tepeleri anlaşılmaz sarı tüydeiken, onların verdiği yavrudan bi cacık olmaz. Eğer oyunları için bakmıyorsan kuşlara pek bi randıman bekleme. sat onları adamgibi bir çift al azz olsun temiz olsun omları üret. şöyle basit bi hesap yapacak olursak: ben şebap severim ondan örnek vereyim senin sevdiğin kuş ne ise onun üzerinden uygula.
bir çift miski al adam gibi iyi bi para ayır aldığın kuşun ana babasını gör yavrularınıo gör ona göre al rastgele güzel kuşları eşlersin ucuza pazardan bulup ama ne verecekleri belli olamaz.iyi bir çift kuşu görüp aldın iki çiftte bakıcı kuş alırsın en az bunların yanına, bir yaz boyunca 3-4 ayda miskileri 10 çift yumurtlatsan bunlardan yumurta çalarak 5 çift yavru alsan bir yaz boyunca ana babaları dahil 6 çift kuş olur sadece bir çiftten.6 çift yavrudan diğer yaz kaç yavru alacağını sen hesapla çiftide iyibir şebabın en aşşağı 300 ytl dir seyride ayrı zevk. senşebap svmezsin bango seversin baska seversin dönek seversin hünkari,posta, cinperi, hangisini seversen bak baktığına değer
ben ikisene öndce aynı işlemi yaptım hasta nın sakatın gözünün yaşına bakmadım çocuklara verdim şimdi 14 miskim 16 sabunim 8 oyun kuşum 14 bakıcım 9 yavrum 13 oyun kuşum var. 8çift cins kuşum var. Kümese sığmıyor yeni kümes yapacağım 35 m2 alanım var şimdi orayı kapatacağım
Eğer hala ben şekeri ile silik sabuni eşleyeceğim öntepe bal kafa alacağım dersen sen bilirsin.UNUTMA KUŞÇULUK SABIR İŞİDİR BENİM DEDİĞİM YOLU UYGULARSAN İNSAN LAR SIRAYA GİRER SENDEN KUŞ EDİNMEK İÇİN İYİKUŞ KADAR İYİ KUŞÇUDA ÖNEMLİ.
KOLAYGELE