Yavru ve yumurta düşmanı yılanlar

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ozdemir59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K

Ozdemir59

Üye
site.mynet.com
Ad Soyad
Bülent ÖZDEMİR
Meslek
Kamu çalışanı
İlgi Alanı
Arkadaşlar çok az kimsenin başına gelebilecek bir olay başıma geldi geçen hafta kümesime girdiğimde bir yılan bütün yavru ve yumurtaları öldürmüş bende yılanı öldürdüm bugün yine kümese gittiğimde bir tane daha yılanla karşılaştım bu yüzden kümesimin yerini değiştirmeyi düşünüyorum bu konuda fikirlerinizi söylerseniz sevinirim

gecmıs olsun daha saqlam bı kumes yaparsanız daha iyi olur sanırım

Kayserideyken benimde başıma çok gelirdi. Ama sonra devekuşu yumurtası alıp kümesin bi köşesine koymuştum onun kokusuna bidaha yılan gelmemişti. Devekuşu yumurtasının kokusuna yılan gelmez derler bizim Kayseri'de ve gerçektende işe yaramıştı. Ama artık gerek kalmadı İstanbulda besliyorum ama size şiddetle tavsiye ederim...

SİNAN ÖZTEKİN

uyarıların için teşekkür ederim bugün bir tane yılan daha gördüm kümes içinde ama öldüremeden kaçtı ben en güzeli kümesin yerini değiştireceğim

Sen nasıl bi yerde yaşıyosun öyle yaa.. Yılanların ıcınde. Sen kumesi degıl evi degıstır hatta bulundugu şehrı vs...

Bazı tür yılanlar eşli dolaşır oyüzden 2 tane görseydiniz normal olurdu ama 4 tane olması biraz garip. Belki yakınlarda bir yerde yavrulamışlardır yavrular da büyüyünce teker teker sizin kümese düşmeye başlamış olabilirler. Ya da yakınlarda yılanların barınabileceği bir yer varsa orayı temizlemiş olabilirler ve ordan çıkan yılanlar sizin oraya gelmiş olabilirler.

Abi nereden giriyorlar kümese? Yılan giriyosa sansar falan da girer.. Kümesi düzelt bence.. Kümesin nasıl bilmiyorum ama küçük delikli telle falan çeviriyorlar genelde...

yaptığın espiriler senin gibi çok soğuk dostum
EFE_' Alıntı:
Sen nasıl bi yerde yaşıyosun öyle yaa.. Yılanların ıcınde. Sen kumesi degıl evi degıstır hatta bulundugu şehrı vs...

Ozdemir59' Alıntı:
yaptığın espiriler senin gibi çok soğuk dostum
EFE_' Alıntı:

Espri yaptıgımı kim söyledi?

benım evde yılan olacak 1 gun oturmam orada. Ya o yılanlar gıdecek ya da ben.

Ozdemir59' Alıntı:
http://www.kuscular.org/viewtopic.php?f=27&t=1008 bu linkten kümesi görebilirsiniz http://site.mynet.com/guvercin59/ şunuda belirteyim 4 tane ara ara geldi 1.5 ay içerisinde tek tek

Kuşların çok güzelmiş abi maşallah. Kümes baya açık.. Güle güle besle inşallah yılan sorununu çözersin...

genelde ben inege yılan gelir diye bilrdim sütünü emermiş acaba kus larıda kus sütünimi emmeye geliyor

bu olay bizim yazlıkta bizim evin yanında muhittin amca var onun basına gelmişti 2 sene önce bizim yazlıkta muhittin amca kus besliyordu birden yanına yılan gelmiş o bağırınca biz babamla gittik baktık yılan kümese giriyor babam hmn kürek aldı yılanın basını kopardı ve muhittin amca daha kus beslemedi.kuşlara bişey olmamıştı

kardeşim yerini değiştirmene gerek yok..
altı topraksa çok rahat girerler.. önce yapman gerekenler.
ince delikli tel alıcaksın ve kümesin altını komple telle kaplıcaksın.. ama kümesin içindeki teli biras toprağa bastırırsan hayvanlarında ayaklarına batmas.. hatta çift kat geçersen çok daha sağlam olur..
sonra yanlardan girebilcen bütün yerleri telle kapatıcaksın.. teli geçtikten sonra aşağıdaki bölümleri 10-15cm'lik bir taktayla çivile. oralar çok sağlam olmuş olur. ardından kümesin üst tarafıda ztn sağlamdır..
bu dediklerimi uygularsan hiç bir problemle karşılaşmassın.. aşağıdan hiç bir yılan girmes..

gördüğüme göre tahtaların aralarında açıklık var..
ufacık bir açıklık bile yılan ve sansar için idealdir.bana kalırsa açıklıkları kople telle ör..

abi öncelikle geçmiş olsun. şimdi kedi koy dicem o daha kötü yapar:)sen bi daha kümesi elden geçir tabanı beton fln yap

Ben yılan sorununu çözdüm gibi görünüyor kümesi sağlamlaştırdım her tarafını tel ile çevirdim yılan gelebilecek yere köpek bağladım ama bahçede kuş besliyen arkadaşlar bu yazılanları okumalılar bence herkeze ayrı ayrı teşekkür ederim

ewt bende köpek bagla diyecektin köpegin kokusundan bile çekiniyor diye biliyorum yılan sansar kedi gibi hayvanlar.

benımde dün kümesıme yılan gırmiş ve 5adet yumurta ve 1adet yavruyu oldurmüş geçen sene aynı olay başıma gelmişti bayagı zarar verdi bende ona ınat bekledım saat gece yarısı 3 30da yılan kumese geldı bende tufekle onu vurdum bu sene dedım tamam kurtulduk ama meret nerden çıktıysa geldi ve canımı yaktı akalım sonuç ne olacak dunden beri kumesın içini dışını ılaçlıyorum bızım burada sune ilacı diye bir ilaç var bunun kokusuna yılan gelmıyo dedıler bakalım bır ıkı gun ılaçlama yapıcm ve olmadı yıne bekleyıp vurmadan olmayacak yoksa bayagı zarar verıyolar bakalım kısmet artık . :sinirli: :sinirli: :sinirli:

barakuda' Alıntı:
benımde dün kümesıme yılan gırmiş ve 5adet yumurta ve 1adet yavruyu oldurmüş geçen sene aynı olay başıma gelmişti bayagı zarar verdi bende ona ınat bekledım saat gece yarısı 3 30da yılan kumese geldı bende tufekle onu vurdum bu sene dedım tamam kurtulduk ama meret nerden çıktıysa geldi ve canımı yaktı akalım sonuç ne olacak dunden beri kumesın içini dışını ılaçlıyorum bızım burada sune ilacı diye bir ilaç var bunun kokusuna yılan gelmıyo dedıler bakalım bır ıkı gun ılaçlama yapıcm ve olmadı yıne bekleyıp vurmadan olmayacak yoksa bayagı zarar verıyolar bakalım kısmet artık . :sinirli: :sinirli: :sinirli:

SÜNE İLACINI DENEDİM BEN bir müddet gelmiyor ama ilacın etkisi geçtiği zaman tekrar geliyor bu sene kümese gelmedi ama dün öldürdüm bir tanesini kümesin çok yakınına yuva yapmış öldürdüm yumurtaları çıktı içinden bunda en etkili yöntem devekuşu yumurtasını kümesin bir köşesine koyman ama bulabilirsen tabi ben şahsen bulamadım onun kokusunu gelemiyorlar

Geri