Yavru yumurtadan cıktı fakat bakan yok!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Roshan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K

Roshan

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Kubilay ERDOĞAN
Meslek
Tekstil
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar cok acil yorumlarınızı bekliiyorum.Şahine kaptırdığım kuşların yumurtası bugün çatladı.Yavru daha yumurtanın icinden tam olarak cıkamadı çıksa bile ona bakıcak anaçlar yok.Ben bu yavruyu kendim elde besleyerek hayatta tuta bilirmiyim?????Eğerki besleye bilirsin diyolarsanız nasıl bir yöntem uygulamalıyım ve ne tür bir yem kullanmalıyım.Durum cok acil arkadaşlar öğleden sonra yazlığa gidicem lütfen bilgilerinizi benimle paylasın besleniyor ise yumurtayı yanımda götürücem...

Şİmdi sitede gezerken şırınga yöntemini gördüm.Fakat bu yöntem 1 günlük yavrulara uygulana bilir bi yöntem midir.Öyle ise bebe maması kullana bilinir denmiş bu mamayı suyla berabermi yumuşatıyoruz??

yumurta çatlamasaydı başka bir çift in altına süt deredim ama şimdi bakmakzlar

Selamlar...

İşin açığı ben pek yaşayacaklarını düşünemiyorum. Keşke o durumda yumurtaları olan kuşların en azından birini uçurmasaydın. İlk birkaç gün anaç kuşlar yavruların kursaklarına kusmayıp köpüklü hava üflüyorlar diye biliyorum. Yine de canı veren Allah, bakarsın yiyecek yemleri, içecek suları vardır bu dünyada... İşin rast gelsin...

en az bir hafta -10 gün geçmeli şırınga yöntemi için.

Selamlar........
Yavrularınız yumurtadan çıktı; Ya anne, babası bakmıyo ya da anne, babası artık yok ne
yapabiliriz...
Ben şu yöntemi kullanıyorum;
1-2 çift kısır kuşum var. Kısır kuşun yavrusu hiç olmadığı için genelde yavruya çok hassas
olurlar. Onların olduğu bölmedeki yuvasına kızıl etteki yavruyu koyarım. Böylece bir çok yav
ruyu kurtarırım. Ama Ömer ÖZKURT abimizinde belirtmiş olduğu gibi 7-10 günlükse şırınga
yönteminide kullanabiliriz. Takla ırkı genelde yavruya iyi bakar. Genetiğinde var.

tanidigin kuscu arkadasin varsa onda bakabilecek kus varsa ona ver derim yada agzinla besle cigne iyece agzinla maya sekline getir agzinla besle yavruyu sicak tut baska da bir care yok zaten yada :hungur:

tolgahan' Alıntı:
tanidigin kuscu arkadasin varsa onda bakabilecek kus varsa ona ver derim yada agzinla besle cigne iyece agzinla maya sekline getir agzinla besle yavruyu sicak tut baska da bir care yok zaten yada :hungur:

İnsanın ağzıyla kuş beslemesi normal birşey değildir. Kuşlarda hastalık olabilir. Bildiğiniz gibi hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıklarda var. Yavru kuşların elde beslenmesi ile ilgili viewtopic.php?f=22&t=87 adresinde resimli anlatım mevcuttur. Linkten yararlanabilirsiniz.

basoglanh' Alıntı:
tolgahan' Alıntı:

İnsanın ağzıyla kuş beslemesi normal birşey değildir. Kuşlarda hastalık olabilir. Bildiğiniz gibi hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıklarda var. Yavru kuşların elde beslenmesi ile ilgili viewtopic.php?f=22&t=87 adresinde resimli anlatım mevcuttur. Linkten yararlanabilirsiniz.
normal veya anormal eger kuslarinizda insana gecen bir hastalik varsa o hastalik bize hertùrlù gecer resimdeki yavru yumurtadan yeni cikmis degil sayfa basindaki arkadasin problemi yeni yumurtadan cikmis bir kus ama ortalarda konu degistiyse kusura bakmayin dikkat etmedim

yumurtadan yeni çıkmış kuşa kuştan başka bir canlı bakamaz.kursak mayası dediğimiz olay var onu sen ağzınla salgılayamazsın.

Geri