YAVRULAR EZİLEREK ÖLÜYOR

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan thundereblue
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Siteyi ziyaret et
Ad Soyad
EMRE AKDOĞAN
Meslek
MEMUR
İlgi Alanı
Kediler
Arkadaşlar o kadar moralım bozukki anlatamam bir haftada 8 çift et yavrumu daha 2-5 günlüklerken kaybettim ezilmemi ? Belki, ana babanın bakmaması mı ? Belki yav ne oluyor bana bu sene %90 lık bir başarısızlığım söz konusu tavsiyeleriniz nelerdir ? acil cevap yuvalar geniş kuşlar kalabalık değil bakıcısı damızlığı hepsi aynı çıldırmak üzereyim

Geçmiş olsun benden bir tecrübe; yuvalarda bit varsa anaçlar bitlerden dolayı tepinirken yavruları ezebiliyor.

birol arkadaşıma katılmakla beraber kümeste kuşları ürküten bi canlıda buna sebep olabilir, fare gibi ,

kümesinde eşi olmayan kızgın erkek kuşlar var ise bunlar da yavruları ezmek sureti ile öldürebiliyor

kardes ayni sey benimde basima geldi. gündüz vakti yavrulari elime aldigimda üzerinde kirmizi kene oldugunu gördügüm daha sonra bütün kuslara bolfo serptimm yuvaya yavruya yumurtaya anaya babaya o gün bu gündür yavrular hep saglikli istersen birde sen dene

s.a.

abi senin kümeste salmenolla diye bi hastalık var o olmuş.benim kümestede olmuştu.yavrular çıkıyo hiç bişey yokken 3 gün sonra ölüyo.kümesi güzel bir temizliyeceksin abi kireçle,kümesin her yerini bildiğimiz pürmüzle yakacaksınki mikroplar kırılsın kuşlarada blotik diye bir ilaç var 10 lt.suya 1 kapak dök kafaları girmeyecek şekilde 3-4 saniye beklet,kuşlar ayaklarını yerlere felan vururlarmerak etme 1 gün sonra hiç bişey kalmıyo.bunları yaparsan sağlıklı yavrular alabileceğin kanaatindeyim.çünkü aynısı başıma geldi ve olumlu sonuç aldım.

sağlıklı kümesler...

Herkese teşekkur ederim sağolun şu an Samsun dan hediye gelen oyun kuşlarımın iki yavrusu büyüyor çocuk yumrugundan hafıfce buyukler hatta yavrunun birinide plastik yumurta çektiğim bakıcının altına çektim ikisi ayrı kümeste aynı oranda beslenip büyüyorlar ve bu kuşun bu sezon üçüncü yumurtası ilk yumurtada 2.nci günü bir yavru ömüş diğeri büyümüştü (şu an havada taklaya başladı) ikinci yumurtasını çift yavru büyüten bakıcılara çektim iki gün sonra ezik vaziyette ölü bulmuştum bu olabilir mesele yani ezilme büyük ihtimal yavrunun ölümü sonucu oluyor sonra ana baba yatmaya devam ettiği için oluyor ..ama aynı kümeste bu çift yavru büyütürken diğerleri neden büyütemiyor ona aklım takılıyor
Kene olayı olabilir biraz önce yaptığım kontrolde bitlerin aşırı fazla olduğunu gördüm bir dişi kuşumdada kursakta sulanma ve soğuk ateş var bir tane gambamix attım ama ne kadar faydalı aklıma takıldı bir arkadaşı aradım cipro (insanlar için) hapı 4 e bölerek 4 gün vermemi tavsiye etti onuda deneyeceğiz ki en önemlisi en kısa sürede kireçleme yapılacak tekrar herkese teşekkur

Geri