yavruda bir anormallik var.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan silik dumanlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
kubilay aydın
Meslek
öğrenci
İlgi Alanı
Kediler
arkadaşlar bende bir yavru var yeme düşmüş anaçları bakmıyor artık fakat bu yavruda bir şeyler yolunda gitmiyor.
yavru yemini yiyor fakat azar azar yiyor birde dururken kanatları düşük (fazla değil kanat altına inmiyor ortalarda) duruyor kafasını içine cekiyor yaklaşık 4 5 gündür böyle bu yavruya ne yapmalıyım eğer gerekirse resim koyabilirim şimdideden herkese teşekkürler...

merhaba,yavrularda bazen olur yeme vurupta anaçları bakmadımı diğer kuşlarında hırpalamasıyla kuş kırılabilir,ben yavru yuvası yaptım bunun önüne geçmek için ,kuşuna banyo yaptırıp içine neguvan toz atarsan iç ve dış parazitindende kurtulur,kil bulup verirsen sindirimi düzelir ,yemeside düzelir,aslında beravit b12 de işini görür bulabilirsen inşallah düzelir geçmiş olsun :slm:

beravit b12 nasıl kullanıcam ne kadar vercem söyleyebilir misiniz?

bir insülin iğnesi(almışken 3 tane alırsan sallabaş kuşlarda farklı iğnelerle kullanabilirsin,inşallah olmazda) al 1cc çek iki kişi olursanız daha kolay olur,boynun hemen başlangıcı (bizim kulak altı gibi düşün)deriyi hafif kaldırıp yatay şekilde deri altına sık 1cc de suluğuna sık ,ağızdanda bir kaç damla verebilirsin yanlız alırken son kullanma tarihine mutlaka bak:slm:

POMPA İLE YAVRUYA MAMA BASMAYI HİÇ DÜŞÜNDÜN MÜ? BİZ SİLİKON TABANCASI İLE YAVRULARA TAKVİYE MAMA BASIYORUZ.GEREKTİĞİNDE.PALET YEM GALETA UNU ...VİTAMİN KARIŞIMI OLABİLİR.

Selamlar Kubilay,

Berovit B12 vitamini suya karıştırılmak üzere hazırlanmış bir vitamindir. Kanatlı hayvanlarda özellikle suya karıştırılarak verilmesi hasasiyetle önerilmektedir. 1 litre suya sırınga ile 1-2 cc kadar karıştırılmalıdır. Lütfen enjekte etmeyin güvercinlerinize.

Saygılarımla,

Aykut Karabulut

sağolun yorumlarınız için berovit b12 yi 1 lt suya kattım bakalım ne olacak inş iyileşir diğerleri gibi buda benim için değerli.

aykut bey enjekte etmeyin yazmışsınız ancak ilaç şişesi enjekte için imal edilmiş ,aldığım yerdende bana bu şekilde anlatıldı ve 20 nin üstünde kuşa uyguladım şu an zaten sadece tüy zamanı sularına sıkıyorum ,kubilay arkadaşımın kuşuda düzelir inşallah ,emek verip uçmasını bekliyoruz hastalanması bizide üzüyor :slm:

Selamlar Göksal bey,

Bu konuda haklısın berovit b12 enjektabıl olarak şişesi hazırlanmıştır. Enjekte olarak küçük ve büyük baş hayvanlarda kullanılabilir. Prospektüsü okursanız kanatlılarda sularına karıştırarak uygulanması gerektiği yazmaktadır. Sonuçda burada en iyisini en doğrusunu site üyelerine aktarmak amaçımız. Site içinde o kadar çok kavram ve düşünce karmaşası yaşanıyor ki ben okurken artık yorum yapmakdan kacınıyor sadece inşallah bu şekilde uygulamazlar diye dua ediyorum. Bir güvercinin rahatsızlığına bir sürü tanı bir sürü tedavi bir sürü doğru yanlış yorumlar yapılıyor. Bunun önüne geçmemiz lazım, ben şahsım olarak çok üzülüyorum. Güvercinlerinizi sağlıklı tutmak için önemli olan ;

1.Güvercinlerinize ağır bir salgın olmadı sürece antibiyotik vermeyiniz.
2.Güvercinlerinizin barındığı yerleri havadar ve hijyenik ortamlar olarak tasarlayınız.
3.Damızlık güvercinlerinizi belirleyiniz ve bu güvercinlerden yavru alıp takımınızı kurunuz, dışarıdan kesinlikle kuş almayınız. Alırsanızda en az bir ay karantina kümesinde gözlemleyerek damızlık kümesinize katınız.
4.Güvercinlerinize doğal ve kanatlı hayvanlar için hazırlanmış vitamin minarel v.b. ürünler kullanınız.
5.Güvercinlerinizin bağışıklık sistemini güçlü tütmak için onları stresden uzak tutunuz.
6. Düzenli yemleme, sulama, yıkama v.b. konularına özen gösteriniz. Güvercinlerin bağışlık sistemi düzenli yaşamaları ile paraleldir.
Saygılarımla,

Aykut Karabulut

merhaba,Aykut beyin sözlerine canıgönülden katılıyorum bu yazdıkları bir kuşcunun ezberinde olması gereken bilgiler,sadece şöyle bir düşündüğümde çevremdeki diğer kuşcular sarımsak,taylan adında bir ilaç baytiril k enjeksiyon ve damlasını kullandığında boyunlarında eser kaldığı halde benim uygulamamda eserin % 95 geçtiği o kuşun hastalık geçirdiğini bilmeyenin kesinlikle anlayamadığını gördüm,zaten dediğim gibi bende sularına damlatıyorum, sadece sallabaş olduğunda iğne yapmıştım zaten kuşlar tek tek ölüyorlardı kuşcular org.dan öğrendiğim ilaç sayesinde kalanların hepsini kurtardım.kesinlikle dediklerinizi uygulayan bir kuşcu zaten doğru düzgün ilaç kullanamaz.bu yazdıklarınıza şunuda yazmalıyız kuşlara yeme düştüğünde ve tüye girdiğinde vitamin takviyesi yapmalı ve yuvada fazlalık tek eke kuş bırakmamalıyız kuşlar kızgınlıktan diğerlerinide strese sokarlar bu yuvada hastalık başlamasına sebep olur. :slm:

kuş biraz daha düzeldi artık pusmuyor biraz daha neseli ama hala biraz zayıf..

BU SEVGİ İLE ÜSTESİNDEN GELECEKSİNDİR..

Geri