yavru ve kuş alıştırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tacettin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

Tacettin

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Tacettin Belkeseli
Meslek
Satış Temsilcisi
İlgi Alanı
Kediler
s.a

Arkdaşlar,kısa bir süre önce kuş beslemeye başladım ve zaman zaman takıldığım bir çok konu oluyor ve sizlerden destek almaya çalışıyorum.Yine böyle bir durum var.
Sorum şu 1 çift kuşum var ve yavruları yumurtadan 1 hafta önce çıktı ,kuş üzerinde artık değil bu normal mi
Kuşlarım çevreyi tanımıyor kanatlarını bantlamalımıyım,yavru bakımları için problem olur mu ve bantlama işlemini nasıl yapıcam
Bir başka sorum ise yavru kuşların yerini değiştirsem kuş yavrularına bakarmı ,çünkü yeri oldukça pislendi

yardımınızı rica ediyorum.saygılar.

merhaba arkadaşım,öncelikle 1 haftalık yavruya yatmayabilir normaldir,yuvayı değilde altlarını temizleyebilirsin,ama 1 haftalıksa bence elleme,dişinin kanadını makasla ,erkek perdahını almışsa yerin açık değilse onuda makasla,ha bantlamak çözümdür ama kuşu rahatsızda eder,dişin çatıya kalkarsa erkekte kalkar,indirebilirsen indir,vaktim çok yavrulara ben bakarım dersen sen bilirsin ,anaçların oyuna binmemişse dişiyide erkeğide üç gün bantla dördüncü gün erkeği aç dişi dursun,erkeği kovala yavaşca alışır umarım,ama yerde dişin kalmalı :slm:

göksal balcı' Alıntı:
merhaba arkadaşım,öncelikle 1 haftalık yavruya yatmayabilir normaldir,yuvayı değilde altlarını temizleyebilirsin,ama 1 haftalıksa bence elleme,dişinin kanadını makasla ,erkek perdahını almışsa yerin açık değilse onuda makasla,ha bantlamak çözümdür ama kuşu rahatsızda eder,dişin çatıya kalkarsa erkekte kalkar,indirebilirsen indir,vaktim çok yavrulara ben bakarım dersen sen bilirsin ,anaçların oyuna binmemişse dişiyide erkeğide üç gün bantla dördüncü gün erkeği aç dişi dursun,erkeği kovala yavaşca alışır umarım,ama yerde dişin kalmalı :slm:

Bilgiler için çok teşekkür ederim.
Kanatlarını makaslama işi bana çok sıcak gelmedi,başka bir yöntem düşünmeliyim.

2 kuşun peşinde 1 hafta koşmadan önce bende öyle düşünüyordum,kuşların değerli değilse bantla ve 3,4 gün sonra uçur.bu senin bileceğin birşey inşallah aışırlar :slm:

Merhaba makaslama işini bence uçacak kuşa yapmak pek akıllıca değil.En güzeli bantlamak ilk önce erkek kuş alıştırıldıktan sonra dişi kuşu uçurmak.Yavruların yeri değiştimi kuş bakmaya bilir en güzeli altının temizlenmesi onuda yapamam dersen kasaya taban ızgara koy rahat et saygılar.

Arkadaşlar

Yavruları elime alıp yuvayı temizledim,yeri değişti .yavrulara bakmıyorlar
ne yapmalıyım açil yardım

merhaba ,aynı yere koymadınmı,yavrular büyükse anaçları kızmış olabilir dişi yumurtlayana kadar iyi bakmazlar inşallah böyledir ,arada yavruların kursağını kontrol et,çok rahatsız etme yuvayı daraltırsan yavruların yanına gitmeleri kolaylaşır inşallah bakarlar :slm:

Tacettin' Alıntı:
Arkadaşlar

Yavruları elime alıp yuvayı temizledim,yeri değişti .yavrulara bakmıyorlar
ne yapmalıyım açil yardım

[arama][/arama]

Yavru kuşların elde beslenmesi ile ilgili konu: viewtopic.php?f=22&t=87

göksal balcı' Alıntı:
2 kuşun peşinde 1 hafta koşmadan önce bende öyle düşünüyordum,kuşların değerli değilse bantla ve 3,4 gün sonra uçur.bu senin bileceğin birşey inşallah aışırlar :slm:
Bence her kuşun bir değeri vardır...

göksal balcı' Alıntı:
merhaba ,aynı yere koymadınmı,yavrular büyükse anaçları kızmış olabilir dişi yumurtlayana kadar iyi bakmazlar inşallah böyledir ,arada yavruların kursağını kontrol et,çok rahatsız etme yuvayı daraltırsan yavruların yanına gitmeleri kolaylaşır inşallah bakarlar :slm:

Sağolasın,kuşlarım yavrularına artık bakıyorlar. :oley: :tamam:

merhabalar,bu sitede herkesin birbirinden öğreneceği birşeyler var,bu sayede kurtulan her güvercin kendi kuşumuz kadar değerlidir,inan senden çok sevindim herşey gönlünce olsun bylegend arkadaşım yanlış anlaşılma olmasın tabiki yabanide olsun değerlidir,ama taklacı cinsinde oyunlu kuşlar daha değerlidir onu belirtmek için yazdım,aylarca uğraşıpta hediye aldığım bir çift oyun kuşunu kaçırınca 1 hafta adama kaçırdım dememek için koşuşturdum anlatabildim umarım. :slm:

Bu konunuyu açalı bir ayı geçti,yavrularım gayet güzel,maşşallah

Fakat önemli ve benim için çok zor bir durum söz konusu
Bu güzel yavruları uçmaya nasıl alıştırıçağım.

Anne babası 2 aydır bende hiç uçurmadım ,yağlandılar.Daha öncede uçtuklarını sanmıyorum,tahminim

Yavruları nasıl uçurmalıyım,en iyi ve en güzeladım adım yöntemler nedir
uçan bir kuş mu almam gerekli
bu konuda lütfen bana yardımcı olun ,onların harika birer doğal uçucu olduklarını biliyorum ama burda bana düşen sorumluluklar nedir,saygılarımla

xXxKİNGxXx güzel kuşlar :heyo:

etrafın açıksa çatıdaki kuşları görebiliyorsa uçan kuşlar, anne ve babalarını çatıya sal yavruları kovala yavaş yavaş alışırlar uçmaya yerlerini tanıdıkları zaman zaten havadaki hareketlerinden anlıcaksın. Etrafında çok kuşcu varsa onlarla aynı saatte uçurmamaya gayret et yavru kuş cahil olur başkasının çatısına gider çünkü. Uçan kuş almanda bişey değiştirmicek onu alıştırmanda aynı böyle olucak hatta dahada zor olur. Yavrularını daha rahat alıştırırsın ben biyere kaçıcaklarını sanmıyorum cok aşırı zorlamadan yavaş yavaş dürt kalksınlar havaya 1 haftaya alışırlar uçarken baktın gitcek gibiler sana doğru gelirken pırıltı ver yani yerdeki kuşlarını dürtükle kanatlarını oynatsınlar havadaki kuş görüp iner hemen yavruysa hemen iner zaten

Geri