yavru yavruyu beslemesi çok ilginç bugün gördüm bir yaşıma girdim sizin başınıza da geldimi acaba..?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lugat16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

lugat16

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Celal Batur
Meslek
bilgisayar meslek yüksek okulu yaşım 18 90 doğuml
İlgi Alanı
Kediler
iyi akşamlar değerli okuyanlar..

bugün kümeste çok ilginç bir olaya tanık oldum.bir çift kuşumdan ilk yavruyu aldım çakmaklı.bi ara havalar iyiken 2-3 gün uçtu.çiftin altında şuan yine yavru bulunmakta 1 haftalık.çiftin erkeği çakmaklıyı arada besliyo.ve o çakmaklı yeni kardeşlerini besliyodu.daha cik cik ötüyo sarı tüyleri bulunmakta.ve bana çok ilginç bir olay geldi.sizin görüşünüz veya sizin de başınıza geldimi acaba :? :?

Ekli dosyalar

• Celal_079.webp
    Celal_079.webp
    305.3 KB · Görüntüleme: 1,500
Evet ilginç gerçekten , ilk gördüğünüzde şaşımanız da doğal ,çok sık rastlanan bir durum değil bu.
Bazen yeme yeni vurmuş birkaç haftalık küçük yavrular yerde yem isteyen diğer küçüklere kusabilir, onlara şevkat gösterebilir çok sempatik bir olay bu bazen bende rastlıyorum çok haşuma gidiyor açıkçası.Tabi sürekli kusmazlar arasıra kusarlar yani ebebey rolünü tamamen üstlenmezler. selamlar.ŞEREF

walla gecen sene benimde başıma geldı aynısı,abi rolu ustlenıyo resmen cok hosuma gitti ya cok ilginc ve cok hoş şeyler walla bunlarr..

2 gündür takip ediyorum 2 kere gördüm ilkinde dövüyo zannettim baktım çekti hemen kendini bugün gördüm eni kunu besliyodu harbiden çok hoş birşey daha öncede başka bi ebebey başka yavruyu beslemişti bir kereye mahsus.biz deriz ya insanlık ölmemiş fln onu görünce onlarda da güvercinlik ölmemiş die düşünmüştüm :hhh: .zaten çok seviyorum ama böle olaylar dan dolayı daha fazla seviyorum kuşlarımı :kalp: (:

Benimde başıma geldi, yeni yeme düşen baska yavrum, aynı yuvada bulunan 10 günlük kardeşi yavruya kusuyordu, bende yumurtaya yatan yavru bile var, annesini dövüyo, yuvaya sokmuyor bide :)

Bendede şuan sadece 1 yavru var kümeste 22 günlük kelebek.Kümesteki bütün kuşların altında yumurta var fakat nerdeyse hepsi bu yavru kelebeği besliyor.Ama hak vermiyorda değilim yavru kelebek okadar sevimli yalvarıyorki yem için her önüne gelen anaçtan yem kopartıyor mutlaka :) Çok sağlıklı büyüdü umarım uçmasınıda görmek nasip olur.Saygılarmıla...

Benimde başıma geldi. hem yawruları besledi hemde yawruların bulundugu yere yumurtladı, kuluçkaya yattı. geçinip gittiler öyle.

Ewt aynı olay benimde başıma geldi hatta resimdeki yavrunun aynısı vardı bendede başka çiftin yavrularını besliyodu:D

Re: yavru yavruyu beslemesi çok ilginç bugün gördüm bir yaşıma g

arkadaslar konu dısına cıkacagımda bende yenı basladım bılgılerınıze sıgınmak ıstıyorum kusumuz yavruladıgında baska kusun altına surmek felan dıyorlar bunu nasıl yapacagız ya beslemezse o kus yuavruyu:?yada nasıl yapacagız bu yumurtayı surme ısını acıklarsanız sevınırım

timsah_brs' Alıntı:
arkadaslar konu dısına cıkacagımda bende yenı basladım bılgılerınıze sıgınmak ıstıyorum kusumuz yavruladıgında baska kusun altına surmek felan dıyorlar bunu nasıl yapacagız ya beslemezse o kus yuavruyu:?yada nasıl yapacagız bu yumurtayı surme ısını acıklarsanız sevınırım
fatih abi beslememe gibi bi durum olmuyor.kendi yavrusu sanıyor.şimdi mesela senin bir çift postan var bir çift de üretmek istedign kuşun var.aşağı yukarı aynı günlerde yumurtladılarsa(en çok 3 gün) bekliceksin ikisi de yumurtlayacaklar.sonra posta yumurtalarını atıp üretmek istedgn kuşun yumurtalarını postaların altına koyacaksın.ya da aynı zamanlarda yumurtlamasalar bile yumurta saklama diye bi olay var.herkesin tarzı farklı.ama benim bildigime göre serin ve güneşsin bir ortamda 15 güne kadar saklanabiliyor yumurtalar.bu şekilde günlerini denk getirebilrsin ve dediğim şeyi yaparsın

tskler kardesım ya bı arkadasta ozelden yazmıs kavradım ben bu ısı postaların altındakı yumurtanın suresını gecırmemk gerek dımı posta 14 gundur bakıyorsa damızlık kuslarım yenı yumurtladıysa yınede surebılırmıyım zaman acısından yanı

Geri