yavruda sorun

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan haydar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K

haydar

Üye
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
Ertuğrul Durmaz
Meslek
Çiftçi
İlgi Alanı
Kediler
slmlar bi hafatlık yeni tüylenmeye başlayan yavrularımın gursakları dolu ama taş gibi galba su vermıyolar suya tutuyorum ama içmiyolar baska sekılde nasıl yapabılırım ve baska bı sorun mu var acaba :hmm:

1 haftalık yavrulara anne babası bakıyor sanırım.. bence sorun değil siz hiç bir şey yapmayın..

demek kı anne babası su içmeden yavruya kusuyor yada içiyor ama yeterı kadar içmiyor kursagın sert olması yavruda olumlere sebep olabılıyor kendınız su verın kusa bırazzz

Yavruların su alamaması ölümlerine neden oluyor. Çok iyi beslenmesine rağmen su eksikliği olan yavrulara enjektör ve besleme hortumu ile ılık su verilmelidir. Eğer su eksikliği olduğuna karar verirseniz müdahele etmek gerekir. Eczaneden besleme hortumlarının en incesini alın bu hortumlar yaklaşık 60 cm boyundadır. Yaklaşık 10 cm kesin. Kuşun kursağına hafifçe sokun enjektörden ılık suyu yavaş yavaş verin. Birden verirseniz soluk borusuna su kaçabilir aman çok dikkatli olun.
Kolay gelsin.

evet bir kac kuşum ölmüştü su vermıyolar dıye ama iste bi kez enjektorle vermeye kalktım kuşlar cok ufak oldugundan az kalsın boguluyodu bıdahada ellemedim o yuzden korkuyorum nasıl verıcegımı bılmıyorum

merhaba,arkadaşım bence kuşların yeri hakkında bilgide verirsen yararlı olur, küçük ve kalabalık kümeslerde erkekler diğer kuşların su içmesine izin vermez ,küçük bir suluk daha al dışarı yemlediğin yere koy hala kusmadıklarını düşünüyorsan ve daha öncede ölümler oldu diyorsun bence damızlıklarını elden çıkar ,her kuş yavruya bakmaz ,çok iyiler dersen, yumurtalarını başka kuşa çek.kendine dert yaratma, yavru ölümü anaç ölümünden daha çok üzüyor bizleri sağlıcakla kal :slm:

enjektör yardımı ile su verebilirsin.bide follluklardan su ve yemi eksik etme

Geri