bunlar erken uçmaya başlıyor. çok fit kuşlardır. fakat bu kuşlara tippler gibi eğitim vermen gerekmiyor en azından o kadar sert değil. düzenli uçur ve düzenli yem ver yağlı yemlerden kaçınarak tabiki. mesele ritimleri bulmaları ortalama 4 saat uçan bir budapeşte bana kalırsa gayet ideal ve standartlara uygundur. öyle 10 saat 9 saat falan uçtuklarına inanma ben gitim gördüm yok öyle birşey. yarış sonuçlarının çoğu 5- 5,30 civarında. tabi arada bir bir michael jordan çıkar tabiki bu standardın üzerine çıkan ama çok nadir, hele burda baya bir zor. taklacılarla uçurma mümkünse ayrı hiçbir ırla uçurma. yavru aldıktan sonra iki tane bile olsa yeterli olur şu aşamada. çoğaltıncada 4 -5 li şekilde uçurursun. ayrı kuş koyarsan kombinasyonlarını bozarsın. heleki bu konuda taklacı en son uçuracağın kuştur.

saol erol eski yanlış şöyle bi sorun var mardinlerle uçurmazsam nası uçurcam ki bende dediğim gibi 2 çift varbiri sarı kafalar biride siyah kavalar kovalsam bi iki başka dama atcaklar başka bi fikrin varmı

Geri