Yavru-Yumurta Baktırma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bysharp
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

bysharp

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Samet KESKİN
Meslek
Öğrenci
İlgi Alanı
Seçiniz
slm beyler...Ben kuşçuluğa yeni başladım ve bu yavru baktırma olayını bilmiyorum forumda da aradım biraz ama istediklerimi bulamadım.Şimdi bende 1 takım posta var.Onlara nasıl yavru baktırcam.Kuşların aynı anda mı yumurtlaması lazım.Altında hiç yumurta yokken başka bir kuş yumurtlayınca altına koysam bakar mı ? Bu işi bilenlerden geniş kapsamlı bir anlatım istiyorum...
Saygılar....

kardeş kuşun yumurlaması lazım ondan sonra altına yumurta kaya bilirsin

aynı anda yumurtlaması lazım veya 2 3 gün önce veya sonrada olabilir yumurtaları değiştirerek baktırabilirsin yada yavruları

saolun da şöyle detaylı bir anlatsanız ...Mesela bakıcı kuş yumurtladı onun yumurtasını aldım altından sahte yumurta koydum ne kadar yatar o yumurtaya?İlla yumurtlaması mı lazım yoksa yumurtlayalı uzun bir süre olmuş yumurtasını alıp altına diğer kuşun yumurtasını koysam bakar mı v.s v.s ???

bysharp' Alıntı:
slm beyler...Ben kuşçuluğa yeni başladım ve bu yavru baktırma olayını bilmiyorum forumda da aradım biraz ama istediklerimi bulamadım.Şimdi bende 1 takım posta var.Onlara nasıl yavru baktırcam.Kuşların aynı anda mı yumurtlaması lazım.Altında hiç yumurta yokken başka bir kuş yumurtlayınca altına koysam bakar mı ? Bu işi bilenlerden geniş kapsamlı bir anlatım istiyorum...
Saygılar....

SAMET KARDESİM BİLİNMESİ GEREKENLERİ ÖGRENMYE ÇALISMAN ÇOK GÜZEL AMA HER SEY İÇİN GELİŞİ GÜZEL BASLIKLAR AÇMANA GEREK YOK SİTEMİZDE AÇTIGIN KONULAR OLDUKCA FAZLA VE BİLGİLENDİRİCİ TAVSİYEM AGABEYLERİYİN KONU VE KONU BASLIKLARINI OKUMAK BULAMADIGIN BİR KONU OLURSA BASLIK ACINIZ KOLAY GELSİN

bysharp' Alıntı:
saolun da şöyle detaylı bir anlatsanız ...Mesela bakıcı kuş yumurtladı onun yumurtasını aldım altından sahte yumurta koydum ne kadar yatar o yumurtaya?İlla yumurtlaması mı lazım yoksa yumurtlayalı uzun bir süre olmuş yumurtasını alıp altına diğer kuşun yumurtasını koysam bakar mı v.s v.s ???

Şimdi diyelim 1 çift bakıcın var 1 çiftte damızlığın bunlar aynı günde yumurtladığında yumurtalarını alırsın değiştirirsin

Yani bakıcıların altına damızlık damızlıkların altına sahte yumurta yada bakıcıların yumurtalarını koyarsın eğer bakıcı kuşun kısır ise herzaman yavru ve yumurta koyup baktırabilirsin

Saygılarımla..

Eskilerden' Alıntı:
Şimdi diyelim 1 çift bakıcın var 1 çiftte damızlığın bunlar aynı günde yumurtladığında yumurtalarını alırsın değiştirirsin

Yani bakıcıların altına damızlık damızlıkların altına sahte yumurta yada bakıcıların yumurtalarını koyarsın eğer bakıcı kuşun kısır ise herzaman yavru ve yumurta koyup baktırabilirsin

Saygılarımla..

Saol en açıklayıcı bu oldu.O zaman bana kısır lazım :D

bende bi çift dolapçı var ve dişi olan kısır bi dolapçı, şimdi ben bunların altına ne zaman olursa olsun yumurta koysam bakarlar mı yadırgamadan?

Geri