Yavru Uçurma Yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan acemikuşcu58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
izzet ömer kılıç
Meslek
kuşçuluk
İlgi Alanı
Köpekler
ARKADAŞALR BEN 2 TANE Bİ TANE TEYZEDE YAVRU ALDIM BİRİSİ ARAP MARDİN DİĞERİDE ÇORUM ABLA DEDİ 15 GÜN SONRA UÇUR BU FORUMDAN Bİ ARKADAŞA DANIŞTIM DEDİKİ PAZARTESİ GÜNÜ UÇUR DAHA KUŞLARA ALALI 4 GÜN OLDU SİZCE UÇURMALIYIM KAÇARMI KUŞ ? KAFAM TAKILDI ?

Ben böyle yapmasını söyledim alalı dört gün olmus ve kuslarda daha cikmiş kendi iki tane kanadı çekili kuşu varmıs onların yanında bi iki gün kanatları açık takılsınlar dedim ve pazarteside kovalayıp uçurmasını söyledim doğrumudur ?

Yavru ise birkaç gün dışarıyı gösterip ondan sonra uçurmak mantıklı. Ürkek de değilse pek biryere gitmez. En iyisi 1 hafta kadar dışarıyı tanıtmak, ondan sonra uçurabilirsin. Eğer yavru ekesi ise hemen de olur. Ben 2 gün içinde uçuruyorum yavru ekelerini.

DrFazz' Alıntı:
Yavru ise birkaç gün dışarıyı gösterip ondan sonra uçurmak mantıklı. Ürkek de değilse pek biryere gitmez. En iyisi 1 hafta kadar dışarıyı tanıtmak, ondan sonra uçurabilirsin. Eğer yavru ekesi ise hemen de olur. Ben 2 gün içinde uçuruyorum yavru ekelerini.

Kardeş Dışarıya Tanıtmak Derken yani Dışarıya mı göstermek benim çatının duvarları biraz yüksekte .

Bide Eke Derken .d

acemikuşcu58' Alıntı:
DrFazz' Alıntı:

Kardeş Dışarıya Tanıtmak Derken yani Dışarıya mı göstermek benim çatının duvarları biraz yüksekte .

Bide Eke Derken .d

Hmm ben bahçede besliyorum, çevrede de pek ev yok. O yüzden çabuk alışıyor. Bir de kuş da çok. Eke yavruluktan çıkmış yani sarı tüyleri gitmiş ve onun üstünden de birkaç ay geçmiş demek. Burda öyle derler oralarda ne derler bilmem ama.

Evet Hayvan Yeme Başlamış Tüyleri Felanda Sağlam Ama Cixliyor MEsela bi tahminde bir öneride bulun abi yha sence napim ? ben çatıda besliyorum

Cikliyor ise henüz yavru. Onun için çevreyi iyi öğrenmesi lazım. O yüzden 1 hafta kadar bant falan vur kanadına öyle çıkar çatıya beton düz çatı ise tabi. Kiremitli çatı ise olmaz. Çünkü kendini atar falan uçamaz ve yere çakılır. Bir haftadan sonra da alışkın bir kuşla beraber uçur diyorum. Benim düşüncem böyle.

Evet abi düz çatı kiremit felan yok 4 gündür kümesde zaten bu gece istanbulda oturduğum için kar yağacakmış ondan çıkarmicam o zaman kuşu 1 haftası dolduğunda kuşu uçurabilirmiyim abi etrafı fazla göremiyor kümesden çıkarmıcam bugün bantlarını çözdüm ve kümese koydum. etrafı görememesi bir sorun yaparmı?

selamınaleyküm acemi kuşçu arkadaşım kuşların bulunduğu yere kedi vb. tehlikeler den uzaksa kümesin kapısını açık bırak yemi ve suyunuda dışarda bırak akşama kadar kendi halinde kalsın kendileri iner kalkar kümese girer çıkar yüksek duvar diyorsun oraya çıkar iner yani kendi halinde bir iki gün sabahları aç kümesi akşamları kapat üçüncü gün fazla sıkıştırmadan yani uçur kenara çekil hava turlayıp geri aşşağı iner indikten sonra her bir saatte bu şekilde uçur dördüncü gün korkma sıkıştır daha bir yere gitmezler birde şu var yavrular inmek istedikleri zaman bırak insinler zorlarsan başka çatıya alışırlar her uçurmak istediğinde başka çatıya konarlar bu dikkat edilmesi gereken bir husus

:evet:
ELKIR' Alıntı:
selamınaleyküm acemi kuşçu arkadaşım kuşların bulunduğu yere kedi vb. tehlikeler den uzaksa kümesin kapısını açık bırak yemi ve suyunuda dışarda bırak akşama kadar kendi halinde kalsın kendileri iner kalkar kümese girer çıkar yüksek duvar diyorsun oraya çıkar iner yani kendi halinde bir iki gün sabahları aç kümesi akşamları kapat üçüncü gün fazla sıkıştırmadan yani uçur kenara çekil hava turlayıp geri aşşağı iner indikten sonra her bir saatte bu şekilde uçur dördüncü gün korkma sıkıştır daha bir yere gitmezler birde şu var yavrular inmek istedikleri zaman bırak insinler zorlarsan başka çatıya alışırlar her uçurmak istediğinde başka çatıya konarlar bu dikkat edilmesi gereken bir husus

Hepinize Teşşekür Ederim .

Yavrular Büyüklerin Limon Kasasına Giriyor Büyükler Dövüyo Onları Bu Bir Sorun Olurmu Alışmasında ? Sanki YAVRULARDA İNADINA GİRİO .D

Geri